Πολιτική Υγείας

Θάνος Πλεύρης πανδημία: Τηρούμε απαρέγκλιτα τους κανόνες του ΠΟΥ στην καταγραφή των θανάτων, η Ελλάδα σε καλή θέση στην υπερβάλλουσα θνητότητα [live]

Θάνος Πλεύρης πανδημία: Τηρούμε απαρέγκλιτα τους κανόνες του ΠΟΥ στην καταγραφή των θανάτων, η Ελλάδα σε καλή θέση στην υπερβάλλουσα θνητότητα [live]

Θάνος Πλεύρης πανδημία: Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλή θέση στην υπερβάλλουσα θνητότητα με βάση τα στοιχεία καταγραφής των θανάτων, τηρώντας απαρέγκλιτα τους κανονισμούς του ΠΟΥ. 900.000 ραντεβού έχουν κλειστεί μέχρι τώρα για εμβολιασμό. Τι απάντησε στο healthweb για την άρση της αναστολής των αδειών των νοσοκόμων και γιατρών στα νοσοκομεία αφού είναι εξαντλημένοι.

Στην σημερινή συνέντευξη τύπου του υπουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη έγινε εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στο χτεσινό του διάγγελμα. Στην συνέντευξη παρέστησαν ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελος Μπίνης και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος. Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται σε καλή θέση σε σχέση με την υπερβάλλουσα θνητότητα σε παγκόσμια κλίμακα. Αντιθέτως, χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν κοινή καταγραφή των θανάτων από το ECDC, γεγονός που επιφέρει αρκετά μειωμένη καταγραφή των θυμάτων από την Covid-19. Εάν η Ελλάδα τηρούσε την ίδια τακτική, η καταγραφή των θανάτων θα ήταν 20% χαμηλότερη. Σε κάθε περίπτωση όμως, η Ελλάδα θα συνεχίσει να τηρεί απαρέγκλιτα τους κανονισμούς από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Θάνος Πλεύρης – Άγγελος Μπίνης και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης τόνισε πως η πορεία των εμβολιασμών συνεχίζεται με αισιόδοξους ρυθμούς. Συγκεκριμένα, μέχρι τώρα έχουν κλειστεί 900.000 ραντεβού για εμβολιασμό. Αυτό, όπως δήλωσε, είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο και αντανακλά την ελαχιστοποίηση της δυναμικής των τσαρλατάνων που αντιτίθενται στην σημασία του εμβολίου. Οι πολίτες δείχνουν πως στρέφονται πλέον σε μεγαλύτερο ποσοστό Δεν υπάρχει σχέδιο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολίου. Σε σχέση με τις αναστολές των υγειονομικών, ο υπουργός παραδέχτηκε πως παραμένουν στα ίδια επίπεδα. Δηλαδή υπάρχουν περισσότεροι από 6.000 υγειονομικοί, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί και δεν μπορούν επομένως να επιστρέψουν στην εργασία τους. Η επίταξη ωστόσο έχει βοηθήσει στην κάλυψη των κενών.

Σε ερώτηση του healthweb.gr και της δημοσιογράφου Νικολέτας Ντάμπου σε σχέση με την εξουθένωση των υγειονομικών εν μέσω πανδημίας, ο κ. Πλεύρης δεσμεύτηκε πως με την πρώτη ευκαιρία θα φροντίσει η Πολιτεία να άρει τις αναστολές αδειών που έχουν τεθεί σε ισχύ αυτή την περίοδο με την έξαρση του νέου κύματος. Ευχαρίστησε το υγειονομικό προσωπικό για την αφοσίωση που έχει επιδείξει όλη αυτή την περίοδο, ενώ παράλληλα επεσήμανε πως το υπουργείο βρίσκεται στο πλάι των υγειονομικών που δέχονται επίθεση αναφορικά με την πανδημία. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως ορισμένοι δράττονται της ευκαιρίας για να μειώσουν την σημασία του εμβολίου ή να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Σε τέτοιες περιπτώσεις αβάσιμων μηνύσεων, οι υγειονομικοί θα έχουν την πλήρη αρωγή της Πολιτείας.

