Editorial

Γιατροί ΕΣΥ : Κουρασμένοι και φτωχοί οι ήρωες γιατροί του ΕΣΥ

Γιατροί ΕΣΥ : Κουρασμένοι και φτωχοί οι ήρωες γιατροί του ΕΣΥ

Οι κουρασμένοι και φτωχοί ήρωες γιατροί του ΕΣΥ, συνεχίζουν να ξεπερνούν τον εαυτό τους στην μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID .

ADMAN

Οι  κουρασμένοι ήρωες γιατροί του Εθνικού  Σύστηματος  Υγείας συνεχίζουν να μάχονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού , έχοντας να αντιμετωπίσουν και  την πρόκληση της άρνησης κάποιων ασθενών να διασωληνωθούν και να λάβουν θεραπεία . Στο ‘’τραπέζι ‘’ των συζητήσεων και διαπραγματεύσεων  υπάρχει η επιστράτευση των  γιατρών από τον ιδιωτικό τομέα, ωστόσο κανείς δεν θίγει το θέμα της αναστολής των αδειών των νοσοκομειακών της πρώτης γραμμής οι οποίοι  είναι εξαντλημένοι αλλά και των μισθών τους .

Μπορεί να βρίσκονται στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για την επιστράτευση των γιατρών από τον ιδιωτικό τομέα, για να στελεχώσουν τις  μονάδες Covid του ΕΣΥ  αλλά έχει ξεκινήσει και η αντίστροφη μέτρηση για τις αντοχές των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία οι οποίοι εργάζονται αδιάκοπα από αρχές Σεπτεμβρίου, που  ετέθησαν σε αναστολή και πάλι οι άδειες όλων των εργαζομένων .

Να σημειώσουμε, ότι οι αμοιβές που λαμβάνουν οι νοσοκομειακοί  γιατροί  του ΕΣΥ δεν είναι αυτές που αρμόζουν σε επιστήμονες  με αρκετά  χρόνια εμπειρίας .Ενδεικτικά,  αναφέρουμε ότι ο μισθός ενός Διευθυντή του ΕΣΥ με 17 χρόνια υπηρεσία  ανέρχεται  περίπου στα 1.900 ευρώ το μήνα. Από τις  εφημερίες λαμβάνει περίπου  600 ευρώ το μήνα . Εάν σκεφτεί κάνεις και την φορολόγηση , τα χρήματα που μένουν είναι ψίχουλα για έναν επιστήμονα .

  • Κύριε Υπουργέ Υγείας Αθανάσιε Πλεύρη και κυρία Αναπληρώτρια Υπουργέ Υγείας Μίνα Γκάγκα , φροντίστε τους ήρωες νοσοκομειακούς γιατρούς της πρώτης γραμμής γιατί μόνο τα μπράβο και τα χειροκροτήματα δεν φτάνουν . Και τι θα γίνει οι γιατροί και το  νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ,  εσαεί όσο κρατάει η πανδημία του COVID δεν θα πάρουν άδεια , τι είναι σκλάβοι ;

Ας το σκεφτεί και ο Πρωθυπουργός της χώρας μας …

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αναδιάρθρωση ή επαναδιάλυση του ΕΣΥ ;

Στη "μάχη" του ΕΣΥ οι 206 ιδιώτες γιατροί που επιτάχθηκαν

Πλεύρης: Επίταξη από την επόμενη εβδομάδα αν δεν ανταποκριθούν οι ιδιώτες γιατροί

Θεοδώρα Ψαλτοπούλου: Η μετάλλαξη Δέλτα δεν αφήνει κανέναν αλώβητο

Στα "χαρακώματα" ο ιατρικός κόσμος - Προ των πυλών η επιστράτευση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι γόρδιοι δεσμοί του ΕΣΥ

Είναι σε όλους πλέον φανερό ότι το ΕΣΥ κάθε μέρα καταρρέει. Όχι γιατί το γράφουμε εμείς αλλά γιατί το διαπιστώνουν οι ασθενείς όταν προσέρχονται στα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία.

Έρχεται συμμετοχή των ασθενών στα ιατροτεχνολογικά;

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε πρόσφατα σε συνέδριο ότι ο λήπτης υπηρεσιών υγείας θα συμμετέχει στην αγορά ιατροτεχνολογικών ‘’ Εφόσον δεν επαρκεί ο προϋπολογισμός. « Δεν υπάρχει λύση.» , τόνισε.

Κρίσιμα ερωτήματα πριν ξεκινήσει η προμήθεια του υγειονομικού εξοπλισμού από το RRF

Θέτουμε κρίσιμα ερώτημα πριν ξεκινήσει η προμήθεια υγειονομικού εξοπλισμού από το RRF για τη μεταρρύθμιση του συστήματος της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Περίθαλψης , ώστε να μην υπάρχει και νέα σπατάλη, ως συνήθως.

Γιατί τα ποσά για clawback δεν συμπεριλαμβάνονται στις συνολικές δαπάνες υγείας;

Τα ποσά για clawback και για τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που επιστρέφουν στο κράτος οι πάροχοι των υπηρεσιών υγείας αποτελούν δαπάνες υγείας που καταναλώθηκαν από τους ασθενείς και θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στις συνολικές δαπάνες υγείας.