Editorial

Οι νοσήσαντες από Covid-19 που δεν έχουν δηλωθεί στο Εθνικό Μητρώο

Οι νοσήσαντες από Covid-19 που δεν έχουν δηλωθεί στο Εθνικό Μητρώο

Προβλήματα με νοσήσαντες από κορωνοϊό που δεν έχουν δηλωθεί στο Εθνικό Μητρώο Covid-19 της ΗΔΙΚΑ.

Όσοι άνθρωποι διαγιγνώσκονται θετικοί στον SARS-CoV-2 με μοριακό έλεγχο ή δοκιμασία ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου δηλώνονται στο Εθνικό Μητρώο Covid-19  της ΗΔΙΚΑ από το εργαστήριο, το νοσοκομείο ή το συνεργείο δειγματοληπτικού ελέγχου που εκτέλεσε την εξέταση. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η σωστή καταγραφή και μετέπειτα ιχνηλάτηση ενώ παράλληλα μετά το πέρας των 20 ημερών μπορούν, όσοι δηλώθηκαν, να εκδώσουν το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 (Νόσησης).

Από την αρχή της πανδημίας και μέχρι πριν λίγους μήνες, η οδηγία του ΕΟΔΥ (ιατρικά σωστή φυσικά), ήταν τα πρόσωπα, συνήθως το στενό οικογενειακό περιβάλλον, που ήρθαν σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα να παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών. Τα περισσότερα αν όχι όλα τα μέλη της οικογένειας νόσησαν και αυτά. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε είναι ότι καταγράφεται  στο μητρώο μόνο ο άνθρωπος που πραγματοποίησε το τεστ και ταυτοποιήθηκε ως θετικό κρούσμα ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας που νόσησαν δεν καταγράφηκαν διότι δεν υπήρχε  οδηγία από τον ΕΟΔΥ διενέργειας ελέγχου με συνέπεια να μην μπορούν να λάβουν το πιστοποιητικό νόσησης και ή/και να τροποποιήσουν κατάλληλα τις ημερομηνίες εμβολιασμού.

Παρεμφερές πρόβλημα έχουν και όσοι νόσησαν και δεν είχαν συμπτώματα και το ανακάλυψαν τυχαία με τη διενέργεια ελέγχου αντισωμάτων έναντι της νουκλεοπρωτεΐνης του SARS-CoV-2.

  • Θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση  στο σοβαρό αυτό πρόβλημα .

 

Ν. ΝΤΑΜΠΟΥ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Covid free διασκέδαση : Όσα θα ισχύσουν σε εστίαση, ψυχαγωγία και νυχτερινά μαγαζιά

Ποιοι από τους νοσήσαντες με covid19 κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν πνευμονική ίνωση

Στέλιος Λουκίδης στο Healthweb.gr: Τα τεστ αντισωμάτων να χρησιμοποιούνται μόνο σε ερευνητικό επίπεδο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταμείο Ανάκαμψης: Οι φιλόδοξοι στόχοι και ο άγνωστος σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας  

Στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για την μεταρρύθμιση του συστήματος Υγείας, ωστόσο παραμένει άγνωστος ο σχεδιασμός.

DRGs: Πόσα χρήματα πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ στο ΚΕΤΕΚΝΥ για τα περιστατικά COVID;

DRGs: Ο ΕΟΠΥΥ πόσα χρήματα πληρώνει στο ΚΕΤΕΚΝΥ για κάθε νοσηλεία COVID-19 σε ΜΕΘ με διασωλήνωση αλλά και σε απλές κλίνες ; Ποια είναι η υψηλότερη αλλά και η μέση χρέωση καθώς και η χαμηλότερη στην Ελλάδα ; Έχουν περάσει ήδη δύο χρόνια από την εμφάνιση της πανδημίας και οι νοσηλείες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί […]

Υπ. Υγείας: Απέτυχε η προηγούμενη ηγεσία στους εμβολιασμούς- Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους νοσήσαντες;

Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου υγείας με υπουργό τον Βασίλη Κικίλια για τους εμβολιασμούς κατά του COVID  δεν έκανε απολύτως τίποτα. Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους νοσήσαντες;

Covid Free GR: Η Κινεζοποίηση της ελληνικής κοινωνίας

Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε από τον υπουργό  ψηφιακής πολιτικής ότι ξεκινάει η λειτουργία της  εφαρμογής Covid Free GR μέσω της οποίας θα ελέγχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού κάθε υποψηφίου πελάτη τόσο στα εστιατόρια όσο και σε άλλα μαγαζιά που θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους αλλά και όπου απαιτείται έλεγχος προκειμένου να γίνει κάποιος δεκτός. Από πλοία και αεροπλάνα μέχρι τα καταστήματα εστίασης και τα γυμναστήρια.