Πολιτική Υγείας

Υπουργείο Υγείας: Ειδική ομάδα συμβούλων ετοιμάζει η νέα ηγεσία πριν τις αλλαγές που θα ξεκινήσουν στο ΕΣΥ

Υπουργείο Υγείας: Ειδική ομάδα συμβούλων ετοιμάζει η νέα ηγεσία πριν τις αλλαγές που θα ξεκινήσουν στο ΕΣΥ

Παρότι ήδη ανακοινώνονται από την κυβέρνηση κάποια μέτρα, αυτά δεν αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα. Για τον λόγο αυτό οι επόμενοι 6 μήνες πρόκειται να περιλαμβάνουν κυρίως ζητήματα διαχείρισης στην Υγεία, ενώ επιδιώκεται με κάθε τρόπο να λυθούν κάποια βασικά προβλήματα στα νοσοκομεία όπως είναι τα ράντζα και οι αναμονές στις λίστες χειρουργείων, ώστε οι πολίτες να δούνε άμεσα βελτιωμένη εικόνα.

Υπουργείο Υγείας: Σε αγώνα δρόμου βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η ηγεσία στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να δημιουργήσει μία νέα ομάδα συμβούλων, μια νέα ειδική ομάδα, δηλαδή, η οποία θα αναλάβει να συμβουλεύει τον υπουργό για τις επικείμενες αλλαγές στην Υγεία. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο νέος υπουργός υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες σειρά επαφών με στελέχη της αγοράς υγείας, πανεπιστημιακούς αλλά και γνώστες του αντικειμένου, προκειμένου να τον συμβουλεύουν στις μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να κάνει. Στο πλαίσιο αυτό, όπως επιμένουν οι ίδιες πηγές, ο νέος υπουργός Υγείας προτίθεται να δημιουργήσει μία κλειστή ομάδα εμπειρογνωμόνων με τους οποίους θα συνομιλεί καθημερινά πριν την προώθηση των αλλαγών.

Ήδη, γνωστά πρόσωπα της αγοράς υγείας έχουν περάσει το κατώφλι της οδού Αριστοτέλους έχοντας μια πρώτη επαφή με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, δίνοντάς του μάλιστα και σημαντικές συμβουλές για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ήδη επιχειρεί να συνθέσει την task force που θα αποτελείται τόσο από πρόσωπα που θα γνωρίζουν από νοσοκομεία όσο και από φάρμακα και προμήθειες. Προς ώρας πάντως δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμη τις προθέσεις του ενώ υπάρχουν και στελέχη με τα οποία έχει συναντηθεί και τα οποία φέρονται να μη συμφωνούν με την πολιτική που θα ακολουθήσει και αρνήθηκαν να ενταχθούν σε μία κλειστή ομάδα.

Αλλαγές σε έξι μήνες από το υπουργείο Υγείας

Στο μεταξύ, οι όποιες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στο σύστημα Υγείας δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν από το τέλος του Φθινοπώρου. Όπως λένε καλά γνωρίζοντες, η κυβέρνηση αναμένεται να περιμένει για τους επόμενους 6 μήνες πριν προχωρήσει στην ανασυγκρότηση του συστήματος αφού περιμένει να δει πρώτα πώς θα πρέπει να διαμορφώσει την αύξηση του ΑΕΠ για την Υγεία αλλά και τα επενδυτικά προγράμματα της Ευρώπης.

Τι θα κάνει το υπουργείο Υγείας με τα νοσοκομεία;

Παρότι ήδη ανακοινώνονται από την κυβέρνηση κάποια μέτρα, αυτά δεν αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα. Για τον λόγο αυτό οι επόμενοι 6 μήνες πρόκειται να περιλαμβάνουν κυρίως ζητήματα διαχείρισης στην Υγεία, ενώ επιδιώκεται με κάθε τρόπο να λυθούν κάποια βασικά προβλήματα στα νοσοκομεία όπως είναι τα ράντζα και οι αναμονές στις λίστες χειρουργείων, ώστε οι πολίτες να δούνε άμεσα βελτιωμένη εικόνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι αλλαγές σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

Τι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας για τους επικουρικούς και τους συμβασιούχους του ΕΣΥ και τις συμβάσεις τους

Ποιες είναι οι αρμοδιότητες Αγαπηδάκη, Θεμιστοκλέους και Βαρτζόπουλου;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εκπαίδευση αεροδιάσωσης στους διασώστες του ΕΚΑΒ Σερρών - Η εκπαίδευση θα γίνει σε όλη την Ελλάδα

«Η εκπαίδευση γίνεται για να είμαστε έτοιμοι για την πρωτογενή διάσωση, η οποία σημαίνει ότι όταν γίνει ένα ατύχημα θα μπορεί να προσεγγίζει το ελικόπτερο, όπως γίνεται στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης. Είναι πάρα πολύ σημαντική εκπαίδευση», είπε ο κ. Αγγελίδης, ευχαριστώντας την Αερολέσχη Σερρών και τον πρόεδρό της Γιώργο Βασιλείου για την παραχώρηση των εξαιρετικών εγκαταστάσεών της.

Επιστολική Ψήφος: Ιστορική τομή εκσυγχρονισμού και διεύρυνσης της δημοκρατικής διαδικασίας στη χώρα

«Μαζί με τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή, τολμάμε και μεγάλες αλλαγές που αναβαθμίζουν την πολιτική ζωή. Και νομίζω ότι είναι οι πιο χειροπιαστές απαντήσεις που μπορούμε να δώσουμε για την Ευρώπη, για την Ελλάδα, για τη δημοκρατία που θέλουμε» κατέληξε.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS - Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τον HIV

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την αντιμετώπιση του HIV/AIDS (UNAIDS), στόχος είναι μέχρι το 2030 να έχει επιτευχθεί το 95-95-95 που ερμηνεύεται ως εξής: το 95% των ατόμων που ζουν με τον HIV να έχουν διαγνωσθεί, το 90% των ατόμων που ζουν με τον HIV να είναι υπό θεραπεία και το 86% των ατόμων που ζουν με τον HIV να έχουν επιτύχει ιική καταστολή.

Για καινούργιες απώλειες αμάχων προειδοποιούν οι ΗΠΑ

Γάζα Πόλεμος: Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ισραήλ να περιορίσει τη ζώνη των μαχών, και να ξεκαθαρίσει πού μπορούν να αναζητήσουν καταφύγιο οι Παλαιστίνιοι άμαχοι στη διάρκεια οποιασδήποτε ισραηλινής επιχείρησης στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Υπογράφτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την προληπτική χορήγηση αντιρετροϊκών φαρμάκων

Προληπτική χορήγηση φαρμάκων: Το Υπουργείο Υγείας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποφάσισαν με κοινή υπουργική απόφαση να θεσπίζεται η διαδικασία προληπτικής διάθεσης αντιρετροϊκών φαρμάκων