Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Θεανώ Καρποδίνη – ΕΟΠΥΥ: Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία

Θεανώ Καρποδίνη – ΕΟΠΥΥ: Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: «Ο ΕΟΠΥΥ μεθοδικά, σταθερά και αποφασιστικά μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό Οργανισμό εστιάζοντας πάντα στην βέλτιστη εξυπηρέτηση του ασθενή».

Τον ρόλο του ΕΟΠΥΥ ως αρωγού της προσπάθειας για την επίλυση των προβλημάτων και της δύσκολης καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο, καθώς και οι οικογένειές τους, ανέδειξε η Διοικήτρια του Οργανισμού, Θεανώ Καρποδίνη, συμμετέχοντας στην Πανελλήνια Ενημερωτική Συνάντηση για τη Θαλασσαιμία και τη Δρεπανοκυτταρική Νόσο που διοργάνωσε ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας.

Ειδικότερα, η κυρία Καρποδίνη, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διεξήχθη την Κυριακή, 21 Απριλίου, με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη, τον Πρόεδρο του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας (ΕΣΘΑ) κ. Βασίλη Δήμο, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη
(ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) κ. Χρήστο Δαραμήλα και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών (ΠΟΝ) κ. Γρηγόρη Λεοντόπουλο υπογράμμισε τη σημασία του έργου που επιτελεί ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας για τους ασθενείς, τονίζοντας ότι «μέσα από την προσφορά και τη διεκδίκηση
επιτυγχάνονται σπουδαία αποτελέσματα».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ στάθηκε στις πολιτικές που έχει υλοποιήσει ο Οργανισμός τα τελευταία χρόνια για την ουσιαστική στήριξη των ασθενών, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής, όπου γίνεται η καταγραφή των ασθενών με θαλασσαιμία, καθώς και η πλήρης κάλυψη του κόστους των συνταγογραφούμενων διαγνωστικών εξετάσεων για όλους τους ασφαλισμένους.

Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει τις φαρμακευτικές αγωγές που χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση της ασθένειας, όπως σκευάσματα αποσιδήρωσης, ενώ οι πάσχοντες από αιμοσφαιρινοπάθειες δεν καταβάλλουν καμία συμμετοχή επί του ποσού αποζημίωσης που έχει ορίσει ο Οργανισμός στο υγειονομικό υλικό.

Η κα Καρποδίνη αναφέρθηκε επίσης στις διαρκείς προσπάθειες και ενέργειες του Οργανισμού όσον αφορά στη βελτιστοποίηση της παροχής υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των θεραπειών, ενώ τόνισε ότι: «Ο ΕΟΠΥΥ μεθοδικά, σταθερά και αποφασιστικά
μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό Οργανισμό εστιάζοντας πάντα στην βέλτιστη εξυπηρέτηση του ασθενή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας - Έκκληση για σοβαρές ελλείψεις σε αίμα

17 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας #WearYourEverydayGenes

Στίγμα μεσογειακής αναιμίας - Πότε να ανησυχήσετε;

Ξανά ΣΟΒΑΡΕΣ ελλείψεις αίματος- κινδυνεύουν ζωές ατόμων με χρόνιες παθήσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αγαπηδάκη Κάρπαθος: Να αναπτύξουμε τις υποδομές για ένα βιώσιμο και αποτελεσματικό σύστημα πρόληψης

Αγαπηδάκη Κάρπαθος: "Το μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι να σταματήσουμε να μιλάμε για το πως θα μειώσουμε τις επιπτώσεις της νόσου και να χτίσουμε έναν υγιή πληθυσμό".

Κικίλιας: "Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι"

Κικίλιας: Σήμερα συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι.

Μητσοτάκης: Ο αγώνας μας για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας είναι διαρκής

Μητσοτάκης: Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει εξασφαλίσει και τα ειδικά διαμορφωμένα safe houses για τη φιλοξενία θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, άλλη μια παρέμβαση που μπορεί να σώσει ζωές.

Οι συνομιλίες για τη συμφωνία πανδημίας τελειώνουν χωρίς συμφωνία

Το αποτέλεσμα των συνομιλιών για τους διεθνείς κανονισμούς για την υγεία θα παρουσιαστούν επίσης στη συνέλευση της επόμενης εβδομάδας. Οι κανονισμοί παρέχουν ένα νομικό πλαίσιο που καθορίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των χωρών στον χειρισμό συμβάντων δημόσιας υγείας και έκτακτης ανάγκης που θα μπορούσαν να διασχίσουν τα σύνορα.

Μητσοτάκης: Η πορεία προς την Ευρώπη περνά από την Ελλάδα και από την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου

Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, κάτι που μας το ορίζει η πραγματικότητα που βιώνουν οι ίδιοι οι πολίτες. Είναι, όμως, ζήτημα σύνθετο που δεν αντιμετωπίζεται με λόγια και απλοϊκές λύσεις. Όσο επιμένει, θα επιμένουμε κι εμείς.

Η Σουηδία διατάσσει επανεξέταση μετά την «έκρηξη» των περιπτώσεων ΔΕΠΥ

«Φαίνεται επίσης να υπάρχει η πεποίθηση ότι η διάγνωση ήταν μια επίσημη ή άτυπη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να λάβουμε επιπλέον βοήθεια στο σχολείο». Είπε ότι η αναθεώρηση ήταν μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης για την προώθηση της ψυχικής υγείας και την πρόληψη της αυτοκτονίας μεταξύ παιδιών και νέων.

Κακώς ο χειρουργικός τομέας στο Παίδων εμμένει σε αναστολή

Άδωνις Γεωργιάδης: "Συνεχώς προκηρύσσουμε θέσεις αναισθησιολόγων και στα δύο αυτά νοσοκομεία - Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού. Αν θυμάμαι καλά από τις 8 θέσεις πληρώθηκαν οι 3 γιατί δεν πήγαν άλλοι."

Close Icon