Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Παρασκήνιο

Νοσοκομεία δαπάνες : Η χρηματοδότηση ,οι δαπάνες και το clawback το 2020

Νοσοκομεία δαπάνες : Η χρηματοδότηση ,οι δαπάνες και το clawback το 2020

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.healthweb.gr  από το υπουργείο Υγείας οι  δαπάνες των  νοσοκομείων  του 2020 ξεπέρασαν τα 2,4 δις ευρώ σ’ αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται  υπερωρίες και εφημερίες. Οι δαπάνες προέρχονται από το BI του υπουργείου το οποίο τα προηγούμενα χρόνια δεν το θεωρούσε κάνεις αξιόπιστο αφού οι υπάλληλοι των νοσοκομείων και των ΥΠΕ καταχωρούσαν ότι ήθελαν και όποτε ήθελαν και το βασικότερο είναι το υπουργείο υγείας ποτέ δεν έδωσε επίσημα στοιχεία με ανακοινώσεις του αλλά με διαρροές σε δημοσιογράφους προσκείμενους σε αυτό .Και βέβαια κάνεις οικονομικός διευθυντής, Γενικός Γραμματέας ή υπουργός ποτέ δεν ανέλυσε τα έσοδα και έξοδα του υπουργείου Υγείας.

Από τα επίσημα στοιχεία εμείς αναφέρουμε ότι το γενικό λογιστήριο του κράτους έδωσε στα νοσοκομεία 1270 εκατομμύρια € , μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και 301 εκατομμύρια ευρώ για εφημερίες και υπερωρίες και 189 εκατομμύρια σε ΥΠΕ και ΠΕΔΥ, όπου και σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται 42 εκατομμύρια € για εφημερίες και υπερωρίες . Ο ΕΟΠΥΥ κατέβαλε και αυτός 888 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά δηλαδή μπήκαν στα ταμεία των νοσοκομείων και των ΥΠΕ -ΔΥΠΕ 2004 εκατομμύρια ευρώ έναντι 2.400 εκατ. ευρώ που δαπάνησαν. Αυτή η διαφορά δικαιολογεί εν μέρει και την αύξηση του clawback στα νοσοκομειακά φάρμακα που φέτος θα αγγίξει τα 600 εκατομμύρια € .Η έλλειψη μεθοδικότητας, ελέγχου και μη αξιοποίησης των πραγματικών οικονομικών δεδομένων του υπουργείου Υγείας οδηγεί στην αύξηση των ληξιπρόθεσμων του , από 502 εκατομμύρια € στο τέλος Δεκεμβρίου του 2020 στα 927 εκατομμύρια τον Ιούλιο του 2021 ,φτάνοντας στο υψηλό των 931 εκατομμύρια € τον Δεκέμβριο του 2015. Η απουσία τεχνοκρατών στο υπουργείο Υγείας αλλά και οι διαχρονικοί  και αποδεδειγμένα μη κατάλληλοι  σύμβουλοι καθηγητές και μη, και η ανάθεση σε εταιρείες συμβούλων που το μόνο που έχουν επιδείξει  διαχρονικά ήταν οι δημόσιες σχέσεις και το αμαρτωλό παρελθόν, οδηγεί στην εκτόξευση του δαπανών υγείας και στο εκτροχιασμό  του κρατικού προϋπολογισμού.

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΝΤΑΜΠΟΥ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιάννης Υφαντόπουλος στο healthweb.gr: Η επιστροφή στην ανάπτυξη θα καθυστερήσει περισσότερο από τον προβλεπόμενο χρόνο

Δημόσια Νοσοκομεία: Τι συμβαίνει με τα οικονομικά τους;

Οι ΣΔΙΤ στην υγεία αποτελούν καινοτόμες προσεγγίσεις ;

Ξοδεύονται πολλά χρήματα για την Υγεία , αλλά όχι σωστά

π.Υγείας-Φάρμακα 1α: Θα αλλάξουν τον νόμο για νομιμοποίηση της απόφασης Πολάκη ή θα αλλάξουν την απόφαση Πολάκη ;

119 εκατ.€ λιγότερα έδωσε ο ΕΟΠΥΥ για φάρμακα το 2018

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η κακοδιαχείριση των νοσοκομείων αύξησε τα ληξιπρόθεσμα

Η έρευνα του ΙΟΒΕ στα τέλη του 2023 που αφορούσε τα λογιστικά των νοσοκομείων και αναδείκνυε ποια στοιχεία για δαπάνες, προμήθειες και εξοπλισμό δεν καταγράφονται από μονάδες του ΕΣΥ δεν φαίνεται να διαβάστηκε από κανέναν στο υπουργείο υγείας. Μάλλον ήταν σαν να μην έγινε ποτέ!

Νοσοκομεία – Διοικήσεις: Τα φροντιστήρια των υποψηφίων και τα παιδιά του κομματικού σωλήνα

Σε φροντιστήρια ‘’τρέχουν’’ κάποιοι υποψήφιοι διοικητές νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών  ώστε  να ανταπεξέλθουν στις γραπτές  εξετάσεις του ΑΣΕΠ και να περάσουν στην επόμενη φάση της διαδικασίας .  

Νομιμοποιούνται για 49η φορά όλες οι παράνομες  προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων

Νομιμοποιούνται για 49η φορά όλες οι παράνομες  προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων ,με το άρθρο 41 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας που είναι σε διαβούλευση .

Ιατροί σε ρόλο συμβούλων φαρμακευτικών και ιατρικών επιχειρήσεων

Στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας,  οι γιατροί του ΕΣΥ ,  εκτός από τη δυνατότητα να κάνουν ιδιωτικό ιατρείο , τους δίνεται και η δυνατότητα να παρέχουν συμβουλές ως εμπειρογνώμονες ή τεχνικοί σύμβουλοι σε φαρμακευτικές  εταιρείες και εταιρείες ιατροτεχνολογικων προϊόντων

Διοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων υπονομεύουν την εξέλιξη του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

Η αξιολόγηση για τους διοικητές και υποδιοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων καθυστερεί και κυκλοφορούν πολλά σχόλια για την εξέλιξη τους. Όλα είναι αρνητικά αφού φροντίζουν γι’ αυτό οι νυν διοικητές διαδίδοντας σκόπιμα ότι ο υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει , αν γίνει είναι εξασφαλισμένη η θέση τους κι άλλα τέτοια καλά .

ΙΦΕΤ: Τα σκάνδαλα, το clawback και η προκήρυξη για την πρόσληψη Διευθ. Συμβούλου και Προέδρου

Ο Υπουργός Υγείας, δικαίως  αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το ΙΦΕΤ και την διακίνηση φαρμάκων μέσω αυτού. Τα τελευταία χρόνια το ΙΦΕΤ βρίσκεται στη δίνη σκανδάλων, καταγγελιών και υποθέσεων που έχουν σταλεί στην δικαιοσύνη και τα οποία τον έχουν ζημιώσει.

Εννιά χρόνια και δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή το Αpplication του ΕΟΦ για την υποβολή ανεπιθύμητων ενεργειών φαρμάκων

Συνεχίζει να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων μέσα από την Κίτρινη Κάρτα .

Close Icon