Editorial

Υπ. Υγείας: Απέτυχε η προηγούμενη ηγεσία στους εμβολιασμούς- Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους νοσήσαντες;

Υπ. Υγείας: Απέτυχε η προηγούμενη ηγεσία στους εμβολιασμούς- Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους νοσήσαντες;

Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου υγείας με υπουργό τον Βασίλη Κικίλια για τους εμβολιασμούς κατά του COVID  δεν έκανε απολύτως τίποτα. Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους νοσήσαντες;

Όλοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων. Όμως η διαχείριση των δεδομένων προκειμένου να πειστεί  η κοινωνία να εμβολιαστεί έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι η πρέπουσα. Γι’ αυτό άλλωστε απομακρύνθηκαν και οι δύο υπουργοί Υγείας κύριος Βασίλης Κικίλιας και Β. Κοντοζαμάνης . Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου υγείας σε σχέση με τους εμβολιασμούς δεν έκανε απολύτως τίποτα και αυτό το γνωρίζουν όλοι.

Όλοι ξέρουν ότι τα  logistics των εμβολίων τα έχει αναλάβει ο στρατός με την ανάθεση αυτών  σε έναν εξαίρετο αξιωματικό όπως και τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα τα οποία τα στελεχώνουν άντρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Και το πιο βασικό: Εάν δεν ήταν ο κύριος Πιερρακάκης να δημιουργήσει  την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα ηλεκτρονικά ραντεβού και λόγω αυτής  δεν ταλαιπωρήθηκαν  καθόλου οι πολίτες,  διαφορετικά  θα ήταν ένα μπάχαλο και κανένας δε θα πήγαινε  να εμβολιαστεί για να μην ταλαιπωρηθεί. Αξίζει λοιπόν, πολλά  συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που εργάστηκαν και εργάζονται νυχθημερόν και με τον επαγγελματισμό και την υπευθυνότητα τους βοήθησαν να φτάσει  ένα 60% του πληθυσμού στην Ελλάδα να εμβολιαστεί.

Το πιο δύσκολο και επίπονο κομμάτι ξεκινάει όμως τώρα που σκληρός πυρήνας του 30-35% δεν θέλει να εμβολιαστεί. Επειδή ο κύριος Πιερρακάκης έχει άμεσα αντανακλαστικά και είναι αποτελεσματικός τώρα που ξεκινάει και η 3η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού ( κάποιοι μέχρι πρόσφατα έλεγαν ότι δεν θα γίνει αλλά γίνεται!! ) ,  θα πρέπει να βοηθήσει να ενημερωθούν μέσω του κινητού τους και όσοι νόσησαν και δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα. Σε κανέναν απ’ αυτούς δεν εστάλη μήνυμα. Και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει στην πλατφόρμα ένας  περιορισμός για να τους δίνει την δυνατότητα να κάνουν μονοδοσικό εμβόλιο. Ενώ  κανένας δεν τους απαντά στα εμβολιαστικά κέντρα εάν θα πρέπει να κάνουν και 2η  δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού  . Ενώ κάποιοι τους λένε να μην προσέλθουν για 2η δόση και το πιστοποιητικό θα βγει σε τρεις μέρες μετά, ενώ στην πραγματικότητα δε συμβαίνει αυτό. Πιστεύουμε ότι η διευθέτηση αυτού του προβλήματος είναι πανεύκολη για τον  υπουργό και θα πείσει και αυτούς που νόσησαν να εμβολιαστούν,  ενώ δεν θα τους δημιουργήσει πρόβλημα στην καθημερινότητά τους από τη μη έκδοση του πιστοποιητικού εμβολιασμού εάν και θα το έχουν κάνει. Όσο για το υπουργείο υγείας περιμένουμε να δούμε πως θα πείσει με επιχειρήματα τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νοσοκομεία : Το Υπ. Υγείας ‘ πάγωσε’ την χρηματοδότηση του ΙΦΕΤ για προμήθεια φαρμάκων υψηλού κόστους;

Η Ζωή Γραμματόγλου στο Healthweb : Μέσα από ‘λογιστικές αλχημείες’ του νέου νόμου δεν έχουν πρόσβαση οι ασθενείς στα νέα φάρμακα

Πλήρης επιβεβαίωση του Healthweb.gr!ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Στο Λαϊκό Νοσοκομείο χιλιάδες παράνομες διαγραφές φαρμάκων

Clawback φαρμάκων υπολογισμός : Ότι είναι εκπρόθεσμο δεν είναι ηθικό

ΕΚΑΠΥ: Δεν έχει πραγματοποιήσει κανένα διαγωνισμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Covid Free GR: Η Κινεζοποίηση της ελληνικής κοινωνίας

Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε από τον υπουργό  ψηφιακής πολιτικής ότι ξεκινάει η λειτουργία της  εφαρμογής Covid Free GR μέσω της οποίας θα ελέγχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού κάθε υποψηφίου πελάτη τόσο στα εστιατόρια όσο και σε άλλα μαγαζιά που θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους αλλά και όπου απαιτείται έλεγχος προκειμένου να γίνει κάποιος δεκτός. Από πλοία και αεροπλάνα μέχρι τα καταστήματα εστίασης και τα γυμναστήρια.

Η υποκρισία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για την θνητότητα του Νοσοκομείου Αγρινίου

Σάλος έχει προκληθεί από το γεγονός ότι στο νοσοκομείο Αγρινίου οι 40 από τους 41 ασθενείς που είχαν εισαχθεί στην ΜΕΘ με κορωνοϊό τελικά έφυγαν από τη ζωή , ρίχνοντας η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όλη την ευθύνη στον διοικητή .

Yπ.Υγείας : Έχει προβλέψει στην ηλεκτρονική εφαρμογή τις αλλαγές των εμβολιαστικών σχημάτων ;

Την τροποποίηση του εμβολιαστικού σχήματος για όσους έχουν νοσήσει που θα περιλαμβάνει μία δόση εμβολίου, ανακοίνωσε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Σύγκρουση αρμοδιοτήτων στο Νέο ΔΣ του ΕΟΠΠΥ

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΠΥ,  στο οποίο η πρόεδρος είναι προσωρινή , δημιουργεί προβληματισμό  η επιλογή του Γενικού διευθυντή οικονομικών υποθέσεων του οργανισμού κ. Κωσταντίνου Μπαρούς να τοποθετηθεί ως μέλος .