Πολιτική Υγείας

Μετάλλαξη Omicron: Πού εντοπίζονται μέχρι τώρα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας παραλλαγής του ιού B.1.1.529;

Μετάλλαξη Omicron: Πού εντοπίζονται μέχρι τώρα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας παραλλαγής του ιού B.1.1.529;

Μετάλλαξη Omicron: Καθώς οι φόβοι αυξάνονται για τη νέα μετάλλαξη Omicron που είναι δυνητικά πιο μεταδοτική και ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Μποτσουάνα οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να προστατεύσουν τους πολίτες τους από ένα ενδεχόμενο ξέσπασμα.

Καθώς οι φόβοι αυξάνονται για τη νέα μετάλλαξη Omicron, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να προστατεύσουν τους πολίτες τους από ένα ενδεχόμενο ξέσπασμα. Η νέα μετάλλαξη, η οποία είναι δυνητικά πιο μεταδοτική, ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Μποτσουάνα. Νωρίτερα την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεδρίασε και έκρινε τη νέα μετάλλαξη ως άκρως επικίνδυνη και εστία ανησυχίας. Ω εκ τούτου, αποφασίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δια στόματος Ursula von der Leyen η απαγόρευση των αερομεταφορών προς και από την Αφρική και συγκεκριμένα τις εστίες πιθανής εξάπλωσης της νέας μετάλλαξης. Ωστόσο, ο στόχος δεν επετεύχθη. Από την πρώτη διαπίστωση της ύπαρξης της παραλλαγής, έχει περάσει τα σύνορα και από τη Νότια Αφρική εντοπίστηκε μέχρι τώρα στην Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, το Ισραήλ, την Ιταλία, την Τσεχία και το Χονγκ Κονγκ.

Πώς χειρίζονται οι κυβερνήσεις την μεταδοτικότητα της νέας μετάλλαξης Όμικρον;

 • Στην Ελλάδα ισχύουν νέα μέτρα από τις 27 Νοεμβρίου, με στόχο την ανάσχεση της διασποράς της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, το αρνητικό PCR test είναι απαραίτητο για την είσοδο στη χώρα των ταξιδιωτών. Ταυτόχρονα, θα γίνεται καθολικός έλεγχος με rapid test σε όλους τουα ταξιδιώτες.
 • Το Ισραήλ απαγορεύει σε όλους τους ξένους να εισέλθουν στη χώρα ως απάντηση στους φόβους της Omicron, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές το Σάββατο. Η απαγόρευση, εν αναμονή της έγκρισης της κυβέρνησης, αναμένεται να διαρκέσει δύο εβδομάδες. Οι Ισραηλινοί που επιστρέφουν από μια χώρα που βρίσκεται στην κόκκινη λίστα με χώρες της Νότιας Αφρικής θα πρέπει να απομονωθούν για επτά ημέρες σε ξενοδοχείο εν είδει καραντίνας. Υπάρχουν επτά ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής στο Ισραήλ, εκτός από ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα που βρέθηκε σε άτομο που επέστρεφε από το Μαλάουι.
 • Δύο κρούσματα της νέα μετάλλαξης Omicron εντοπίστηκαν στην Αυστραλία μετά την άφιξη ταξιδιωτών από τη Νότια Αφρική στο Σίδνεϊ. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή το υπουργείο Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας. Οι δύο ταξιδιώτες βρίσκονται σε απομόνωση μαζί με άλλους 12 επιβάτες που ήρθαν από τη Νότια Αφρική. Και οι δύο περιπτώσεις είναι άτομα πλήρως εμβολιασμένα και ασυμπτωματικά. Η Αυστραλία απαγόρευσε την είσοδο αλλοδαπών που ταξίδεψαν σε εννέα χώρες της Νότιας Αφρικής τις τελευταίες 14 ημέρες, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Αφρικής, του Λεσότο, της Μποτσουάνα και της Ζιμπάμπουε.

 • Η Νότια Κορέα έχει επιβάλει περιορισμούς σε ταξιδιώτες από οκτώ χώρες της Νότιας Αφρικής, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της. Οι ξένοι υπήκοοι που ταξιδεύουν από τη Νότια Αφρική, τη Μποτσουάνα, τη Ναμίμπια, τη Ζιμπάμπουε, το Λεσότο, το Εσβατίνι, το Μαλάουι και τη Μοζαμβίκη απαγορεύεται να εισέλθουν στη Νότια Κορέα. Η έκδοση visa για υπηκόους από αυτές τις χώρες έχει ανασταλεί μέχρι νεωτέρας. Οι υπήκοοι της Κορέας που εισέρχονται από αυτές τις χώρες πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 10 ημέρες.
 • Ένα ύποπτο κρούσμα της παραλλαγής ανακαλύφθηκε στο Ίνσμπρουκ στη Δυτική Αυστρία, καθώς ένας ταξιδιώτης που έφτασε πρόσφατα από τη Νότια Αφρική βρέθηκε θετικός στην Covid-19, δήλωσε το Σάββατο η κυβέρνηση του Τιρόλου. Δείγματα έχουν σταλεί στη Βιέννη και τα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες ημέρες, ανέφεραν οι αρχές.
 • Εντοπίστηκε ένα κρούσμα της παραλλαγής Omicron σε ταξιδιώτη που έφτασε από τη Ναμίμπια στην Τσεχία. Άλλα οκτώ άτομα που ταξίδεψαν με το μολυσμένο άτομο ελέγχονται επίσης για την Covid-19 και την παραλλαγή.
 • Μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, δύο κρούσματα είχαν επιβεβαιωθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Sajid Javid είπε ότι τα δύο κρούσματα συνδέονταν με ταξίδια στη Νότια Αφρική, ενώ βρίσκονται σε απομόνωση. Εν τω μεταξύ, ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε πως επιστρέφουν οι μάσκες παντού και οι ταξιδιώτες θα μπαίνουν στη χώρα αυστηρά και μόνο με επίδειξη αρνητικού PCR test.
 • 61 ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ. Από αυτούς, δεν είναι ακόμη γνωστό πόσοι έχουν μολυνθεί με τη νέα μετάλλξη. Τα θετικά αποτελέσματα των τεστ θα εξεταστούν το συντομότερο δυνατό, όπως δήλωσαν οι ολλανδικές αρχές, ενώ όσοι βρέθηκαν θετικοί οδηγήθηκαν σε απομόνωση σε κοντινό ξενοδοχείο.

