Πολιτική Υγείας

ΟΗΕ Γάζα: Άρνηση για τη δημιουργία “ασφαλών ζωνών” χωρίς τη σύμφωνη γνώμη όλων των πλευρών

ΟΗΕ Γάζα: Άρνηση για τη δημιουργία “ασφαλών ζωνών” χωρίς τη σύμφωνη γνώμη όλων των πλευρών

Οι αξιωματούχοι και οι ΜΚΟ εξηγούν επίσης ότι, κατά την άποψή τους, η συγκέντρωση αμάχων σε τέτοιες ζώνες μπορεί να «αυξήσει τον κίνδυνο επιθέσεων» και επομένως τον αριθμό των θυμάτων.

ΟΗΕ Γάζα: Οι επικεφαλής των κυριότερων υπηρεσιών του ΟΗΕ δήλωσαν σήμερα ότι αρνούνται να συμμετάσχουν στη δημιουργία «ασφαλών ζωνών» στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς τη σύμφωνη γνώμη όλων των πλευρών. “Καμία “ασφαλής ζώνη” δεν είναι πραγματικά ασφαλής όταν ανακοινώνεται μονομερώς ή επιβάλλεται από την παρουσία των ενόπλων δυνάμεων» υπογραμμίζουν στην ανακοίνωση που υπογράφεται από έντεκα υψηλόβαθμους αξιωματούχους. Μεταξύ αυτών είναι ο επικεφαλής της υπηρεσίας Ανθρωπιστικών Υποθέσεων Μάρτιν Γκρίφιθς, η Σίντι Μακέιν του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος και ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Η ανακοίνωση υπογράφεται επίσης από ορισμένες μεγάλες μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως είναι οι CARE International και Save the Children. “Ως υπεύθυνοι ανθρωπιστικών οργανώσεων, η θέση μας είναι σαφής: δεν θα συμμετάσχουμε στη δημιουργία καμίας ασφαλούς ζώνης στη Γάζα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη όλων των πλευρών, αν δεν υπάρχουν οι βασικές προϋποθέσεις που θα εγγυώνται την ασφάλεια και (την κάλυψη) βασικών αναγκών και αν δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός που θα επιβλέπει την εφαρμογή της” αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Οι ισραηλινές αρχές έχουν ζητήσει κατ’ επανάληψη από τους αμάχους που βρίσκονται στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας να μετακινηθούν προς τα νότια. «Υπό τις παρούσες συνθήκες, οι προτάσεις για τη μονομερή δημιουργία ασφαλών ζωνών στη Γάζα υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουν ζημιά στους αμάχους, συμπεριλαμβανομένων και απωλειών ζωής σε μεγάλη κλίμακα. Για αυτό πρέπει να απορριφθούν», πρόσθεσαν. Οι αξιωματούχοι και οι ΜΚΟ εξηγούν επίσης ότι, κατά την άποψή τους, η συγκέντρωση αμάχων σε τέτοιες ζώνες μπορεί να «αυξήσει τον κίνδυνο επιθέσεων» και επομένως τον αριθμό των θυμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΟΗΕ - Ανεπαρκής η πρώτη παράδοση καυσίμων στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου

Σφοδρές μάχες μαίνονται κοντά στο κεντρικό νοσοκομείο της Γάζας

ΟΗΕ - Η σύγκρουση στη Γάζα επηρεάζει τρομερά γυναίκες και νεογέννητα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εκπαίδευση αεροδιάσωσης στους διασώστες του ΕΚΑΒ Σερρών - Η εκπαίδευση θα γίνει σε όλη την Ελλάδα

«Η εκπαίδευση γίνεται για να είμαστε έτοιμοι για την πρωτογενή διάσωση, η οποία σημαίνει ότι όταν γίνει ένα ατύχημα θα μπορεί να προσεγγίζει το ελικόπτερο, όπως γίνεται στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης. Είναι πάρα πολύ σημαντική εκπαίδευση», είπε ο κ. Αγγελίδης, ευχαριστώντας την Αερολέσχη Σερρών και τον πρόεδρό της Γιώργο Βασιλείου για την παραχώρηση των εξαιρετικών εγκαταστάσεών της.

Επιστολική Ψήφος: Ιστορική τομή εκσυγχρονισμού και διεύρυνσης της δημοκρατικής διαδικασίας στη χώρα

«Μαζί με τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή, τολμάμε και μεγάλες αλλαγές που αναβαθμίζουν την πολιτική ζωή. Και νομίζω ότι είναι οι πιο χειροπιαστές απαντήσεις που μπορούμε να δώσουμε για την Ευρώπη, για την Ελλάδα, για τη δημοκρατία που θέλουμε» κατέληξε.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS - Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τον HIV

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την αντιμετώπιση του HIV/AIDS (UNAIDS), στόχος είναι μέχρι το 2030 να έχει επιτευχθεί το 95-95-95 που ερμηνεύεται ως εξής: το 95% των ατόμων που ζουν με τον HIV να έχουν διαγνωσθεί, το 90% των ατόμων που ζουν με τον HIV να είναι υπό θεραπεία και το 86% των ατόμων που ζουν με τον HIV να έχουν επιτύχει ιική καταστολή.

Για καινούργιες απώλειες αμάχων προειδοποιούν οι ΗΠΑ

Γάζα Πόλεμος: Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ισραήλ να περιορίσει τη ζώνη των μαχών, και να ξεκαθαρίσει πού μπορούν να αναζητήσουν καταφύγιο οι Παλαιστίνιοι άμαχοι στη διάρκεια οποιασδήποτε ισραηλινής επιχείρησης στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Υπογράφτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την προληπτική χορήγηση αντιρετροϊκών φαρμάκων

Προληπτική χορήγηση φαρμάκων: Το Υπουργείο Υγείας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποφάσισαν με κοινή υπουργική απόφαση να θεσπίζεται η διαδικασία προληπτικής διάθεσης αντιρετροϊκών φαρμάκων