Greek English French German Italian
Pin It
 

45 χρόνος συνδικαλιστής πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου "Σωτηρία" συνελήφθη καθώς ζήτησε 50.000 ευρώ από την διοικήτρια κ. Μαρία Καρρά για να σταματήσουν οι εργαζόμενοι την κατάληψη στο γραφείο της .

Της Νικολέτας Ντάμπου 

Συγκεκριμένα, η ιστορία έχει ως εξής , η κ. Καρρά, πριν δυο εβδομάδες ξεκίνησε μια διαδικασία ώστε το νοσοκομείο ''Σωτηρία'' να υπογράψει με το ΙΙΒΕΑΑ της Ακαδημίας Αθηνών μία σύμβαση για τη παραχώρηση τμήματος του νοσοκομείου, ώστε το ΙΙΒΕΑΑ να κάνει έρευνες βιοϊσοδυναμίας για γενόσημα φάρμακα. Ωστόσο, η απόπειρα της διοικήτριας είχε σταματήσει μετά από κατάληψη του γραφείου της από τους εργαζομένους του νοσοκομείου Σωτηρία, οι οποίοι και κατήγγειλαν το ξεπούλημα του νοσοκομείου στον ιδιωτικό τομέα και αρνούντο να επιτρέψουν την υπογραφή της σχετικής συμβάσεως με γνωστά επιχειρήματα και χιλιοακουσμένα.


Ο υπουργός Υγείας έκανε γνωστό ότι ‘’ η κυρία Καρρά ζήτησε να με δει , διότι στη προσπάθεια της να πείσει το Σωματείο να μην έχει εκ νέου φασαρίες στο νοσοκομείο, ώστε να υπογραφεί η σχετική σύμβαση, ο Πρόεδρος του Σωματείου όπως μου κατήγγειλε προ δύο εβδομάδων, της είπε ότι ‘’ θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τις αντιδράσεις εάν και εσείς φροντίζατε να μας δώσετε μερικά από τα χρήματα που όταν κερδίσει το νοσοκομείο από αυτή τη σύμβαση’’
Στην συνέχεια ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης επικοινώνησε με τον με τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως, τον κύριο Δένδια και του ζήτησε τη βοήθεια του Τμήματος Εκβιαστών της ελληνικής αστυνομίας ΄΄έτσι ώστε να οργανώσουμε μία επιχείρηση για τη σύλληψη του συγκεκριμένου κυρίου’’ τόνισε ο υπουργός.

Αναλυτικότερα, η επιχείρηση κράτησε δύο εβδομάδες με επανειλημμένες μαγνητοσκοπήσεις και ηχογραφήσεις όλων των σχετικών συζητήσεων μεταξύ της Διοικήτριας και του Προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων και κατέληξαν σήμερα τις πρώτες μεσημβρινές ώρες να έχουν δώσει ραντεβού για να πάρει ο κύριος Πρόεδρος κατά δήλωσή του με σκοπό να τα μοιραστεί με τους υπολοίπους, 50.000 ευρώ.
  • Σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία, δόθηκαν στην κυρία Καρρά τα 50.000 ευρώ προσημειωμένα. Παράλληλα λειτουργούσε σύστημα καταγραφής ηχητικής και οπτικής όλης της συναντήσεως.

  • Ο Πρόεδρος των εργαζομένων του Σωτηρία προσήλθε στο ραντεβού. Παρέλαβε τα 50.000 ευρώ και υπεσχέθη ότι με αυτά τα 50.000 ευρώ δεν πρόκειται να υπάρξει κανενός είδους κινητοποίηση στο νοσοκομείο.

  • Κατά την έξοδο του από την οικία της κυρίας Καρρά συνελήφθη από τους άντρες της ελληνικής αστυνομίας με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στην εσωτερική τσέπη του σακακιού του.

