Πολιτική Υγείας

Υφυπουργός Αραμπατζή: Κατηγορηματική η απάντηση στη Βουλή για το στέλεχος κορωνοϊού στα μινκ της Δυτικής Μακεδονίας

Υφυπουργός Αραμπατζή: Κατηγορηματική η απάντηση στη Βουλή για το στέλεχος κορωνοϊού στα μινκ της Δυτικής Μακεδονίας

Επίσης αποσαφήνισε ότι «… κανένα προϊόν εκδοράς από την εκτροφή μινκ, στην οποία εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας δεν προωθήθηκε στο εμπόριο

Υφυπουργός Αραμπατζή: Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, η Φωτεινή Αραμπατζή διευκρίνισε ότι το στέλεχος του κορωνοϊού στα μινκ της Δυτικής Μακεδονίας δεν σχετίζεται με τη μετάλλαξη της Δανίας. Η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απάντησε σήμερα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΜέΡΑ25, Σοφίας Σακοράφα, και ξεκαθάρισε ότι: «Η μεμονωμένη μετάλλαξη Υ453F βρέθηκε σε έξι εργαζόμενους και στα μινκ τριών εκτροφίων, ενώ δεν ανιχνεύθηκε σε κανένα δείγμα από τον γενικό πληθυσμό μέχρι τώρα. Η συγκεκριμένη μετάλλαξη δεν προκαλεί βαρύτερη νόσο συγκριτικά με τα μη μεταλλαγμένα στελέχη του ιού: από τους έξι εργαζόμενους που την είχαν, οι τρεις εκδήλωσαν ήπια συμπτώματα και οι τρεις ήταν ασυμπτωματικοί».

Μάλιστα, υπογράμμισε εμφατικά ότι παρότι δεν πρόκειται για το επικίνδυνο στέλεχος, «εμείς σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και με γνώμονα τα ισχυρά προληπτικά μέτρα βιοασφάλειας, φροντίσαμε ώστε έκτοτε οι 450 εργαζόμενοι στις εκτροφές μινκ, να έχουν ήδη περάσει από 8 κύκλους τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, και να έχουν διενεργηθεί έως τώρα 3600 τεστ», ενώ συμπλήρωσε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει ληφθεί μέριμνα για την ένταξή τους στις ομάδες υψηλής προτεραιότητας εμβολιασμού.

Επίσης αποσαφήνισε ότι «… κανένα προϊόν εκδοράς από την εκτροφή μινκ, στην οποία εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας δεν προωθήθηκε στο εμπόριο και ολοκληρώνοντας την ομιλία της υπογράμμισε: «Συνεπώς, όχι μόνο δεν υπάρχει ζήτημα αναζήτησης ευθυνών στη διαχείριση της κατάστασης, όπως κατήγγειλε η κα. Σακοράφα, αλλά αντιθέτως επεδείχθησαν και επιδεικνύονται, ως οφείλουμε, άμεσα αντανακλαστικά, γνώση και εφαρμογή των πρωτοκόλλων, επαφή με το πεδίο. Οι μόνες ευθύνες που θα πρέπει -φοβάμαι- να αναζητηθούν είναι αυτές της πολιτικής επένδυσης στην κινδυνολογία και στον φόβο!»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Υποψήφιο εμβόλιο εναντίον της μετάλλαξης που εντοπίστηκε στα μινκ

Ο ΠΟΥ εξετάζει την βιοασφάλεια σε χώρες που εκτρέφουν βιζόν

Εντοπίστηκε μετάλλαξη του κορωνοϊού σε εκτροφεία βιζόν

Τρόμος στη Δανία ανακάλυψαν ένα μεταλλαγμένο στέλεχος του COVID-19 σε μινκ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η επιδείνωση των ανισοτήτων στην παροχή εμβολίων σε χώρες μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος

Από μόνες τους, οι χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα δεν έχουν τη δυνατότητα να διαπραγματευτούν την πρόσβαση στα εμβόλια με πιο διαφανή δεδομένα, γράφει ο Δρ Franco, «εν μέσω μιας βάναυσης μάχης για τις δόσεις εμβολίων» μεταξύ των χωρών υψηλού εισοδήματος.

