Editorial

Γιατροί ΕΣΥ : Κουρασμένοι και φτωχοί οι ήρωες γιατροί του ΕΣΥ

Γιατροί ΕΣΥ : Κουρασμένοι και φτωχοί οι ήρωες γιατροί του ΕΣΥ

Οι κουρασμένοι και φτωχοί ήρωες γιατροί του ΕΣΥ, συνεχίζουν να ξεπερνούν τον εαυτό τους στην μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID .

Οι  κουρασμένοι ήρωες γιατροί του Εθνικού  Σύστηματος  Υγείας συνεχίζουν να μάχονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού , έχοντας να αντιμετωπίσουν και  την πρόκληση της άρνησης κάποιων ασθενών να διασωληνωθούν και να λάβουν θεραπεία . Στο ‘’τραπέζι ‘’ των συζητήσεων και διαπραγματεύσεων  υπάρχει η επιστράτευση των  γιατρών από τον ιδιωτικό τομέα, ωστόσο κανείς δεν θίγει το θέμα της αναστολής των αδειών των νοσοκομειακών της πρώτης γραμμής οι οποίοι  είναι εξαντλημένοι αλλά και των μισθών τους .

Μπορεί να βρίσκονται στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για την επιστράτευση των γιατρών από τον ιδιωτικό τομέα, για να στελεχώσουν τις  μονάδες Covid του ΕΣΥ  αλλά έχει ξεκινήσει και η αντίστροφη μέτρηση για τις αντοχές των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία οι οποίοι εργάζονται αδιάκοπα από αρχές Σεπτεμβρίου, που  ετέθησαν σε αναστολή και πάλι οι άδειες όλων των εργαζομένων .

Να σημειώσουμε, ότι οι αμοιβές που λαμβάνουν οι νοσοκομειακοί  γιατροί  του ΕΣΥ δεν είναι αυτές που αρμόζουν σε επιστήμονες  με αρκετά  χρόνια εμπειρίας .Ενδεικτικά,  αναφέρουμε ότι ο μισθός ενός Διευθυντή του ΕΣΥ με 17 χρόνια υπηρεσία  ανέρχεται  περίπου στα 1.900 ευρώ το μήνα. Από τις  εφημερίες λαμβάνει περίπου  600 ευρώ το μήνα . Εάν σκεφτεί κάνεις και την φορολόγηση , τα χρήματα που μένουν είναι ψίχουλα για έναν επιστήμονα .

  • Κύριε Υπουργέ Υγείας Αθανάσιε Πλεύρη και κυρία Αναπληρώτρια Υπουργέ Υγείας Μίνα Γκάγκα , φροντίστε τους ήρωες νοσοκομειακούς γιατρούς της πρώτης γραμμής γιατί μόνο τα μπράβο και τα χειροκροτήματα δεν φτάνουν . Και τι θα γίνει οι γιατροί και το  νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ,  εσαεί όσο κρατάει η πανδημία του COVID δεν θα πάρουν άδεια , τι είναι σκλάβοι ;

Ας το σκεφτεί και ο Πρωθυπουργός της χώρας μας …

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αναδιάρθρωση ή επαναδιάλυση του ΕΣΥ ;

Στη "μάχη" του ΕΣΥ οι 206 ιδιώτες γιατροί που επιτάχθηκαν

Πλεύρης: Επίταξη από την επόμενη εβδομάδα αν δεν ανταποκριθούν οι ιδιώτες γιατροί

Θεοδώρα Ψαλτοπούλου: Η μετάλλαξη Δέλτα δεν αφήνει κανέναν αλώβητο

Στα "χαρακώματα" ο ιατρικός κόσμος - Προ των πυλών η επιστράτευση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Με μύθους και με ψέματα δεν κάνεις εξοικονόμηση, μόνο σπατάλες και υπερχρεωμένα νοσοκομεία

Επιτέλους οι ιθύνοντες στο υπουργείο υγείας είδαν αυτό που όλοι οι άλλοι γνωρίζουν δηλαδή όλοι οι απλοί πολίτες και οι ασθενείς. Ότι τα νοσοκομεία έχουν  ξεμείνει από πόρους και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμα αλλά ακόμα και σε φάρμακα.

Λιτότητα και στην Υγεία προβλέπει το νέο Μεσοπρόθεσμο

Ο αναπληρωτής υπουργός Oικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης με την εγκύκλιο  κατάρτισης του νέου Μεσοπρόθεσμου για την περίοδο (2023 -2026) ζήτησε την αυστηρή συγκράτηση των δαπανών σε όλα τα υπουργεία και τους φορείς της γενικής κυβέρνησης, προκειμένου να επιτευχθούν οι νέοι δημοσιονομικοί στόχοι για τα πλεονάσματα που επανέρχονται από το 2023.

Οι λειτουργίες της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δεν αντικαθίστανται από real time ελέγχους ή  ηλεκτρονικών αρχείων

Οι λειτουργίες της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δεν μπορούν να αντικατασταθούν από τους real time ελέγχους ή ελέγχους ηλεκτρονικών αρχείων, όπως στοχεύουν να κάνουν στον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με όσα είπε η Θεανώ Καρποδίνη αλλά και ο Υπουργός Υγείας κατά την ομιλία τους στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για την ανανέωση της θητείας της προσωρινής Διοικήτρια του Οργανισμού.