Πολιτική Υγείας

Μετάλλαξη Omicron: Πού εντοπίζονται μέχρι τώρα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας παραλλαγής του ιού B.1.1.529;

Μετάλλαξη Omicron: Πού εντοπίζονται μέχρι τώρα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας παραλλαγής του ιού B.1.1.529;

Μετάλλαξη Omicron: Καθώς οι φόβοι αυξάνονται για τη νέα μετάλλαξη Omicron που είναι δυνητικά πιο μεταδοτική και ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Μποτσουάνα οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να προστατεύσουν τους πολίτες τους από ένα ενδεχόμενο ξέσπασμα.

Καθώς οι φόβοι αυξάνονται για τη νέα μετάλλαξη Omicron, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να προστατεύσουν τους πολίτες τους από ένα ενδεχόμενο ξέσπασμα. Η νέα μετάλλαξη, η οποία είναι δυνητικά πιο μεταδοτική, ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Μποτσουάνα. Νωρίτερα την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεδρίασε και έκρινε τη νέα μετάλλαξη ως άκρως επικίνδυνη και εστία ανησυχίας. Ω εκ τούτου, αποφασίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δια στόματος Ursula von der Leyen η απαγόρευση των αερομεταφορών προς και από την Αφρική και συγκεκριμένα τις εστίες πιθανής εξάπλωσης της νέας μετάλλαξης. Ωστόσο, ο στόχος δεν επετεύχθη. Από την πρώτη διαπίστωση της ύπαρξης της παραλλαγής, έχει περάσει τα σύνορα και από τη Νότια Αφρική εντοπίστηκε μέχρι τώρα στην Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, το Ισραήλ, την Ιταλία, την Τσεχία και το Χονγκ Κονγκ.

Πώς χειρίζονται οι κυβερνήσεις την μεταδοτικότητα της νέας μετάλλαξης Όμικρον;

 • Στην Ελλάδα ισχύουν νέα μέτρα από τις 27 Νοεμβρίου, με στόχο την ανάσχεση της διασποράς της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, το αρνητικό PCR test είναι απαραίτητο για την είσοδο στη χώρα των ταξιδιωτών. Ταυτόχρονα, θα γίνεται καθολικός έλεγχος με rapid test σε όλους τουα ταξιδιώτες.
 • Το Ισραήλ απαγορεύει σε όλους τους ξένους να εισέλθουν στη χώρα ως απάντηση στους φόβους της Omicron, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές το Σάββατο. Η απαγόρευση, εν αναμονή της έγκρισης της κυβέρνησης, αναμένεται να διαρκέσει δύο εβδομάδες. Οι Ισραηλινοί που επιστρέφουν από μια χώρα που βρίσκεται στην κόκκινη λίστα με χώρες της Νότιας Αφρικής θα πρέπει να απομονωθούν για επτά ημέρες σε ξενοδοχείο εν είδει καραντίνας. Υπάρχουν επτά ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής στο Ισραήλ, εκτός από ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα που βρέθηκε σε άτομο που επέστρεφε από το Μαλάουι.
 • Δύο κρούσματα της νέα μετάλλαξης Omicron εντοπίστηκαν στην Αυστραλία μετά την άφιξη ταξιδιωτών από τη Νότια Αφρική στο Σίδνεϊ. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή το υπουργείο Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας. Οι δύο ταξιδιώτες βρίσκονται σε απομόνωση μαζί με άλλους 12 επιβάτες που ήρθαν από τη Νότια Αφρική. Και οι δύο περιπτώσεις είναι άτομα πλήρως εμβολιασμένα και ασυμπτωματικά. Η Αυστραλία απαγόρευσε την είσοδο αλλοδαπών που ταξίδεψαν σε εννέα χώρες της Νότιας Αφρικής τις τελευταίες 14 ημέρες, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Αφρικής, του Λεσότο, της Μποτσουάνα και της Ζιμπάμπουε.