Το δεύτερο σκέλος της ερώτησης της κ. Ντάμπου είχε να κάνει με την πιθανότητα διεύρυνσης των ατόμων που λαμβάνουν τα φάρμακα κατά του COVID . Ο υπουργός Υγείας απάντησε πως δυστυχώς η παραγωγή των μονοκλωνικών είναι περιορισμένη. ωστόσο, αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από την παραγωγή χαπιών. Σε αυτό το σκέλος υπάρχει ήδη συμφωνία με τη Merck και ενδεχομένως με τη Pfizer, με χρονικό σημείο το πρώτο τρίμηνο του 2022. Η παραγωγή των χαπιών αποδεικνύεται αρκετά πιο γρήγορη διαδικασία, καθώς ο τρόπος παραγωγής είναι πολύ πιο εύκολος. Συμπληρώνοντας τα παραπάνω, ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως η διεύρυνση της χορήγησης των μονοκλωνικών αποτελεί θέμα επιστημονικής και όχι πολιτικής επιλογής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πάνω απο 40 οι εθελοντές γιατροί που στηρίζουν το ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα-Προχωρά κανονικά η επίταξη

Θάνος Πλεύρης: Ενθαρρυντική η εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών για ένταξη στο ΕΣΥ

Πλεύρης: Επίταξη από την επόμενη εβδομάδα αν δεν ανταποκριθούν οι ιδιώτες γιατροί

Πλεύρης 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών: Οι ασθενείς βασικός κρίκος στη συνδιαμόρφωση πολιτικών Υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κατέθεσε αναφορά στον Άρειο Πάγο ο Θάνος Πλεύρης κατά του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

Πλεύρης Γιαννάκος αναφορά: Όπως είχε δεσμευτεί ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, και όπως δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Γιάννης Οικονόμου, ο κ. Γιαννάκος θα κληθεί να λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης για τα όσα ισχυρίζεται.

Θα κληθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Γιάννης Οικονόμου VIP ΜΕΘ: Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις καταγγελίες του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και στην πιθανότητα να ληφθούν επιπλέον μέτρα ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Δημοσιεύτηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των υγειονομικών

Υπουργείο Υγείας τροπολογία: Επιβεβαιώθηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση προσωπικού νοσοκομείων, κέντρων υγείας και άλλων εργαζομένων του Υπουργείου Υγείας και κατοχυρώθηκε η σύναψη συμβάσεων με επαγγελματίες του ιδιωτικού τομέα για τα εμβόλια.

Επίσημο: 3μηνη ισχύς εφεξής για το πιστοποιητικό νόσησης-Έρχεται ΚΥΑ για εξειδίκευση του μέτρου

Πιστοποιητικό νόσησης: Η εισήγηση της επιτροπής για μείωση της ισχύος των πιστοποιητικών νόσησης από 6 σε 3 μήνες αποτελεί ένα επιπλέον μέτρο στην προσπάθεια να αυξηθούν οι εμβολιασμοί κατά της Covid 19. Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας, θα ακολουθήσει σχετική ΚΥΑ για την εφαρμογή των μέτρων, η οποία θα εξειδικεύσει τον τρόπο υλοποίησης της 3μηνης ισχύος, καθώς και νομοθετική τροπολογία για τις ειδικές κατηγορίες

Ο Ηλίας Μόσιαλος επίτιμος διδάκτορας στο ΕΚΠΑ

Ηλίας Μόσιαλος ΕΚΠΑ: Ο καθηγητής Πολιτικής και Διοίκησης της Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Imperial College London, κ. Ηλίας Μόσιαλος, διορίστηκε Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Plan B στη Βρετανία με τηλεργασία και πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ηνωμένο Βασίλειο νέα μέτρα: Οι υπουργοί και η Downing Street αναμένεται να υπογράψουν νέους κανονισμούς ως Plan B για την επιβολή της τηλεργασίας και πιστοποίησης εμβολίων σε όλη την Αγγλία ενόψει των αυξανόμενων κρουσμάτων Covid στη Βρετανία.

Διαψεύδει ο Θάνος Πλεύρης τις VIP κλίνες ΜΕΘ

Πλεύρης VIP ΜΕΘ: Ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης χαρακτήρισε ως fake news τα όσα δημοσιεύονται και εξαπλώνονται τις τελευταίες ώρες και τόνισε πως η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ και μόνο.

Ο Δήμαρχος Bill de Blasio ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η πόλη της Νέας Υόρκης εφαρμόζει μια εντολή εμβολίου covid για εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

Ο Ντε Μπλάζιο είπε ότι αναμένει από τη νέα εντολή να επιβιώσει τυχόν νομικών προκλήσεων. Ένας εκπρόσωπος του Δημάρχου είπε ότι η εντολή του ιδιωτικού τομέα θα ισχύει για περίπου 184.000 επιχειρήσεις.