Editorial

Covid Free GR: Η Κινεζοποίηση της ελληνικής κοινωνίας

Covid Free GR: Η Κινεζοποίηση της ελληνικής κοινωνίας

Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε από τον υπουργό  ψηφιακής πολιτικής ότι ξεκινάει η λειτουργία της  εφαρμογής Covid Free GR μέσω της οποίας θα ελέγχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού κάθε υποψηφίου πελάτη τόσο στα εστιατόρια όσο και σε άλλα μαγαζιά που θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους αλλά και όπου απαιτείται έλεγχος προκειμένου να γίνει κάποιος δεκτός. Από πλοία και αεροπλάνα μέχρι τα καταστήματα εστίασης και τα γυμναστήρια.

Για παράδειγμα,  στα γυμναστήρια οι πλήρως εμβολιασμένοι  μπορούν να ασκούνται χωρίς να φορούν μάσκα και με το application η πιστοποίηση τους θα γίνεται πολύ απλά. Επειδή υπάρχει και ο κανονισμός προσωπικών δεδομένων μας λένε ότι δεν θα καταγράφονται τα προσωπικά δεδομένα – πέραν του ονοματεπώνυμουτου κάθε πολίτη – και η  εφαρμογή θα « διαβάζει»  τα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά εμβολιασμού και τα αποτέλεσμα  των τεστ, θα ανάβει πράσινο αν κάποιος είναι εμβολιασμένος και κίτρινο αν έχει αρνητικό τεστ.

Για τους ανεμβολίαστους έχει προβλεφθεί το κόκκινο χρώμα , που θα τους αποκλείει από κάθε δραστηριότητα που προϋποθέτει εμβόλιο ή τεστ.Όταν σε έναν έλεγχο η εφαρμογή ανάβει κόκκινο και το βλέπουν όλοι οι άλλοι παρευρισκόμενοι πολίτες,  για τον ελεγχόμενο πολίτη δεν θα γνωστοποιείται ότι είναι ανεμβολίαστος κάτι το οποίο είναι προσωπικό δεδομένο; Μήπως τελικά πάμε στο κινεζικό  μοντέλο όπου με τη βοήθεια της βιντεοεπιτήρησης και τους σαρωτές αναγνώρισης προσώπων , θα επιτηρεί λεπτό προς λεπτό , κάθε έναν από τα 1,5 δισεκατομμύρια πολίτες της. Ένα μαζικό έλεγχο των πολιτών, σε πραγματικό χρόνο ,με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Τα πάντα στην Κίνα γίνονται με την χρήση των κινητών τηλεφώνων . Η επιβίβαση στο λεωφορείο , η είσοδος στο σινεμά και γενικότερα ότι αφορά στη κοινωνική ζωή αλλά και τη καθημερινότητα των πολιτών.

Για τους « κακούς» πολίτες ο ήχος του κινητού τους είναι μία σειρήνα περιπολικού που προειδοποιεί τους τριγύρω ότι κυκλοφορεί ένα κακοποιό στοιχείο ανάμεσα τους. Όποιος  τους καλεί στο κινητό είναι υποχρεωμένος να ακούει  πρώτα ένα μήνυμα που αναφέρει ότι ο καλούμενος ανήκει στην χειρότερη κατηγορία πολιτών.
Πορτρέτα με τα στοιχεία των «κακών» πολιτών , αναρτώνται  σε όλους τους δημόσιους χώρους της πόλης όπου ζουν. Ακόμα και στα σινεμά. Τα ονόματα τους , οι διευθύνσεις τους, οι αριθμοί των τηλεφώνων τους όπως και πολλά στοιχεία από την προσωπική τους  ζωή είναι καταχωρημένα σε μια μαύρη λίστα, η οποία είναι δημοσιευμένη στο internet. Ο καθένας πριν από μία συναλλαγή , μία συνάντηση ή  μία φιλία μπορεί ελεύθερα να μελετήσει   την βαθμολογία του συνομιλητή του και να αναζητήσει το όνομα του στη μαύρη λίστα.

Θα πει κάποιος  ότι όλα αυτά είναι υπερβολικά, όμως συμβαίνουν και δυστυχώς όχι μόνο στην Κίνα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου εκατομμύρια κάμερες παρακολουθούν τους πολίτες αλλά και τα έξυπνα τηλέφωνα  λαμβάνοντας  δεδομένα ακόμα και για τα συναισθήματα των πολιτών. Πολλοί χαίρονται για την έλευση των  νέων τεχνολογιών αγνοώντας ότι πλέον όλα  τα προσωπικά τους δεδομένα ακόμα και αυτά της  υγείας τους , θα τα κατέχουν όσοι κατέχουν την τεχνητή νοημοσύνη και παράγουν έξυπνες  συσκευές.

Ν.ΝΤΑΜΠΟΥ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Χρονομέτρηση μέσω του e-katanalotis και τρόπος λειτουργίας

Εμβολιασμός ή άδεια άνευ αποδοχών – Πρόστιμα έως 200.000 ευρώ στις δομές φροντίδας

Υποχρεωτικός εμβολιασμός αλλιώς σκληρές κυρώσεις - Τι αλλάζει στη διασκέδαση

Πιερρακάκης: Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή για τον έλεγχο των covid pass

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Με μύθους και με ψέματα δεν κάνεις εξοικονόμηση, μόνο σπατάλες και υπερχρεωμένα νοσοκομεία

Επιτέλους οι ιθύνοντες στο υπουργείο υγείας είδαν αυτό που όλοι οι άλλοι γνωρίζουν δηλαδή όλοι οι απλοί πολίτες και οι ασθενείς. Ότι τα νοσοκομεία έχουν  ξεμείνει από πόρους και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμα αλλά ακόμα και σε φάρμακα.

Λιτότητα και στην Υγεία προβλέπει το νέο Μεσοπρόθεσμο

Ο αναπληρωτής υπουργός Oικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης με την εγκύκλιο  κατάρτισης του νέου Μεσοπρόθεσμου για την περίοδο (2023 -2026) ζήτησε την αυστηρή συγκράτηση των δαπανών σε όλα τα υπουργεία και τους φορείς της γενικής κυβέρνησης, προκειμένου να επιτευχθούν οι νέοι δημοσιονομικοί στόχοι για τα πλεονάσματα που επανέρχονται από το 2023.

Οι λειτουργίες της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δεν αντικαθίστανται από real time ελέγχους ή  ηλεκτρονικών αρχείων

Οι λειτουργίες της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δεν μπορούν να αντικατασταθούν από τους real time ελέγχους ή ελέγχους ηλεκτρονικών αρχείων, όπως στοχεύουν να κάνουν στον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με όσα είπε η Θεανώ Καρποδίνη αλλά και ο Υπουργός Υγείας κατά την ομιλία τους στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για την ανανέωση της θητείας της προσωρινής Διοικήτρια του Οργανισμού.