 • Τα κρούσματα της Γερμανίας εντοπίστηκαν στο Μόναχο και είναι δύο επιβάτες που έφτασαν από το Κέιπ Τάουν στις 24 Νοεμβρίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της Βαυαρίας το Σάββατο. “Τα άτομα βρίσκονταν σε οικιακή απομόνωση από τις 25 Νοεμβρίου μετά από θετικό τεστ PCR. Μετά από αναφορές για τη νέα παραλλαγή, τα δύο άτομα είχαν τη διορατικότητα να κανονίσουν να υποβληθούν σε τεστ για την παραλλαγή”, ανέφεραν οι αρχές. Νωρίτερα το Σάββατο, οι γερμανικές αρχές είχαν εντοπίσει μια ακόμη ύποπτ περίπτωση στη Φρανκφούρτη με έναν άλλο επιβάτη που επέστρεψε από τη Νότια Αφρική. Το τοπικό τμήμα υγείας είπε ότι θα πρέπει να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την πλήρη αλληλουχία του ιού σε αυτόν τον ασθενή τη Δευτέρα.
 • Το κρούσμα στην Ιταλία βρίσκεται στη νοτιοδυτική περιοχή της Καμπανίας. Είναι ένας επιβάτης που έφτασε από τη Μοζαμβίκη, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας, χωρίς να αποκαλυφθεί η ημερομηνία άφιξης ή η εθνικότητα του επιβάτη.
 • Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανέφεραν ότι δεν έχουν εντοπιστεί γνωστά κρούσματα Omicron στις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι εάν εμφανιστεί η παραλλαγή, ο οργανισμός αναμένει ότι τα κρούσματα θα εντοπίζονται γρήγορα μέσω του συστήματος παρακολούθησης παραλλαγής της χώρας.
 • Η κυβέρνηση της Γαλλίας παρέτεινε την αναστολή των πτήσεων από επτά χώρες της Νότιας Αφρικής την Κυριακή. Η απαγόρευση ήταν προγραμματισμένη να ισχύει μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Ωστόσο, έχει παραταθεί μέχρι τουλάχιστον το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Ολλανδία λόγω της παραλλαγής omicron

Tα CDC είπαν ότι αναμένουν τον ταχύ εντοπισμό της παραλλαγής εάν εμφανιστεί στις Η.Π.Α.

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον μετά τα 2 κρούσματα της νέας μετάλλαξης Omicron

2 κρούσματα της νέας μετάλλαξης Omicron επιβεβαιώθηκαν στη Βρετανία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κοινή ανακοίνωση των ECDC & EMA για τους εμβολιασμούς covid - Συστάσεις για το φθινόπωρο

Στην ίδια ανακοίνωσή τους το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων ECDC και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων EMA καθιστούν σαφές πως οι μελλοντικές εκστρατείες εμβολιασμού ενόψει του χειμώνα πρέπει να δίνουν προτεραιότητα σε όσους διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά (ανεξάρτητα από ηλικία) και στις εγκύους.

Τα κρούσματα τροφιμογενών ασθενειών αφορούν συχνότερα τον νοροϊό

"Τα ευρήματα της παρούσας έκθεσης μπορούν να βοηθήσουν τις αρχές δημόσιας υγείας και τον κλάδο των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης τροφίμων να αναπτύξουν βάσει δεδομένων αποτελεσματικές προσεγγίσεις για την πρόληψη των κρουσμάτων τροφιμογενών ασθενειών", γράφουν οι συγγραφείς.

Έρχονται τα Ψηφιακά ραντεβού στα Κέντρα Υγείας & στα Νοσοκομεία

Εξάλλου, όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Πιερρακάκης πρόσφατα, θέλουμε να φτιάξουμε ένα αντίστοιχο σύστημα για τα ραντεβού στα νοσοκομεία, το οποίο θα είναι σύντομα έτοιμο και το κεντρικό εργαλείο και έργο είναι ατομικός ψηφιακός φάκελος υγείας. Να έχω το ιατρικό μου ιστορικό σε ένα σημείο».

Νέο ΕΣΥ Διοικητές: Ποιες αλλαγές έρχονται στις διοικήσεις των νοσοκομείων μετά τις εκλογές

Τα πτυχία θα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο με την προϋπόθεση αυτά να συνάδουν με το αντικείμενο της Διοίκησης Επιχειρήσεων Η εμπειρία σε αντίστοιχες θέσεις σε Μονάδες Υγείας της χώρας μας είτε του εξωτερικού Οι manager θα έχουν συμβόλαιο για επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, όπως, αύξηση κερδών μέσω αξιοποίησης χώρων μέσα στο νοσοκομείο. Θα μπορούν, δηλαδή, να στήνουν και επιχειρήσεις εντός του νοσοκομείου που θα αυξάνουν τα έσοδα, όπως ανθοπωλεία, εστιατόρια κ.λ.π. στα πρότυπα του ιδιωτικού τομέα.