Πολιτική Υγείας

Μαγιορκίνης – κορωνοϊός: Διατηρείται η επιβάρυνση στα βόρεια της χώρας

Μαγιορκίνης – κορωνοϊός: Διατηρείται η επιβάρυνση στα βόρεια της χώρας

Μαγιορκίνης - κορωνοϊός: Σύμφωνα με τον επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη, σε Αττική και Θεσσαλονίκη τα ενεργά κρούσματα είναι εξαιρετικά υψηλά, ενώ εξακολουθεί η επιδημιολογική συρρίκνωση, αλλά με πιο βραδύ ρυθμό σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Την απευθείας ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2, την εξέλιξη της πανδημίας CoViD-19, την απόδοση των μέτρων και του lock down στη χώρα, την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και την προοπτική των εμοβλιασμών, πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης. Στην ενημέρωση συμμετείχε σήμερα και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Όπως τόνισε ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, συνεχίζεται η μείωση των ενεργών κρουσμάτων στην Ελλάδα, ωστόσο πρόσθεσε ότι αυτή την εβδομάδα παρατηρείται μικρότερη συρρίκνωση.

Στη συνέχεια, ο κύριος Μαγιορκίνης σημείωσε ότι τα ενεργά κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη είναι εξαιρετικά υψηλά και ότι και στις δύο αυτές περιοχές συνεχίζεται η επιδημιολογική συρρίκνωση με πιο βραδείς ρυθμούς όμως, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, η επιβάρυνση στα βόρεια της χώρας διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, ενώ ανέφερε ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες, φαίνεται να υπάρχει μικρή υποχώρηση στις ομάδες άνω των 65 ετών.

Τέλος απευθυνόμενος σε εκείνους που ζουν σε μικρές πόλεις υπογράμμισε ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην καθημερινότητά τους, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Το ότι δε ζούμε σε μεγάλες πόλεις δε σημαίνει ότι ο ιός δε μας αφορά. Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους και ιδίως όσους ζουν στα μικρά χωριά, παρότι καταλαβαίνω την κούρασή τους, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην καθημερινότητά σας, να φοράτε μάσκα, να προστατεύσετε τους ηλικιωμένους της οικογένειάς σας και να τους βλέπετε από απόσταση”.

Και εν συνεχεία κατέληξε: “Περιμένουμε ο εμβολιασμός να αναχαιτίσει την πανδημία, με υπομονή θα πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα τους επόμενους μήνες”.

Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις φράσεις του που απομονώθηκαν πρόσφατα σχετικά με τις εργαστηριακές αναφορές που έκανε για το capacity, ξεκαθαρίζοντας πως είναι όροι τεχνικοί και ότι σαφώς δεν υπάρχει διπλό σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα επόμενα 24ωρα κρίνεται η άρση των μέτρων - Οι 18 "κόκκινες" περιοχές

Υπουργείο Υγείας: Η πορεία του κορωνοϊού στη χώρα

O κορωνοϊός "θερίζει" και τους νέους

Στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων θα αναπληρώνουν τα χαμένα ραντεβού εμβολιασμού

Θεμιστοκλέους: Με κριτήριο τη δεδομένη ετοιμότητα τους, στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας πρώτης γραμμής θα κινητοποιούνται για να αναπληρώνουν τα χαμένα ραντεβού, ώστε καμία δόση να μην πάει χαμένη.

Η Αυστρία εξαιρεί από ταξιδιωτική οδηγία την Ελλάδα

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των δέκα χωρών που θεωρούνται ασφαλείς σε σχέση με την πανδημία και εξαιρούνται από σήμερα από την ταξιδιωτική προειδοποίηση που έχει εκδώσει το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών και η οποία ισχύει για σχεδόν όλα τα κράτη του κόσμου.

Παπαευαγγέλου: Μειώνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού - Στο 55% η πληρότητα στις ΜΕΘ

Παπαευαγγέλου: Ο κυλιόμενος μέσος όρος στη χώρα είναι 650 κρούσματα ανά ημέρα, είπε η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας, που σημείωσε πως είναι ιδιαίτερα δύσκολο να συμπιεστεί ακόμη παραπάνω η επιδημία.

Αποστάσεις με αποστολή SMS και χρονικό όριο στα καταστήματα

Λιανεμπόριο άνοιγμα: Τις διαδικασίες επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου, αλλά και κλάδων παροχής υπηρεσιών, από τις 18 Ιανουαρίου ανακοίνωσε επισήμως ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι τα μέτρα μπορούν να ανακληθούν ανά πάσα στιγμή.

Μητσοτάκης για λιανεμπόριο: Επαναξιολογούμε τα στοιχεία σε τακτά χρονικά διαστήματα

Μητσοτάκης: Το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε ολόκληρη τη χώρα ανακοίνωσε κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας ότι αυτή ήταν η απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, καθώς όπως είπε καταφέραμε να ελέγξουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Μητσοτάκης: Στα 500 ευρώ το πρόστιμο

Μητσοτάκης: "Η κυβέρνηση ακούει πάντα την εισήγηση της επιτροπής για τον κορωνοϊό". Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε αύξηση των προστίμων και μέτρα στήριξης.

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας για την προετοιμασία ενόψει κακοκαιρίας

Πολιτική Προστασία: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη- Συντονισμός ενόψει κακοκαιρίας. Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και με συμμετοχή του γενικού γραμματέα Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας μας κατά τις επόμενες ημέρες.