 • Η Νότια Κορέα έχει επιβάλει περιορισμούς σε ταξιδιώτες από οκτώ χώρες της Νότιας Αφρικής, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της. Οι ξένοι υπήκοοι που ταξιδεύουν από τη Νότια Αφρική, τη Μποτσουάνα, τη Ναμίμπια, τη Ζιμπάμπουε, το Λεσότο, το Εσβατίνι, το Μαλάουι και τη Μοζαμβίκη απαγορεύεται να εισέλθουν στη Νότια Κορέα. Η έκδοση visa για υπηκόους από αυτές τις χώρες έχει ανασταλεί μέχρι νεωτέρας. Οι υπήκοοι της Κορέας που εισέρχονται από αυτές τις χώρες πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 10 ημέρες.
 • Ένα ύποπτο κρούσμα της παραλλαγής ανακαλύφθηκε στο Ίνσμπρουκ στη Δυτική Αυστρία, καθώς ένας ταξιδιώτης που έφτασε πρόσφατα από τη Νότια Αφρική βρέθηκε θετικός στην Covid-19, δήλωσε το Σάββατο η κυβέρνηση του Τιρόλου. Δείγματα έχουν σταλεί στη Βιέννη και τα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες ημέρες, ανέφεραν οι αρχές.
 • Εντοπίστηκε ένα κρούσμα της παραλλαγής Omicron σε ταξιδιώτη που έφτασε από τη Ναμίμπια στην Τσεχία. Άλλα οκτώ άτομα που ταξίδεψαν με το μολυσμένο άτομο ελέγχονται επίσης για την Covid-19 και την παραλλαγή.
 • Μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, δύο κρούσματα είχαν επιβεβαιωθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Sajid Javid είπε ότι τα δύο κρούσματα συνδέονταν με ταξίδια στη Νότια Αφρική, ενώ βρίσκονται σε απομόνωση. Εν τω μεταξύ, ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε πως επιστρέφουν οι μάσκες παντού και οι ταξιδιώτες θα μπαίνουν στη χώρα αυστηρά και μόνο με επίδειξη αρνητικού PCR test.
 • 61 ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ. Από αυτούς, δεν είναι ακόμη γνωστό πόσοι έχουν μολυνθεί με τη νέα μετάλλξη. Τα θετικά αποτελέσματα των τεστ θα εξεταστούν το συντομότερο δυνατό, όπως δήλωσαν οι ολλανδικές αρχές, ενώ όσοι βρέθηκαν θετικοί οδηγήθηκαν σε απομόνωση σε κοντινό ξενοδοχείο.

 • Τα κρούσματα της Γερμανίας εντοπίστηκαν στο Μόναχο και είναι δύο επιβάτες που έφτασαν από το Κέιπ Τάουν στις 24 Νοεμβρίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της Βαυαρίας το Σάββατο. “Τα άτομα βρίσκονταν σε οικιακή απομόνωση από τις 25 Νοεμβρίου μετά από θετικό τεστ PCR. Μετά από αναφορές για τη νέα παραλλαγή, τα δύο άτομα είχαν τη διορατικότητα να κανονίσουν να υποβληθούν σε τεστ για την παραλλαγή”, ανέφεραν οι αρχές. Νωρίτερα το Σάββατο, οι γερμανικές αρχές είχαν εντοπίσει μια ακόμη ύποπτ περίπτωση στη Φρανκφούρτη με έναν άλλο επιβάτη που επέστρεψε από τη Νότια Αφρική. Το τοπικό τμήμα υγείας είπε ότι θα πρέπει να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την πλήρη αλληλουχία του ιού σε αυτόν τον ασθενή τη Δευτέρα.
 • Το κρούσμα στην Ιταλία βρίσκεται στη νοτιοδυτική περιοχή της Καμπανίας. Είναι ένας επιβάτης που έφτασε από τη Μοζαμβίκη, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας, χωρίς να αποκαλυφθεί η ημερομηνία άφιξης ή η εθνικότητα του επιβάτη.
 • Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανέφεραν ότι δεν έχουν εντοπιστεί γνωστά κρούσματα Omicron στις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι εάν εμφανιστεί η παραλλαγή, ο οργανισμός αναμένει ότι τα κρούσματα θα εντοπίζονται γρήγορα μέσω του συστήματος παρακολούθησης παραλλαγής της χώρας.
 • Η κυβέρνηση της Γαλλίας παρέτεινε την αναστολή των πτήσεων από επτά χώρες της Νότιας Αφρικής την Κυριακή. Η απαγόρευση ήταν προγραμματισμένη να ισχύει μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Ωστόσο, έχει παραταθεί μέχρι τουλάχιστον το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Ολλανδία λόγω της παραλλαγής omicron

Tα CDC είπαν ότι αναμένουν τον ταχύ εντοπισμό της παραλλαγής εάν εμφανιστεί στις Η.Π.Α.

