Greek English French German Italian

ndd optim

Pin It

 


Κλειστές όλες οι κλινικές από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη 03-11-2013 λόγω επίσχεσης παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ .

Της Νικολέτας Ντάμπου

Συγκεκριμένα, ο σύνδεσμος ελληνικών κλινικών ξεκινά επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ από σήμερα 29-10-2013 έως 03-11-2013 και για την επανεξέταση συνέχισης της για όσο διάστημα παραμένουν απλήρωτοι.


Η ασυνέπεια και η αυθαιρεσία του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος με μονομερείς ενέργειες και με καθυστερήσεις στην αποπληρωμή παλαιών χρεών έφερε τις κλινικές στα όρια της καταστροφής οφείλοντας τους περισσότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ.


''Παραμένουμε απλήρωτοι για υπηρεσίες που παρείχαμε από το 2007 μέχρι και σήμερα και ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Ειδικότερα για τα έτη 2012 και 2013 για δύο μήνες, έχουμε λάβει μόνο προκαταβολές και εκκρεμούν όλες οι υπόλοιπες οφειλές. Και σαν να μην έφταναν αυτά έρχονται με το rebate και το claw back να μας πάρουν πίσω το 45% των χρημάτων που μας χρωστάνε'' τονίζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ).


Οι ιδιωτικές κλινικές για όλο αυτό το διάστημα που η πολιτεία αθετεί τις υποχρεώσεις της, εξακολουθούν να παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, να καλύπτουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους σε προμηθευτές και να καταβάλλουν ανελλιπώς προς το Κράτος και τα Ασφαλιστικά Ταμεία τους φόρους, το ΦΠΑ, τα χαράτσια και τις εργοδοτικές εισφορές με αποτέλεσμα όπως αναφέρει ο σύνδεσμος '' Επί της ουσίας, οδηγούμαστε στην εθνικοποίηση των υπηρεσιών μας χωρίς όμως να γίνεται αντίστοιχη εθνικοποίηση των ευθυνών και των συνεπειών’’


Η αγανάκτηση των Ελληνικών Κλινικών είναι φανερή καθώς όπως υπογραμμίζουν ‘’Ως εδώ όμως. Η δυνατότητα ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις μας εξαντλήθηκε. Ανακοινώνουμε την πράξη επίσχεσης έχοντας χρέος να προστατεύσουμε τους 25.000 εργαζόμενους μας που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο εξαιτίας της κρατικής αδιαφορίας, να διαφυλάξουμε το κύρος των επιχειρήσεων μας, οι οποίες κατασυκοφαντούνται με πλασματικά στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, καθώς επίσης, να συμβάλλουμε με αποφασιστικά βήματα στην αναδιοργάνωση του ασφαλιστικού φορέα, έτσι ώστε οι εισφορές όλων μας να πιάνουν τόπο και να έχουν ουσιαστική ανταποδοτικότητα. Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη. Πολλάκις προειδοποιήσαμε τους υπευθύνους για τις αδυναμίες που παρατηρούνται στη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι, συμβάλλοντας με κάθε μέσο στη διόρθωση τους. Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο δυνατότητας των εταιριών μας και δώσαμε πίστωση χρόνου, ανοχής και υπομονής, παρά τα προβλήματα που δημιουργούσαν συνεχώς οι υπεύθυνοι του ΕΟΠΥΥ. Βασική μας επιδίωξη ήταν και παραμένει η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Δεν μπορούμε όμως, να ανεχθούμε πια τους αιφνιδιασμούς και τις προχειρότητες του ΕΟΠΥΥ, στην αντιμετώπιση των δικών μας προβλημάτων. Ζητούμε την κατανόηση και τη συμπαράσταση των ασφαλισμένων σε αυτόν τον αγώνα που δίνουμε. Θέλουμε να γνωρίζουν πως παλεύουμε για να συνεχίσουμε να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Με βαθύ αίσθημα ευθύνης και αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες που μπορεί να επιφέρει σε ειδικές κατηγορίες η απόφαση μας αυτή, θα συνεχίσουμε να καλύπτουμε ανάγκες νοσηλείας νεφροπαθών και ήδη νοσηλευομένων σε ΜΕΘ και ΜΕΝΝ που είναι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ, μέχρι και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, δίνοντας τον απαραίτητο χρόνο στην πολιτική ηγεσία να βρει λύσεις’’

Λίγα λόγια για τον ΣΕΚ:

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες ιδιωτικές κλινικές οι οποίες προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας σε όλη τη χώρα. Τα μέλη του ΣΕΚ συγκαταλέγονται ανάμεσα στους μεγαλύτερους εργοδότες της Ελλάδας, συνεισφέρουν σημαντικά στη ελληνική οικονομία και υποστηρίζουν ενεργά τις ανάγκες του εθνικού συστήματος υγείας.

Ο ιδιωτικός τομέας υγείας στην Ελλάδα: 

Ο ιδιωτικός τομέας υγείας απασχολεί άμεσα περισσότερους από 25.000 εργαζόμενους, συντηρεί περισσότερες από 30.000 θέσεις εργασίας μέσω έμμεσων συνεργασιών και επενδύει στη βιώσιμη ανάπτυξη με νέες υποδομές, νέα ιατρικά πρωτόκολλα, νέες τεχνολογίες. Καλύπτοντας το 39% των υπηρεσιών υγείας στη χώρα, ο ιδιωτικός τομέας υγείας συγκρατεί κρίσιμο επιστημονικό δυναμικό στη χώρα σε μια εποχή που μαστίζεται από brain drain, συνεισφέρει σημαντικά στο ΑΕΠ και αναδεικνύει την Ελλάδα ως προορισμό ιατρικού τουρισμού. Λειτουργεί συμπληρωματικά του δημοσίου τομέα υγείας αλλά καλύπτει και επεμβάσεις και ιατρικές πράξεις υψηλής τεχνολογίας που αδυνατεί να καλύψει το δημόσιο αποτελώντας κομβικό παράγοντα διασφάλισης της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα.
Pin It

Cook name