Greek English French German Italian

ndd optim

Pin It

 


H ελληνική φαρμακοβιομηχανία ΦΑΜΑΡ σύναψε συνεργασία με την βρετανική φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline για τη συσκευασία τεσσάρων επιπλέον μη συνταγογραφούμενων προϊόντων της.

Της Νικολέτας Ντάμπου

Σε τετραετή συμφωνία ύψους 2,2 εκατ. ευρώ με την φαρμακευτική εταιρεία ΦΑΜΑΡ για τη συσκευασία τεσσάρων επιπλέον μη συνταγογραφούμενων προϊόντων της, προχώρησε η βρετανική φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline.


Η διάρκεια της συμφωνίας είναι τέσσερα χρόνια και το ύψος ανέρχεται στα 2,2 εκατ. ευρώ .
Αναλυτικότερα, η φαρμακοβιομηχανία ΦΑΜΑΡ αναλαμβάνει την διαδικασία συσκευασίας (secondary packaging), εκτός του Panadol που ήδη συσκευάζεται στη χώρα μας, ακόμη τεσσάρων προϊόντων και συγκεκριμένα των NiQuitin Lozenge, NiQuitin Patch, Breathe Right και Alvedon. Με τον τρόπο αυτό, η ετήσια παραγωγή μη συνταγογραφούμενων προϊόντων της GSK Consumer Healthcare στην Ελλάδα προβλέπεται να φτάσει τα 12,500,000 εκατ. τεμάχια, 98% των οποίων θα εξάγονται σε 32 χώρες παγκοσμίως.


Ενισχύει το εμπορικό ισοζύγιο των ελληνικών εξαγωγών η παραπάνω συμφωνια και καθιστά την Ελλάδα Κέντρο Παραγωγής (production Hub) για τις διεθνείς αγορές.


Αναμένεται να συμβάλλει στη δημιουργία 30 θέσεων εργασίας στα δύο εργοστάσια της ΦΑΜΑΡ σε Αυλώνα και Ανθούσα.


Η εκδήλωση  παρουσίασης της συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του πρέσβη στην Ελλάδα , προλόγησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι "η πατρίδα μας περνάει δύσκολες στιγμές αλλά έχουμε διανύσει τα 3/4 της διαδρομής. Πρέπει να συνεχίσουμε την δημοσιονομική προσαρμογή και να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα αλλά στο τέλος της χρονιάς θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα¨. Ο υπουργός Ανάπτυξης εξάλλου, χαρακατήρισε "ιδιαίτερα καλή είδηση" την συνεργασία των δύο εταιριών.

Ο Roger Scarlet Smith Πρόεδρος της GSK Consumer Healthcare, Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής είπε σχετικά: «Στόχος της GSK Consumer Healthcareείναι να αναδειχθεί ως η πρώτη και καλύτερη εταιρεία του κλάδου, με αφοσίωση στην επιστήμη και τις αξίες της. Η Ελλάδα αποτελεί μία πολύ σημαντική αγορά για εμάς στην περιοχή της Νότιας Ευρώπης και αυτή η επένδυση είναι μία επιβεβαίωση της πίστης μας στις δυνατότητες της αγοράς και τη δυναμική της φαρμακοβιομηχανίας ειδικότερα. Παράλληλα η επένδυση αυτή έχει τη δυναμική να αναπτύξει την εγχώρια αγορά του φαρμάκου, καθώς και να προσελκύσει νέο επενδυτικό ενδιαφέρον».

Ο Κωνσταντίνος Λιμνίδης Γενικός Διευθυντής GSΚ Consumer Healthcare Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας επεσήμανε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που επενδύουμε σε παραγωγή σε ελληνικές μονάδες, καθώς διατηρούμε συνεργασία με την ΦΑΜΑΡ από το 1972. Είμαστε υπερήφανοι που αυτή η συνεργασία θα αναδείξει τη δυναμική και τις δυνατότητες της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας να αναλάβει μία παραγωγή υψηλών απαιτήσεων και πολυπλοκότητας με πολλαπλές συσκευασίες για τα εξαγόμενα προϊόντα. Για τη GSK Consumer Healthcare, ευελπιστούμε ότι η επένδυση αυτή θα βελτιώσει την αποδοτικότητα της εφοδιαστικής μας αλυσίδας και, ιδανικά, θα συμβάλει στην αύξηση του κύκλου εργασιών μας.»

Ο Roberto Greco, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GSK Ελλάδος, είπε σχετικά: «Η GSK πιστεύει πως η Ελλάδα θα αναδυθεί από τη κρίση με τους κατάλληλους χειρισμούς της πολιτικής ηγεσίας. Βλέπουμε πρόοδο σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις στον κλάδο της υγείας προς τη σωστή κατεύθυνση, κάτι το οποίο πιστεύουμε ότι θα οδηγήσει σε ένα σταθερό, δίκαιο και διαφανές περιβάλλον καθώς και στην αποκατάσταση της βιωσιμότητας του συστήματος υγείας προς όφελος των Ελλήνων ασθενών.»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΦΑΜΑΡ, Πάνος Μαρινόπουλος δηλώνει σχετικά ότι "Εκτιμώντας την επιτυχημένη πορεία στενής συνεργασίας για περισσότερα από 40 χρόνια και βασιζόμενοι στην εμπιστοσύνη που μας δείχνει η GSK, συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τη μεταξύ μας σχέση όπως φαίνεται και μέσω της νέας συμφωνίας. Επιπλέον, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να μεταφέρουμε νέους όγκους παραγωγής στα εργοστάσιά μας στον Αυλώνα Βοιωτίας και στην Ανθούσα Αττικής, για τους οποίους θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Στοχεύουμε στην συνέχιση της εξαιρετικής συνεργασίας με την GSKαλλά και σε περεταίρω διεύρυνση αυτής,όπως άλλωστε και στην επίτευξη και άλλων παρόμοιων συμφωνιών που θα συμβάλλουν στην συνεχιζόμενη ανάπτυξη των Ελληνικών μας εργοστασίων».

Ο Βρετανός Πρέσβης, Τζών Κίττμερ στην οικία του οποίου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης της συνεργασίας δήλωσε ότι «Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι μία μεγάλη Βρετανική εταιρία όπως η GSK, αποφάσισε να επεκτείνει περεταίρω την επένδυσή της στην Ελλάδα. Αυτή η απόφαση είναι ενδεικτική της σημασίας που έχουν οι ξένες επενδύσεις για το μέλλον της Ελλάδας καθώς και των προσπαθειών που καταβάλει η Ελλάδα για την βελτίωση του επιχειρηματικού της περιβάλλοντος.»
Pin It

Cook name