Το ψηφιακό πιστοποιητικό για εμβολιασμένους που ετοιμάζει η Ιταλία

Ιταλία: Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, έως ότου εκδοθεί σε ψηφιακή μορφή, θα γίνονται δεκτά και πιστοποιητικά τυπωμένα σε χαρτί, ενώ η πρόθεση είναι να μπορέσουν να κάνουν χρήση του πάσου εσωτερικής μετακίνησης, και οι πολίτες που θα φτάνουν από το εξωτερικό.

Ο Murthy είπε ότι η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που έλαβαν το εμβόλιο COVID-19 J&J «θα πάνε καλά»

Προέτρεψε επίσης τους Αμερικανούς να συνεχίσουν να τυλίγουν τα μανίκια τους για να λάβουν είτε το εμβόλιο της Moderna είτε το εμβόλιο της Pfizer, καθώς η χώρα βλέπει αύξηση των ημερήσιων περιπτώσεων νοσηλείας και θανάτων.

Άγνωστη ασθενής με παρενέργειες του εμβολίου της J&J μιλάει από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται

Οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν σταματήσει τη χρήση του εμβολιασμού μίας δόσης μετά από έξι γυναίκες ηλικίας 18 έως 48 ετών που ανέπτυξαν θρόμβους αίματος, συμπεριλαμβανομένης μιας που πέθανε.

Ο Jim Jordan καλεί τον Fauci στην εκπομπή "Ingraham Angle" να του δώσει χρονοδιάγραμμα λήξης των μέτρων προστασίας

Ο Fauci πήρε το ζήτημα με τον χαρακτηρισμό του Jordan ως ζήτημα ελευθερίας και απελευθέρωσης αντί για ζήτημα κρίσης δημόσιας υγείας όπου προσπαθεί να αποτρέψει τους ανθρώπους από τον θάνατο. "Δεν το βλέπω αυτό ως ζήτημα ελευθερίας, Jordan του Κογκρέσο, το βλέπω ως ζήτημα δημόσιας υγείας", δήλωσε ο Φάουτσι. "Διαφωνώ μαζί σας εντελώς."

Μάριος Θεμιστοκλέους: Περιμένουμε ΕΜΑ για τους εμβολιασμούς με Johnson & Johnson

Μάριος Θεμιστοκλέους: Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, ο επικεφαλής του προγράμματος «Ελευθερία» τόνισε ότι υπήρχε πρόβλημα λόγω των διαφορετικών αποφάσεων που είχαν οι ευρωπαϊκές χώρες, όμως τα επιστημονικά δεδομένα είναι ξεκάθαρα ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι περισσότερα από το μη εμβολιασμό και τους κινδύνους που έχει κανείς αν νοσήσει από Covid. «Είδαμε όμως ένα μεγάλο ποσοστό όσων είχαν κλείσει ραντεβού με AstraZeneca να μην το ακυρώνει» πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους, υπογραμμίζοντας ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού θα συνεχιστεί κανονικά.

ΠΟΥ: Επίσκεψη Κλούγκε στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο στον Ελαιώνα

ΠΟΥ Αθήνα: Την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Πολιτών Τρίτων Χωρών του Ελαιώνα επισκέφτηκε σήμερα (16/04) ο Περιφερειακός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, Δρ. Χανς Χένρι Κλούγκε. Τον κ. Κλούγκε συνόδευσαν οι Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, η Πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Υπογραφή συμφωνίας για νέο γραφείο του ΠΟΥ στην Αθήνα

Νέο Γραφείο ΠΟΥ Αθήνα: Υπεγράφη εχθές (16/04) στο υπουργείο Υγείας η συμφωνία αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας του γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Αθήνα για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών, από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον περιφερειακό διευθυντή του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Dr Hans Kluge. Λίγο νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί κατ' ιδίαν συνάντηση των κ.κ. Κικίλια και Kluge στο γραφείο του υπουργού Υγείας.