Πολιτική Υγείας

Οκλαχόμα Εμβολιασμοί: Ανάμεσα στις πρώτες πολιτείες που ανοίγουν ραντεβού εμβολίων covid-19 σε μη κατοίκους

Οκλαχόμα Εμβολιασμοί: Ανάμεσα στις πρώτες πολιτείες που ανοίγουν ραντεβού εμβολίων covid-19 σε μη κατοίκους

Αυτός ο ιός δεν συμμορφώνεται με τα όρια που σχεδιάζονται σε έναν χάρτη, οπότε, διασφαλίζοντας υψηλά ποσοστά εμβολιασμού σε ολόκληρη την περιοχή - όχι μόνο στην Οκλαχόμα - παρέχουμε ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας για τους κατοίκους μας."

Οκλαχόμα Εμβολιασμοί: Η Οκλαχόμα προσφέρει τώρα ραντεβού εμβολίου κορωνοϊού σε άτομα που δεν ζουν στην πολιτεία. Το υπουργείο Υγείας της Οκλαχόμα (OSDH) δήλωσε την Τετάρτη ότι από την Πέμπτη, οι μη κάτοικοι του κράτους νωρίτερα θα είναι σε θέση να κάνουν ραντεβού εμβολίου λόγω της «αύξησης της προσφοράς [εμβολίου] και της συνεχιζόμενης προόδου στις προσπάθειες εμβολιασμού».

Η κίνηση καθιστά την Οκλαχόμα μία από τις πρώτες πολιτείες για την κατάργηση μιας απαίτησης διαμονής για τον εμβολιασμό, αυτό που το υπουργείο Υγείας χαρακτήρισε “σημαντικό βήμα στη διανομή που ενισχύει την επιτυχία του κράτους στη χορήγηση του εμβολίου στους δικούς του κατοίκους”.

Την περασμένη εβδομάδα, το κράτος ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια δόσεις που χορηγήθηκαν, ανέφεραν αξιωματούχοι. Όλοι οι διαμένοντες στην Οκλαχόμα ηλικίας 16 ετών και άνω δικαιούνται το εμβόλιο στην πολιτεία.

“Ενώ το επίκεντρό μας ήταν και θα συνεχίσει να είναι ο εμβολιασμός  κατοίκων της Οκλαχόμα, γνωρίζαμε πάντα ότι θα υπήρχε ένα σημείο στο οποίο η προσφορά και η αυξανόμενη ικανότητα θα μας επέτρεπαν να καλωσορίσουμε κατοίκους από γειτονικά κράτη στην Οκλαχόμα για να εμβολιαστούν”, δήλωσε ο αναπληρωτής Επίτροπος Keith Ριντ, σε μια δήλωση.

“Φτάνουμε τώρα σε αυτό το σημείο και είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τους γείτονές μας ως μέρος των προσπαθειών μας να βοηθήσουμε να σταματήσουμε την εξάπλωση της COVID-19 στην περιοχή.

Αυτός ο ιός δεν συμμορφώνεται με τα όρια που σχεδιάζονται σε έναν χάρτη, οπότε, διασφαλίζοντας υψηλά ποσοστά εμβολιασμού σε ολόκληρη την περιοχή – όχι μόνο στην Οκλαχόμα – παρέχουμε ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας για τους κατοίκους μας.” “Αυτό είναι το σωστό να κάνουμε για τους γείτονές μας”, συνέχισε ο Ριντ. “Ελπίζουμε να δούμε και άλλες πολιτείες που έχουν καλές επιδόσεις στα ποσοστά διοίκησης, καθώς όλοι συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε για να τερματίσουμε αυτήν την πανδημία”. Όσοι ζουν στην Οκλαχόμα ή στις γύρω πολιτείες που θα ήθελαν να κλείσουν ραντεβού για εμβόλια μπορούν να το κάνουν εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα εμβόλια COVID-19 είναι ανοικτά σε παιδιά 16 ετών σε αυτές τις 20 πολιτείες και σε ακόμα 18 την επόμενη εβδομάδα

Συναγερμός παγκοσμίως λόγω αυξημένων κρουσμάτων κοροναϊού

Οκλαχόμα: Έκλεισε σχολείο για ένα μήνα λόγω μονοπυρήνωσης

Απειλητική η εποχική γρίπη στην Αμερική – Τι πρέπει να προσέχουν οι ταξιδιώτες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού στο γηροκομείο του Κεντάκι που συνδέεται με την παραλλαγή R.1, προκαλεί ανησυχία για την επίδραση του εμβολίου

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC προτρέπουν τη χρήση εμβολιασμού COVID-19 μεταξύ των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης που εργάζονται σε εξειδικευμένες νοσηλευτικές εγκαταστάσεις για την προστασία των κατοίκων και την πρόληψη της μετάδοσης ιών.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών – Διεύρυνση ωραρίου

Μάριος Θεμιστοκλέους: Τα εμβόλια της AstraZeneca είναι ασφαλή και οι κίνδυνοι που υπάρχουν από το εμβόλιο είναι εξαιρετικά χαμηλοί, διαβεβαίωσε o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Έχουμε κάνει και στη χώρα μας πάνω από 2,5 εκατ. εμβολιασμούς με ελάχιστα συμβάντα δήλωσε γενικά για τα εμβόλια.

Υπουργείο Υγείας: Πρωτοβουλίες για τη φροντίδα της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων

Ζωή Ράπτη: Η συνεργασία στοχεύει στην ανάπτυξη ενός 5ετούς επιστημονικού προγράμματος με στόχο την ενίσχυση του τομέα ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα, τη βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας παρέχοντας πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Βασίλης Κικίλιας: Μ. Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-39 με AstraZeneca – Εμβολιασμοί και σε ιδιωτικά κέντρα

Βασίλης Κικίλιας: Με έντονο συναισθηματικό τόνο, ο κ. Κικίλιας μίλησε για όλους τους ανθρώπους που έχουν χαθεί από τον φονικό ιό και το δράμα που περνούν οι οικογένειές τους, καθώς και για την αδιάκοπη προσπάθεια του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ, καταλήγοντας ότι όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν αν όλοι οι πολίτες εμβολιαστούν.

Αριστοτελία Πελώνη: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εγκλωβισμένος στη λογική της κορωνοκαπηλείας

Αριστοτελία Πελώνη: Για «ξαφνικό ενδιαφέρον» του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το άνοιγμα της εστίασης κάνει λόγο σε δηκτικό σχόλιο της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη με αφορμή τις τοποθετήσεις στελεχών της Κουμουνδούρου που θέτουν το ζήτημα αυτό.

Ο Μπάιντεν και ο σύμβουλός του Fauci χαρακτηρίζουν την ένοπλη βία «κρίση στη δημόσια υγεία»

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν αναφέρθηκε στους πυροβολισμούς ως «επιδημία και διεθνή αμηχανία». Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε επίσης την ένοπλη βία ως «κρίση για τη δημόσια υγεία» όταν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ένα σύνολο εκτελεστικών δράσεων και προτάσεων για τον έλεγχο των όπλων.