Πολιτική Υγείας

Μίνα Γκάγκα: Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το εμβόλιο μάλλον καλύπτει τη μετάλλαξη Όμικρον [vid]

Μίνα Γκάγκα: Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το εμβόλιο μάλλον καλύπτει τη μετάλλαξη Όμικρον [vid]

Μίνα Γκάγκα: Αναφορικά με το πρώτο κρούσμα της Όμικρον στη χώρα, διευκρίνισε ότι ο ασθενής είναι πολύ καλά στην υγεία του, και είναι στο σπίτι του σε παρακολούθηση από τους γιατρούς. Να περιορίσουμε τις επαφές μας και να είμαστε εμβολιασμένοι, τόνισε και ανέφερε ότι υπάρχουν πρώτες ενδείξεις ότι το εμβόλιο καλύπτει την Όμικρον.

Κατά την έναρξη της σημερινής (2/12) ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, η αναπληρώτρια Υπουργός, η Μίνα Γκάγκα ανέφερε ότι η πίεση στο ΕΣΥ είναι μεγάλη. Σταθεροποιούνται, οπως είπε, τα κρούσματα, αλλά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία παραμένουν πολλές. Όπως εξήγησε τα σημερινά κρούσματα θα εξακολουθήσουν να “βαραίνουν” για κάποιες μέρες και συνεπώς θα συνεχίσει να πιέζεται το ΕΣΥ. Στη Βόρεια Ελλάδα, γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τους υγειονομικούς επεσήμανε, οι οποίοι υπερβαίνουν τον εαυτό τους, ενώ υπάρχει και αρωγή από τον ιδιωτικό τομέα και τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να περιορίσουμε την πανδημία, είπε η κα Γκάγκα. Να περιορίσουμε τις επαφές μας και να είμαστε εμβολιασμένοι, ανέφερε χαρακτηριστικά.

  • Για την μετάλλαξη Όμικρον

Αναφορικά με το πρώτο κρούσμα της Όμικρον στη χώρα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι ο ασθενής είναι πολύ καλά στην υγεία του και είναι στο σπίτι του σε παρακολούθηση από τους γιατρούς.

Υπάρχουν πρώτες ενδείξεις ότι το εμβόλιο καλύπτει την Όμικρον, ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Γκάγκα.

  • Για το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου, «Δεν έχει συζητηθεί αυτό το ενδεχόμενο. Παραμένει γι’ αυτούς που χρειάζονται μεγαλύτερη ασφάλεια, τους άνω των 65».

  • Για την ενίσχυση του ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα

Αναφορικά με την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας στην Βόρεια Ελλάδα, η κα Γκάγκα επεσήμανε: “πέντε άνθρωποι από το ΕΣΥ μετακινήθηκαν από την Αθήνα στη Βόρεια Ελλάδα και βοηθούν απλόχερα. Και αρκετοί ιδιώτες έχουν πάει”.

Ακολουθεί το βίντεο της ενημέρωσης:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Κρήτη

Θεοκλής Ζαούτης: Να κάνουμε όλοι self test τα Χριστούγεννα

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εξειδικεύει τα νέα μέτρα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Μπιλ Γκέιτς και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας συζητούν την επέκταση της παγκόσμιας συνεργασίας στον τομέα της υγείας

Ο Γκέιτς συναντήθηκε επίσης με τους ηγέτες της SK Bioscience, η οποία έλαβε χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Συνασπισμό για Καινοτομίες Ετοιμότητας Επιδημίας CEPI για την ανάπτυξη του εμβολίου της για την COVID-19.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.