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον μετά τα 2 κρούσματα της νέας μετάλλαξης Omicron

2 κρούσματα της νέας μετάλλαξης Omicron επιβεβαιώθηκαν στη Βρετανία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυστηροί κανόνες για πιστοποιητικά υγείας στην Κίνα

Πιστοποιητικό υγείας Κίνα: Οι υγειονομικοί κώδικες, με το χρωματικά κωδικοποιημένο τους σύστημα κόκκινου, κίτρινου και πράσινου που υποδηλώνουν διαφορετικά επίπεδα κινδύνου COVID, ήταν ένας κρίσιμος πυλώνας αυτού του συστήματος.

Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί και αυτό επιβάλλεται να το γνωρίζουν όσοι παίρνουν θέση πίσω από το τιμόνι

Στις Η.ΠΑ. το 1/3 των ατυχημάτων που σημειώνονται έχουν ως βασική αιτία την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ με τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων στα οποία εμπλέκεται μεθυσμένος οδηγός να ανέρχονται το 2019 σε 10.000.

Το CDC θα πρέπει να παρακολουθεί περισσότερες πρωτοφανείς λοιμώξεις COVID-19 για να προλάβει την πανδημία, προειδοποιούν οι ειδικοί

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το CDC επιτρέπει τουλάχιστον 4 εβδομάδες καθυστέρησης για τη σύνδεση των δεδομένων επιτήρησης περιστατικών με το Σύστημα Πληροφοριών Ανοσοποίησης (IIS) και τα ζωτικά δεδομένα καταγραφής έως και ένα μήνα μετά τη διάγνωση."

Η κυβέρνηση της Σουηδίας αρνήθηκε να συστήσει τον εμβολιασμό covid παιδιών κάτω των 12 αφού διαπίστωσε ότι θα είχε μικρό ιατρικό όφελος από αυτό

Η Σουηδική κυβέρνηση συνιστά εμβόλια για παιδιά 12 ετών και άνω από τον Οκτώβριο του 2021 και συνιστά εμβόλια για παιδιά υψηλού κινδύνου μεταξύ 5 και 11 ετών.

Μαγιορκίνης: Τάση αποσυμπίεσης στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας

Μαγιορκίνης: Στην Ελλάδα, η πανδημία δείχνει σημεία σταθεροποίησης, με μία τάση επίσης αποσυμπίεσης στους σκληρούς δείκτες, είπε ο επιδημιολόγος - καθηγητής στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την Covid από το υπουργείο Υγείας.

Παπαευαγγέλου: 8 στις 10 νέες εισαγωγές οφείλονται στην Όμικρον

Παπαευαγγέλου: Όπως είπε η κα Παπαευαγγέλου, σταδιακά παρατηρείται αύξηση των νέων νοσηλειών που οφείλονται στην παραλλαγή Όμικρον. Συγκεκριμένα, 8 στους 1ο ασθενείς που εισάγονται στο νοσοκομείο είναι με την μετάλλαξη Όμικρον, διευκρίνισε και υπογράμμισε πως η νόσηση με την Όμικρον δεν είναι ένα απλό κρυολόγημα.

Γκάγκα: Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η διάθεση αντιικών χαπιών κατ' οίκον

Γκάγκα: Η θεραπεία με τα αντιικά χάπια απευθύνεται σε όσους συνανθρώπους μας είναι άνω των 18 ετών και έχουν προβλήματα υγείας, πλην των εγκύων, σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός.

Θάνος Πλεύρης: Επαναφορά μουσικής και απελευθέρωση ωραρίου στη διασκέδαση

Πλεύρης μέτρα: Mερική αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων από 30 Ιανουαρίου αποφάσισε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε προ ολίγου ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.