Πολιτική Υγείας

Μίνα Γκάγκα: Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το εμβόλιο μάλλον καλύπτει τη μετάλλαξη Όμικρον [vid]

Μίνα Γκάγκα: Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το εμβόλιο μάλλον καλύπτει τη μετάλλαξη Όμικρον [vid]

Μίνα Γκάγκα: Αναφορικά με το πρώτο κρούσμα της Όμικρον στη χώρα, διευκρίνισε ότι ο ασθενής είναι πολύ καλά στην υγεία του, και είναι στο σπίτι του σε παρακολούθηση από τους γιατρούς. Να περιορίσουμε τις επαφές μας και να είμαστε εμβολιασμένοι, τόνισε και ανέφερε ότι υπάρχουν πρώτες ενδείξεις ότι το εμβόλιο καλύπτει την Όμικρον.

Κατά την έναρξη της σημερινής (2/12) ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, η αναπληρώτρια Υπουργός, η Μίνα Γκάγκα ανέφερε ότι η πίεση στο ΕΣΥ είναι μεγάλη. Σταθεροποιούνται, οπως είπε, τα κρούσματα, αλλά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία παραμένουν πολλές. Όπως εξήγησε τα σημερινά κρούσματα θα εξακολουθήσουν να “βαραίνουν” για κάποιες μέρες και συνεπώς θα συνεχίσει να πιέζεται το ΕΣΥ. Στη Βόρεια Ελλάδα, γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τους υγειονομικούς επεσήμανε, οι οποίοι υπερβαίνουν τον εαυτό τους, ενώ υπάρχει και αρωγή από τον ιδιωτικό τομέα και τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να περιορίσουμε την πανδημία, είπε η κα Γκάγκα. Να περιορίσουμε τις επαφές μας και να είμαστε εμβολιασμένοι, ανέφερε χαρακτηριστικά.

  • Για την μετάλλαξη Όμικρον

Αναφορικά με το πρώτο κρούσμα της Όμικρον στη χώρα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι ο ασθενής είναι πολύ καλά στην υγεία του και είναι στο σπίτι του σε παρακολούθηση από τους γιατρούς.

Υπάρχουν πρώτες ενδείξεις ότι το εμβόλιο καλύπτει την Όμικρον, ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Γκάγκα.

  • Για το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου, «Δεν έχει συζητηθεί αυτό το ενδεχόμενο. Παραμένει γι’ αυτούς που χρειάζονται μεγαλύτερη ασφάλεια, τους άνω των 65».

  • Για την ενίσχυση του ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα

Αναφορικά με την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας στην Βόρεια Ελλάδα, η κα Γκάγκα επεσήμανε: “πέντε άνθρωποι από το ΕΣΥ μετακινήθηκαν από την Αθήνα στη Βόρεια Ελλάδα και βοηθούν απλόχερα. Και αρκετοί ιδιώτες έχουν πάει”.

Ακολουθεί το βίντεο της ενημέρωσης:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Κρήτη

Θεοκλής Ζαούτης: Να κάνουμε όλοι self test τα Χριστούγεννα

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εξειδικεύει τα νέα μέτρα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μαγιορκίνης: Τάση αποσυμπίεσης στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας

Μαγιορκίνης: Στην Ελλάδα, η πανδημία δείχνει σημεία σταθεροποίησης, με μία τάση επίσης αποσυμπίεσης στους σκληρούς δείκτες, είπε ο επιδημιολόγος - καθηγητής στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την Covid από το υπουργείο Υγείας.

Παπαευαγγέλου: 8 στις 10 νέες εισαγωγές οφείλονται στην Όμικρον

Παπαευαγγέλου: Όπως είπε η κα Παπαευαγγέλου, σταδιακά παρατηρείται αύξηση των νέων νοσηλειών που οφείλονται στην παραλλαγή Όμικρον. Συγκεκριμένα, 8 στους 1ο ασθενείς που εισάγονται στο νοσοκομείο είναι με την μετάλλαξη Όμικρον, διευκρίνισε και υπογράμμισε πως η νόσηση με την Όμικρον δεν είναι ένα απλό κρυολόγημα.

Γκάγκα: Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η διάθεση αντιικών χαπιών κατ' οίκον

Γκάγκα: Η θεραπεία με τα αντιικά χάπια απευθύνεται σε όσους συνανθρώπους μας είναι άνω των 18 ετών και έχουν προβλήματα υγείας, πλην των εγκύων, σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός.

Θάνος Πλεύρης: Επαναφορά μουσικής και απελευθέρωση ωραρίου στη διασκέδαση

Πλεύρης μέτρα: Mερική αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων από 30 Ιανουαρίου αποφάσισε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε προ ολίγου ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Θετική η επιτροπή ειδικών στη μουσική και το 50% πληρότητας στα γήπεδα

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων μέτρα: Κλείδωσαν τα μέτρα ,σύμφωνα με πληροφορίες του healthweb, επιστρέφει η μουσική μόνο για καθήμενους, χωρίς παράλληλα να επεκτείνεται το ωράριο σε εστίαση και διασκέδαση. 50% πληρότητα στα γήπεδα, μία εβδομάδα παράταση στα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Χαλαρώνουν οι περιορισμοί στη Βρετανία από σήμερα

Ηνωμένο Βασίλειο μέτρα: Από σήμερα χαλαρώνουν οι περιορισμοί στη Βρετανία, καθώς το Plan B φαίνεται πως δεν είναι απαραίτητο πλέον και οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να φορούν μάσκες παντού ή να έχουν το Covid pass.

Η Δανία χαλαρώνει τους περιορισμούς της για την COVID παρόλο που η γειτονική Σουηδία παρέτεινε τους περιορισμούς για άλλες 15 ημέρες.

Η Σουηδία διέταξε τα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια να κλείνουν στις 23:00 και προέτρεψε τους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι όταν είναι δυνατόν.