  • Αυτή τη στιγμή παραμένει στην Ασφάλεια, όπου και ανακρίνεται για να περιγράψει στις Αρχές ποιο είναι το ακριβές του σχέδιο, ποιοι ήταν οι συνεργοί του, με ποιους είχε κάνει τη συμφωνία να μοιραστεί τα χρήματα και όλα τα υπόλοιπα.


Ο υπουργός υπογράμμισε ότι ‘’ Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Μπέζα, την κυρία Μακρή και τον κύριο Καλλίρη, όλη την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, διότι αν και χειριστήκαμε αυτήν την απίστευτη ιστορία εδώ και δύο εβδομάδες, δεν διέρρευσε απολύτως τίποτα από κανέναν και φυσικά την κυρία Καρρά, η οποία με ψυχραιμία, αντιλαμβάνομαι ότι δεν ήταν μία εύκολη κατάσταση αυτή αλλά πρωτόγνωρη, μπόρεσε όμως να φέρει εις πέρας τη συγκεκριμένη αποστολή. Ιδιαίτερη μνεία οφείλω στον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως, κύριο Δένδια, ο οποίος έδρασε με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα, διαθέτοντας μας τους καλύτερους υπηρεσιακούς της ελληνικής αστυνομίας για την αντιμετώπιση μιας πολύ ιδιάζουσας περίπτωσης χρηματισμού και διαφθοράς ‘’


Ενώ σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης ότι ‘’ Εγώ δεν θυμάμαι άλλη φορά στα χρονικά συνδικαλιστής να παίρνει χρήματα για να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις. Φυσικά, όπως καταλαβαίνετε, η υπόθεση αυτή θα έχει και περαιτέρω εξέλιξη αναλόγως της απολογίας και της καταθέσεως του συγκεκριμένου κυρίου και των όποιων άλλων εμπλέξει στην απολογία του για να μάθουμε και με ποιους ακριβώς θα μοιραζόταν τα χρήματα αυτά και πώς ακριβώς θα επείθετο το Σωματείο, το οποίο έως χθες ήταν αντίθετο στη συγκεκριμένη πράξη, να παύσει δηλαδή τις κινητοποιήσεις κατόπιν της πληρωμής των 50.000 ευρώ. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι η εντολή που έχουμε λάβει από τον Πρωθυπουργό της χώρας είναι ξεκάθαρη, να είμαστε αμείλικτοι σε υποθέσεις διαφθοράς. Η παλιά Ελλάδα που όλοι ξέραμε είναι παρελθόν. Τώρα όλοι μας υφιστάμεθα τρομακτικές θυσίες με μία και μοναδική ευθύνη: να πάει ο τόπος μπροστά. Και νομίζω το σημερινό επεισόδιο είναι πολύ διδακτικό για να είμαστε ως πολίτες εξαιρετικά καχύποπτοι όταν ακούμε κάποιους να φωνάζουν πάρα πολύ. Σήμερα απεδείχθη με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι αυτοί που φωνάζουν δεν έχουν πάντα δίκιο. Και αυτοί που φωνάζουν στο όνομα των δικαιωμάτων του λαού δεν είναι πάντα και τόσο αγαθοί όσο πολλοί νομίζουν. Πολλές φορές, τουλάχιστον μία σήμερα αποδεδειγμένα το κίνητρο της φασαρίας είναι ίδιον όφελος και όχι το συμφέρον των εργαζομένων γενικά ή του ελληνικού λαού’

''Ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής ήταν πολλά χρόνια μέλος της ΠΑΣΚΕ. Στην παρούσα φάση, αν καταλαβαίνω καλά, ήταν από αυτή την κατηγορία των συνδικαλιστών που έχουν διαχωρίσει τη θέση τους με το ΠΑ.ΣΟ.Κ., καταγγέλλοντας τη διαφθορά και το μνημόνιο και τα υπόλοιπα. Φυσικά, όπως αντιλαμβάνεσθε η σύμβαση θα γίνει και το έργο θα προχωρήσει’’  υπογράμμισε  ο Υπουργός Υγείας


 
Pin It

Cook name small