Editorial

Υπ. Υγείας: Απέτυχε η προηγούμενη ηγεσία στους εμβολιασμούς- Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους νοσήσαντες;

Υπ. Υγείας: Απέτυχε η προηγούμενη ηγεσία στους εμβολιασμούς- Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους νοσήσαντες;

Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου υγείας με υπουργό τον Βασίλη Κικίλια για τους εμβολιασμούς κατά του COVID  δεν έκανε απολύτως τίποτα. Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους νοσήσαντες;

Όλοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων. Όμως η διαχείριση των δεδομένων προκειμένου να πειστεί  η κοινωνία να εμβολιαστεί έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι η πρέπουσα. Γι’ αυτό άλλωστε απομακρύνθηκαν και οι δύο υπουργοί Υγείας κύριος Βασίλης Κικίλιας και Β. Κοντοζαμάνης . Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου υγείας σε σχέση με τους εμβολιασμούς δεν έκανε απολύτως τίποτα και αυτό το γνωρίζουν όλοι.

Όλοι ξέρουν ότι τα  logistics των εμβολίων τα έχει αναλάβει ο στρατός με την ανάθεση αυτών  σε έναν εξαίρετο αξιωματικό όπως και τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα τα οποία τα στελεχώνουν άντρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Και το πιο βασικό: Εάν δεν ήταν ο κύριος Πιερρακάκης να δημιουργήσει  την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα ηλεκτρονικά ραντεβού και λόγω αυτής  δεν ταλαιπωρήθηκαν  καθόλου οι πολίτες,  διαφορετικά  θα ήταν ένα μπάχαλο και κανένας δε θα πήγαινε  να εμβολιαστεί για να μην ταλαιπωρηθεί. Αξίζει λοιπόν, πολλά  συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που εργάστηκαν και εργάζονται νυχθημερόν και με τον επαγγελματισμό και την υπευθυνότητα τους βοήθησαν να φτάσει  ένα 60% του πληθυσμού στην Ελλάδα να εμβολιαστεί.

Το πιο δύσκολο και επίπονο κομμάτι ξεκινάει όμως τώρα που σκληρός πυρήνας του 30-35% δεν θέλει να εμβολιαστεί. Επειδή ο κύριος Πιερρακάκης έχει άμεσα αντανακλαστικά και είναι αποτελεσματικός τώρα που ξεκινάει και η 3η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού ( κάποιοι μέχρι πρόσφατα έλεγαν ότι δεν θα γίνει αλλά γίνεται!! ) ,  θα πρέπει να βοηθήσει να ενημερωθούν μέσω του κινητού τους και όσοι νόσησαν και δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα. Σε κανέναν απ’ αυτούς δεν εστάλη μήνυμα. Και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει στην πλατφόρμα ένας  περιορισμός για να τους δίνει την δυνατότητα να κάνουν μονοδοσικό εμβόλιο. Ενώ  κανένας δεν τους απαντά στα εμβολιαστικά κέντρα εάν θα πρέπει να κάνουν και 2η  δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού  . Ενώ κάποιοι τους λένε να μην προσέλθουν για 2η δόση και το πιστοποιητικό θα βγει σε τρεις μέρες μετά, ενώ στην πραγματικότητα δε συμβαίνει αυτό. Πιστεύουμε ότι η διευθέτηση αυτού του προβλήματος είναι πανεύκολη για τον  υπουργό και θα πείσει και αυτούς που νόσησαν να εμβολιαστούν,  ενώ δεν θα τους δημιουργήσει πρόβλημα στην καθημερινότητά τους από τη μη έκδοση του πιστοποιητικού εμβολιασμού εάν και θα το έχουν κάνει. Όσο για το υπουργείο υγείας περιμένουμε να δούμε πως θα πείσει με επιχειρήματα τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νοσοκομεία : Το Υπ. Υγείας ‘ πάγωσε’ την χρηματοδότηση του ΙΦΕΤ για προμήθεια φαρμάκων υψηλού κόστους;

Η Ζωή Γραμματόγλου στο Healthweb : Μέσα από ‘λογιστικές αλχημείες’ του νέου νόμου δεν έχουν πρόσβαση οι ασθενείς στα νέα φάρμακα

Πλήρης επιβεβαίωση του Healthweb.gr!ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Στο Λαϊκό Νοσοκομείο χιλιάδες παράνομες διαγραφές φαρμάκων

Clawback φαρμάκων υπολογισμός : Ότι είναι εκπρόθεσμο δεν είναι ηθικό

ΕΚΑΠΥ: Δεν έχει πραγματοποιήσει κανένα διαγωνισμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Με μύθους και με ψέματα δεν κάνεις εξοικονόμηση, μόνο σπατάλες και υπερχρεωμένα νοσοκομεία

Επιτέλους οι ιθύνοντες στο υπουργείο υγείας είδαν αυτό που όλοι οι άλλοι γνωρίζουν δηλαδή όλοι οι απλοί πολίτες και οι ασθενείς. Ότι τα νοσοκομεία έχουν  ξεμείνει από πόρους και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμα αλλά ακόμα και σε φάρμακα.

Λιτότητα και στην Υγεία προβλέπει το νέο Μεσοπρόθεσμο

Ο αναπληρωτής υπουργός Oικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης με την εγκύκλιο  κατάρτισης του νέου Μεσοπρόθεσμου για την περίοδο (2023 -2026) ζήτησε την αυστηρή συγκράτηση των δαπανών σε όλα τα υπουργεία και τους φορείς της γενικής κυβέρνησης, προκειμένου να επιτευχθούν οι νέοι δημοσιονομικοί στόχοι για τα πλεονάσματα που επανέρχονται από το 2023.

Οι λειτουργίες της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δεν αντικαθίστανται από real time ελέγχους ή  ηλεκτρονικών αρχείων

Οι λειτουργίες της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δεν μπορούν να αντικατασταθούν από τους real time ελέγχους ή ελέγχους ηλεκτρονικών αρχείων, όπως στοχεύουν να κάνουν στον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με όσα είπε η Θεανώ Καρποδίνη αλλά και ο Υπουργός Υγείας κατά την ομιλία τους στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για την ανανέωση της θητείας της προσωρινής Διοικήτρια του Οργανισμού.