Πολιτική Υγείας

Καρποδίνη: Ο ΕΟΠΥΥ διευκολύνει την πρόσβαση των ασφαλισμένων σε ιατροτεχνολογικά προϊόντα

Καρποδίνη: Ο ΕΟΠΥΥ διευκολύνει την πρόσβαση των ασφαλισμένων σε ιατροτεχνολογικά προϊόντα

Στην προσήλωση του ΕΟΠΥΥ για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ασφαλισμένων σε φαρμακευτικά, ιατροτεχνολογικά προϊόντα και σε υπηρεσίες υγείας, αναφέρθηκε η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη κατά την συνάντηση που είχε με 7μελή αντιπροσωπεία του Υπουργείου Υγείας.

Με 7μελή αντιπροσωπεία του Υπουργείου Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Ιαπωνίας συναντήθηκε η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στο
Μαρούσι. Στη διάρκεια της συνάντησης η Διοικήτρια αναφέρθηκε στην προσήλωση του ΕΟΠΥΥ για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ασφαλισμένων σε φαρμακευτικά, ιατροτεχνολογικά προϊόντα και σε
υπηρεσίες υγείας τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για εξωστρέφεια.

Επεσήμανε επίσης τις εξοικονομήσεις που έχουν επιτευχθεί μέσω των διαδικασιών διαπραγμάτευσης. Στη συνέχεια στελέχη του Οργανισμού ανέλυσαν την δομή της φαρμακευτικής περίθαλψης, τις ειδικότερες πολιτικές τιμολόγησης και αποζημίωσης φαρμάκων και χαρτογραφήθηκε η πορεία ενός φαρμάκου από την στιγμή της αδειοδότησης μέχρι την αποζημίωσή του.

Ειδικότερα, ειδική μνεία έγινε στις τεχνικές αποζημίωσης ιατροτεχνολογικών προϊόντων και δόθηκε έμφαση στη διευκόλυνση της πρόσβασης των ασθενών στις αναγκαίες για αυτούς θεραπείες βελτιώνοντας τις υπηρεσίες υγείας τόσο μέσω των φαρμακείων ΕΟΠΥΥ όσο και της επέκτασης της κατ’οίκον αποστολής φαρμάκων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πότε οι εργαστηριακές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ γίνονται μόνο στις δημόσιες δομές

Η Θεανώ Καρποδίνη διαψεύδει κατηγορηματικά ότι κλείνουν τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ

Δωδεκαμελής η Επιτροπή Παρακολούθησης Ελλείψεων Φαρμάκων

Ο κύριος υπεύθυνος για τις ελλείψεις φαρμάκων μέλος της νέας επιτροπής παρακολούθησης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας

Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας με δρομολογημένες στοχευμένες ενέργειες που αφορούν, μεταξύ άλλων, την οικονομική διαχείριση των Νοσοκομείων.

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: «Ο ΕΟΠΥΥ μεθοδικά, σταθερά και αποφασιστικά μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό Οργανισμό εστιάζοντας πάντα στην βέλτιστη εξυπηρέτηση του ασθενή».

Μητσοτάκης: Δέσμευσή μας να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση μιας πιο ισότιμης κοινωνίας

Μητσοτάκης: Πολύ σημαντικό για τους συμπολίτες μας που κέρδισαν τη μάχη με τον καρκίνο είναι το «Δικαίωμα στη Λήθη» που θεσπίσαμε ώστε να μην υπάρχουν πλέον οικονομικές και κοινωνικές διακρίσεις εις βάρος τους στη συνέχεια της ζωής τους.

Το CDC μοιράζεται το όραμα για το μέλλον της Δημόσιας Υγείας

Το CDC δίνει προτεραιότητα στις επικοινωνίες για την υγεία ως ζωτική δεξιότητα για το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας και αναγνωρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο το κοινό καταναλώνει τις πληροφορίες συνεχώς εξελίσσεται.

Κικίλιας: Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι

Κικίλιας: Δηλώσεις για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων έκανε νωρίς το πρωί του Σαββάτου από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία έκανε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής Βασίλης Κικίλιας.