Πολιτική Υγείας

Υπουργείο Εργασίας: Δυνατότητα 1.300 εργαζόμενων σε δημόσια νοσοκομεία να παραμείνουν στις θέσεις τους

Υπουργείο Εργασίας: Δυνατότητα 1.300 εργαζόμενων σε δημόσια νοσοκομεία να παραμείνουν στις θέσεις τους

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) κ. Μιχάλης Γιαννάκος δήλωσε: «Θέλουμε και εμείς με τη σειρά μας να ευχαριστήσουμε τον υπουργό Εργασίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος κράτησε τον λόγο του και απέτρεψε να φύγουν από τα νοσοκομεία 1.300 μάχιμοι εργαζόμενοι

Υπουργείο Εργασίας: Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Βασίλης Σπανάκης και ο Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης πραγματοποίησαν, την Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου, συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκο. Στόχος της συνάντησης ήταν να ανακοινωθεί η εκπόνηση του νέου ειδικού προγράμματος απασχόλησης για 1.300 μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 55-67 ετών που εργάζονταν στα Δημόσια Νοσοκομεία και των οποίων οι συμβάσεις έληξαν τους προηγούμενους μήνες.

Ο υπουργός Εργασίας, αφού άκουσε τα αιτήματα των εκπροσώπων των εργαζομένων που τον επισκέφτηκαν πριν από δύο μήνες, κατάφερε μετά από προσωπική του παρέμβαση να βρει λύση για τους 1.300 συμβασιούχους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Σε συνεργασία με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης  ΔΥΠΑ, συστάθηκε νέο πρόγραμμα, που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, και θα δίνεται η δυνατότητα σε αυτούς του εργαζόμενους να παραμείνουν στις θέσεις τους, ανανεώνοντας τις συμβάσεις τους για ακόμη 2 χρόνια. Μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Καλωσορίζω στο υπουργείο Εργασίας τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννάκο και τον Διοικητή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης ΔΥΠΑ, κ. Πρωτοψάλτη. Πριν από περίπου ενάμιση μήνα είχαν μαζευτεί κάτω από το υπουργείο Εργασίας, διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ από το πρόγραμμα 55-67 της ΔΥΠΑ οι οποίοι ανησυχούσαν ότι λόγω της λήξης του προγράμματος θα έχαναν την εργασία τους. Τότε κατέβηκα κάτω, μίλησα με τον κ. Γιαννάκο, παλαιό γνώριμό μου από το υπουργείο Υγείας και υποσχέθηκα ότι θα κάνουμε τα πάντα για να βρούμε λύση σε αυτό το θέμα. Σήμερα είμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε τη λύση που βρήκε ο κ. Πρωτοψάλτης από τη ΔΥΠΑ με τον σύμβουλο Σταμάτη Πουλή, και με τη βοήθεια του υφυπουργού κ. Βασίλη Σπανάκη. Με ενδιαφέρει να σας ευχηθώ καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές και να θυμάστε ένα πράγμα: Όταν λέμε κάτι στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αυτό θα γίνεται. Δεν το λέμε για να το πούμε, το λέμε για να γίνεται και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον διοικητή της ΔΥΠΑ. Δεν ήταν εύκολο να βρεθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα. Ήταν δύσκολο αλλά με πολύ μεγάλη τεχνική επάρκεια, βρήκε τη λύση. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και τον κ. Γιαννάκο για τον οποίο θέλω να πω ότι του αναγνωρίζω τη μαχητικότητα, την ακεραιότητα στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Τα δημόσια νοσοκομεία πρέπει να μένουν ψηλά. Στο τέλος η ζωή όλων μας εξαρτάται από αυτά».

Ο Διοικητής της ΔΥΠΑ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε: «Με πρωτοβουλία του Υπουργού, η ΔΥΠΑ υλοποιεί ένα ειδικό πρόγραμμα για όλους αυτούς τους ωφελούμενους. Δουλειά μας είναι να στηρίζουμε το εργατικό δυναμικό, να βρίσκουμε λύσεις και πάντα υπό τη βούληση και την ηγεσία του κ. Γεωργιάδη, υλοποιούμε και βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων. Χαρά μας είναι που μπορέσαμε να βρούμε λύση και σε αυτό το πρόβλημα».

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) κ. Μιχάλης Γιαννάκος δήλωσε: «Θέλουμε και εμείς με τη σειρά μας να ευχαριστήσουμε τον υπουργό Εργασίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος κράτησε τον λόγο του και απέτρεψε να φύγουν από τα νοσοκομεία 1.300 μάχιμοι εργαζόμενοι αλλά και οι ίδιοι να διατηρήσουν τη δουλειά τους. Πραγματικά, συνάντησε πάρα πολλά εμπόδια, το διαπιστώσαμε στην πορεία, αλλά ξεπεράστηκαν και έγινε αυτό το ειδικό πρόγραμμα. Μακάρι να γίνουν και άλλες τέτοιες προσπάθειες γιατί τα νοσοκομεία θέλουν και άλλη ενίσχυση σε προσωπικό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Στους δρόμους οι υγειονομικοί για την εξαθλίωση στο ΕΣΥ

Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας στα νοσοκομεία και η αντίστροφη μέτρηση για τις συμβάσεις

Μένουν μέχρι να φύγουν οι επικουρικοί γιατροί ( εγκύκλιος)

Κατάληψη της ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο Υγείας για το επικουρικό προσωπικό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΙΝΑΠ & ΠΟΕΔΗΝ: Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

«Για να ανακοπεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων από το ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ χρειάζεται αυξήσεις στους μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επίσπευση των διαδικασιών από το ΑΣΕΠ, έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

6η Υγειονομική Περιφέρεια: Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υγείας στο καρναβάλι της Πάτρας

Από την πλευρά της, η 6η Υ.ΠΕ, θα συνδράμει με ιατρικό προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό, ενώ για την ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδίου θα υπάρχει συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Πάνω από το ήμισυ του κόσμου κινδυνεύει από κρούσματα ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024

ΠOY προειδοποίηση: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει προειδοποιήσει ότι περισσότερο από το ήμισυ του κόσμου θα βρίσκεται σε «υψηλό ή πολύ υψηλό κίνδυνο» κρουσμάτων ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024.

Kaizen Foundation: Ανακαίνιση του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Kaizen Foundation: Το έργο, ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει την ανακαίνιση χειρουργείων που αποτελούν την καρδιά του νοσοκομείου, των κλινικών του πρώτου ορόφου και του ισογείου, την προσθήκη συστημάτων πυρασφάλειας, καθώς και την ανάπλαση του εξωτερικού του χώρου.

Δράσεις της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων

Εξειδικευμένες επιχειρήσεις με στόχο τον περιορισμό της παραβατικότητας ανηλίκων σε Αττική και Πειραιά πραγματοποίησε η Αστυνομία, με επίκεντρο τις περιοχές όπου επικρατούν τέτοια περιστατικά.

Μητσοτάκης: Η δυναμικότητα του συστήματος θα αυξηθεί πάνω από 20% με τα απογευματινά χειρουργεία

Μητσοτάκης: "Η δυναμικότητα του συστήματος με τα απογευματινά χειρουργεία αναμένεται να αυξηθεί πάνω από 20% ώστε να εξαλείψουμε τη λίστα αναμονής που δημιούργησε η πανδημία στα νοσοκομεία της χώρας μας, όπως και στα περισσότερα συστήματα υγείας"