Ρεπορτάζ Υγείας

Ολλανδία κορωνοϊός Μποτσουάνα: 61 ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική βρέθηκαν θετικοί στην Covid στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ

Ολλανδία κορωνοϊός Μποτσουάνα: 61 ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική βρέθηκαν θετικοί στην Covid στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ

Ολλανδία κορωνοϊός Μποτσουάνα: Περίπου 600 επιβάτες έφτασαν στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ με τις δύο πτήσεις της KLM την Παρασκευή και στη συνέχεια αντιμετώπισαν ώρες καθυστερήσεων και τεστ λόγω ανησυχιών για τη νέα μετάλλαξη Omicron που προέρχεται από την Μποτσουάνα με 61 τεστ θετικά.

Οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές δήλωσαν ότι 61 άνθρωποι που έφτασαν στο Άμστερνταμ με δύο πτήσεις από τη Νότια Αφρική την Παρασκευή βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19. Περαιτέρω τεστ βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη στους ταξιδιώτες που έφτασαν στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ για να διαπιστωθεί εάν κάποιος από αυτούς έχει τη νέα μετάλλαξη Omicron της Covid-19 που προέρχεται από την Μποτσουάνα και ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική.  Περίπου 600 επιβάτες έφτασαν στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ με τις δύο πτήσεις της KLM την Παρασκευή και στη συνέχεια αντιμετώπισαν ώρες καθυστερήσεων και τεστ λόγω ανησυχιών για τη νέα παραλλαγή του ιού. Το υπουργείο Υγείας στην Ολλανδία δήλωσε ότι νωρίς το Σάββατο 61 τεστ ήταν θετικά.

Τι θα συμβεί στους θετικούς ταξιδιώτες;

“Οι ταξιδιώτες με θετικό αποτέλεσμα του τεστ θα τεθούν σε απομόνωση σε ξενοδοχείο στο ή κοντά στο Σίπχολ”, ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές σε ανακοίνωσή τους. “Από τα θετικά αποτελέσματα των τεστ, ερευνούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα αν είναι η νέα παραλλαγή που προκαλεί ανησυχία, που τώρα ονομάζεται Omicron”. Η ολλανδική κυβέρνηση απαγόρευσε όλα τα αεροπορικά ταξίδια από τη Νότια Αφρική νωρίς την Παρασκευή. Ο υπουργός Υγείας Hugo de Jonge αποφάσισε ότι οι επιβάτες που ήδη ταξιδεύουν προς την Ολλανδία θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ και σε καραντίνα κατά την άφιξή τους. Οι επιβάτες των δύο πτήσεων της KLM, από το Κέιπ Τάουν και το Γιοχάνεσμπουργκ, είπαν ότι περιμένουν για ώρες.

Ένας εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών στο Kennemerland, την ολλανδική περιοχή που επιβλέπει το Schiphol, είπε ότι τα θετικά κρούσματα αναλύονται από ένα ακαδημαϊκό ιατρικό νοσοκομείο για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για το νέο στέλεχος. Η νέα παραλλαγή έχει ανιχνευθεί τη στιγμή που πολλές ευρωπαϊκές χώρες παλεύουν με μια αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η ολλανδική κυβέρνηση ξεχωριστά ανακοίνωσε την Παρασκευή το νυχτερινό κλείσιμο των μπαρ, των εστιατορίων και των περισσότερων καταστημάτων καθώς προσπαθεί να περιορίσει ένα κύμα ρεκόρ κρουσμάτων COVID-19 που κατακλύζει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψής της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η αστυνομία αντιμετώπισε διαδηλωτές στη Χάγη καθώς ο Ολλανδός πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέο μερικό "lockdown"

Η πανδημία καλπάζει στην Ευρώπη ενώ πλησιάζουν τα Χριστούγεννα

Ποια Ευρωπαϊκά κράτη έχουν lockdown και ποια μπορεί να μην το αποφύγουν τελικα

Τα έθνη ανέλαβαν γρήγορες ενέργειες την Παρασκευή για να σταματήσουν τα αεροπορικά ταξίδια από τη νότια Αφρική για μια νέα, μεταδοτική παραλλαγή της COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ευλογιά πιθήκων: Στα 50 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Ευλογιά πιθήκων: Στα 50 τα συνολικά κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα. Όλοι πρόκειται για άνδρες με διάμεση ηλικία τα 36 έτη, εκ των οποίων 16 ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου.

ΠΣΦ: Άρση εποπτείας σημαίνει κατάργηση των ληστρικών μέτρων claw-back & rebate

ΠΣΦ: Με επιστολή ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτώνπρος προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Υγείας και τον Αν. Υπουργό Οικονομικών, ζητά την κατάργηση των μνημονιακών μέτρων claw-back & rebate.

Δείτε πώς λειτουργούν οι ανακλήσεις φαρμάκων - υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να το κάνετε

Εάν δείτε το προϊόν σας στη λίστα, κάντε κλικ σε αυτό για να επισκεφτείτε μια σελίδα με μια περίληψη της ανάκλησης και περισσότερες λεπτομέρειες πίσω από αυτήν. Μπορείτε επίσης να λάβετε οδηγίες για την επιστροφή ενός ελαττωματικού προϊόντος και στοιχεία επικοινωνίας με τον κατασκευαστή

Γιατί ορισμένες κοινότητες δεν έχουν εμπιστοσύνη στους γιατρούς και στις προσπάθειες δημόσιας υγείας

«Οι άνθρωποι εμπιστεύονται κυριολεκτικά στους γιατρούς την υγεία και τη ζωή τους», είπε ο Σαλέρνο. "Χωρίς εμπιστοσύνη, οι ασθενείς έχουν ελάχιστο λόγο να ακολουθούν τις συμβουλές των γιατρών τους. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί αυτό είναι ανησυχητικό."

Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στις δοκιμές COVID-19

Ωστόσο, η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι η επίγνωση του πού μπορούν να αγοράσουν τεστ πλευρικής ροής παραμένει εμπόδιο (όπως η δυνατότητα αγοράς κιτ δοκιμών από μεγάλα σούπερ μάρκετ).

Προσωπικός  Γιατρός : Είναι ανάγκη να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής γιατρών

‘’Είναι ανάγκη να οριστεί επακριβώς το ποιες θα είναι οι σχέσεις του προσωπικού γιατρού με τους εγγεγραμμένους σε αυτόν ασφαλισμένους και να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής .’’ λέει ο τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής Μάριος Πυρπασόπουλος.