Greek English French German Italian
Pin It

Δρυμεία επίθεση εναντίον του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ εξεπελυσε με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων.


Ο ΠΑΣΙΔΙΚ χαρακτηρίζει την συμπεριφορά του υπουργείου απαράδεκτη και ληστρική, αφού κλέβει τον κλάδο απροκάλυπτα με μέτρα όπως το claw back και τον θέτει σε ανήθικη ομηρία.


Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 


«Μετά πολλών μηνών μεγαλοστομιών από πλευράς υπουργείου Υγείας και Ε.Ο.Π.Υ.Υ., για σπατάλη και προκλητή ζήτηση διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων και ιατρικών πράξεων, για υπερσυνταγογράφηση και πλασματικές εργαστηριακές εξετάσεις, για παραβατικές συμπεριφορές των παρόχων κ.α.


Μετά από ενενήντα ακριβώς ημέρες από την υπογραφή υπουργικών αποφάσεων για τον εξορθολογισμό των δαπανών και την περιστολή των διαγνωστικών εξετάσεων στις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων, μέτρα τα οποία ο ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. εισηγείται με σθένος από πολλών ετών και σε όλους τους υπουργούς Υγείας, τα οποία θα επιτευχθούν με την υιοθέτηση διαγνωστικών πρωτοκόλλων, την εφαρμογή ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος μηχανογράφησης και την εγκατάσταση ισχυρού ελεγκτικού μηχανισμού, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.


Αντ’ αυτού οι ιδιώτες πάροχοι Π.Φ.Υ. είναι εγκλωβισμένοι σε μία απαράδεκτη και ανήθικη ομηρία, ενώ συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., σχεδόν μόνο αυτοί λόγω ανυπαρξίας εργαστηριακών τμημάτων στο Π.Ε.Δ.Υ., χωρίς να γνωρίζουν ούτε πότε αλλά κυρίως ούτε πόσα θα πληρωθούν ως αποζημίωση για το ιατρικό διαγνωστικό έργο που παράγουν.


Σε όλα τα ελεύθερα και δημοκρατικά κράτη του πλανήτη μας, όποιος εργάζεται αμείβεται και όποιος παρέχει υπηρεσίες αποζημιώνεται, διαφορετικά ονομάζεται σκλάβος.


Μόνο στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και ανήκει στη φιλελεύθερη Ευρώπη, αυτοί που κυβερνούν σήμερα, έχουν επιβάλλει ένα αυταρχικό, αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό μέτρο που το ονομάζουν με ξένους όρους clawback, γιατί ντρέπονται να το προφέρουν στη σπουδαία Ελληνική γλώσσα η οποία αποδίδει επακριβώς τη σημασία των λέξεων, επειδή σημαίνει «αρπάζω πίσω».


Μας αρπάζουν πίσω στην κυριολεξία πάνω από το 45% το 2013, πάνω από το 60% το 2014 και ένας Θεός ξέρει πόσο θα μας αρπάξουν πίσω το 2015 (τρίτη χρονιά που θα ισχύσει αυτό το μέτρο) εάν υπάρχουμε, από την αξία των διενεργούμενων στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων και ιατρικών πράξεων.


Τη στιγμή μάλιστα που τα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια για να επιτελέσουν το ιατρικό-διαγνωστικό έργο τους, έχουν δαπάνες λόγω χρήσης αντιδραστηρίων και δεκάδων άλλων αναλωσίμων υλικών οι οποίες αγγίζουν το 40% περίπου των εσόδων τους, χωρίς να υπολογίζουμε τη μισθοδοσία του ιατρικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού, τις ασφαλιστικές εισφορές, τα λειτουργικά έξοδα (φως, νερό, τηλέφωνο, ενοίκιο κ.λπ), αλλά και το κόστος αγοράς, χρήσης και συντήρησης πανάκριβων μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας, απαραίτητων για τη διενέργεια αυτών των εξετάσεων.


Η συμπεριφορά του υπ. Υγείας και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. απέναντι στους ιδιώτες παρόχους της εργαστηριακής ιατρικής, είναι αχαρακτήριστη, γιατί ο χαρακτηρισμός που της αρμόζει είναι πολύ σκληρός, αφού από τη δημιουργία του Οργανισμού το έτος 2012 και μετά, συνεχώς:
  • Μας δίνουν υποσχέσεις και φρούδες ελπίδες

  • Μας εμπαίζουν συστηματικά και ξεδιάντροπα

  • Μας κλέβουν απροκάλυπτα και απροσχημάτιστα

  • Μας χρησιμοποιούν κάνοντας κοινωνική πολιτική στις πλάτες μας


Συμπερασματικά, μας οδηγούν συνειδητά και μεθοδευμένα στη χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή. Από εδώ και πέρα εναπόκειται στη νοημοσύνη, στην ψυχική δύναμη, στον αυτοσεβασμό και στην ενότητα των παρόχων η αντίδραση που θα ανακόψει αυτή την καταστροφική πορεία προς τον αργό και βασανιστικό αφανισμό μας».


 

Pin It

Cook name