Πολιτική Υγείας

Ψηφιακή υγεία σπουδές: Αγγλικό πανεπιστήμιο ξεκινά μεταπτυχιακό

Ψηφιακή υγεία σπουδές: Αγγλικό πανεπιστήμιο ξεκινά μεταπτυχιακό

Το διάσημο πανεπιστήμιο Sheffield Hallam στοχεύει να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός ψηφιακού εργατικού δυναμικού στην υγειονομική περίθαλψη

Το Πανεπιστήμιο Sheffield Hallam του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκινά ένα πτυχίο στην ψηφιακή υγεία για να βοηθήσει στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για εμπειρογνώμονες τεχνητής νοημοσύνης και ανάλυσης δεδομένων στην υγειονομική περίθαλψη.

Το διάσημο πανεπιστήμιο, γνωστό για τα επιστημονικά και μηχανολογικά του προγράμματα, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα μεταπτυχιακό μετά την ευρεία υιοθέτηση της τεχνολογίας στην υγειονομική περίθαλψη ως απάντηση στην πανδημία Covid-19. Με αυτό το μάθημα το πανεπιστήμιο ελπίζει να βελτιώσει την πρόοδο σε ομάδες που δεν εκπροσωπούνται, κυρίως γυναίκες, σε επαγγέλματα επιστήμης δεδομένων.

Οι φοιτητές στο νέο μάθημα MSc Healthcare Analytics και Artificial Intelligence θα έχουν πρόσβαση σε υπερσύγχρονες τεχνολογίες στην ανάλυση δεδομένων και στην τεχνητή νοημοσύνη. Το μεταπτυχιακό απευθύνεται σε υπαλλήλους υγειονομικής περίθαλψης που ενδιαφέρονται να αναβαθμίσουν τεχνικούς ρόλους, άτομα που έχουν κάνει ένα διάλειμμα σταδιοδρομίας και πρώην προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης που θέλει να επιστρέψει στη δουλειά, καθώς και κλινικούς για ρόλους που εκτίθενται σε δεδομένα υγείας και πίνακες ελέγχου.

Το μάθημα θα προετοιμάσει τους αποφοίτους για μια καριέρα σε λύσεις υγειονομικής περίθαλψης, όπως κλινική πληροφορική, διαχείριση έργων, εκπαίδευση και εκπαίδευση συστημάτων, διαχείριση προμηθειών συστημάτων και διαχείριση πληροφοριών. Οι μαθητές θα μάθουν πώς να:

  • Διαχειρίζονται την προμήθεια, την εφαρμογή και την αξιολόγηση ψηφιακών τεχνολογιών υγειονομικής περίθαλψης
  • Εφαρμόζουν και αξιολογούν κριτικά τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και ανάλυσης δεδομένων για την καταλληλότητά τους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης
  • Αξιολογούν την ηθική που περιβάλλει τα δεδομένα και τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης σε ένα περιβάλλον υγειονομικής περίθαλψης
  • Χρησιμοποιούν πλαίσια δεδομένων για να αναπτύξουν νέα προγνωστικά αναλυτικά στοιχεία για την υγειονομική περίθαλψη

Ο Δρ Chris Low, Αναπληρωτής Κοσμήτορας στο Κολλέγιο Υγείας, Ευεξίας και Επιστημών Ζωής στο πανεπιστήμιο, δήλωσε: καθίστανται ζωτικής σημασίας για αποτελεσματικές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. Όπως έχουμε δει κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, η διάγνωση και η θεραπεία βασίζονται όλο και περισσότερο στη χρήση δεδομένων για την παροχή της πιο αποτελεσματικής, συμπονετικής φροντίδας”.

Το Sheffield Hallam κατατάσσεται ως ένα από τα κορυφαία 100 πανεπιστήμια παγκοσμίως. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους νοσηλευτικής και μαιευτικής εκπαίδευσης. Ορισμένοι οργανισμοί δημόσιας υγείας θα συνεργαστούν στενά με το πανεπιστήμιο για να παραδώσουν το μάθημα, όπως το Συμβούλιο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής, το Health Education England, το NHS Digital και οι πάροχοι αναλυτικών στοιχείων και AI.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κλινικές δοκιμές ψηφιακή εποχή: Τα εμπόδια και η ανάγκη για μεταρρύθμιση

Ψηφιακή Υγειονομική Περίθαλψη: Eταιρία τηλεπικοινωνιών της Νότιας Κορέας εισέρχεται στην αγορά

Τεχνητή νοημοσύνη: Η κλινική μελέτη αποκαλύπτει την επιτυχία της στην τηλε-υγεία

Φοβος λοιμωξιολόγων για την επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος λόγω του ανοίγματος της αγοράς

Η προσπάθεια να παραμείνει η μεταδοτικότητα σε χαμηλά επίπεδα, συνδέεται με το θέμα των εμβολιασμών. Όσο μεγαλύτερη είναι η μεταδοτικότητα, τόσο μειώνεται το όφελος των εμβολίων

Σήμερα η απόφαση για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων -Προβληματίζουν τα 480 ημερήσια κρούσματα

Βασική προτεραιότητα, όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός αποτελεί για την κυβέρνηση η επαναλειτουργία των γυμνασίων και των λυκείων και στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η επιστροφή των μαθητών στα θρανία την 1η Φεβρουαρίου

Αρίστος Περρής: Πώς θα γίνει ο εφοδιασμός των νησιών με εμβόλια

Αρίστος Περρής: Ο υπεύθυνος για την εφοδιαστική αλυσίδα, ταξίαρχος Αρίστος Περρής έδωσε αναλυτικά το σχέδιο των Ενόπλων Δυνάμεων, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και την Πολιτική Προστασία, για τον εφοδιασμό των νησιών με τα εμβόλια.

Κικίλιας: Δεν έχουμε τη ραγδαία αύξηση που περιμέναμε μετά τις γιορτές

Κικίλιας: Τα κρούσματα έχουν μικρή αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και οι ηλικίες από 45 έως 54 και 65 έως 74 είναι σε έξαρση. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ καθώς σταδιακά ανοίγουμε κάποιες δραστηριότητες και αυξάνεται η κινητικότητα να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα.

Άμεση παρέμβαση του διοικητή του νοσοκομείου Πατρών "Άγιος Ανδρέας" για το σταμάτημα της διασποράς του κορωνοϊού

Ιδιαίτερα αυστηρός ήταν στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος μετέβη στην Α Παθολογική συνοδευόμενος από την ομάδα των επιστημόνων, επιθεωρώντας τους χώρους. Παράλληλα, έδωσε εντολή να αδειάσουν οι χώροι της Α Παθολογικής ώστε να απολυμανθεί ο χώρος και να γίνει rapid τεστ για τον κορωνοϊό σε όλους τους συνοδούς που ήταν μέσα εκείνη τη στιγμή.

Απαγόρευση καπνίσματος στους δημόσιους εξωτερικούς χώρους στο Μιλάνο

Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 40 ευρώ αλλά η Carolina πιστεύει ότι οι περισσότεροι θα αγνοήσουν την απαγόρευση: «Ο μόνος τρόπος να κάνεις τον κόσμο να το σεβαστεί είναι με κυρώσεις. Αν καπνίζεις σε ένα μέρος όπου δεν επιτρέπεται, θα σου δίνουν πρόστιμο και θα πρέπει να το πληρώσεις. Και το λέω αυτό ως καπνίστρια».