Πολιτική Υγείας

Γάζα Ισραήλ: Ισραηλινά τανκς εισέρχονται σε νοσοκομείο στη βόρεια Γάζα

Γάζα Ισραήλ: Ισραηλινά τανκς εισέρχονται σε νοσοκομείο στη βόρεια Γάζα

Γάζα Ισραήλ: 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων παιδιά και γυναίκες, μετά από βομβαρδισμούς σε σπίτια κοντά στο νοσοκομείο Abu Youssef Al-Najjar στη Ράφα.

12 θάνατοι αναφέρθηκαν στο ινδονησιακό νοσοκομείο στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Αλλά υπάρχουν επίσης αναφορές για περισσότερους από δώδεκα ανθρώπους που σκοτώθηκαν κοντά σε νοσοκομείο στη νότια Γάζα. Σύμφωνα με το Wafa, ένα επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων, 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων παιδιά και γυναίκες, μετά από βομβαρδισμούς σε σπίτια κοντά στο νοσοκομείο Abu Youssef Al-Najjar στη Ράφα. Είπαν επίσης ότι δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό – αλλά λέει ότι συνεχίζει να στοχεύει «τρομοκρατικές υποδομές» στη Λωρίδα της Γάζας. Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας στη Γάζα που διευθύνεται από τη Χαμάς κατηγορεί τις ισραηλινές δυνάμεις ότι έβαλαν χιλιάδες εκτοπισμένους, τραυματίες πολίτες και ιατρικό προσωπικό στον «κύκλο του θανάτου» ως αποτέλεσμα «της άμεσης και επανειλημμένης στόχευσης του ινδονησιακού νοσοκομείου». Δεν έχει γίνει ακόμη κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο από το IDF για την εικαζόμενη επίθεση. Ωστόσο, λέει ότι συνεχίζει να στοχεύει «τρομοκράτες» και «τρομοκρατικές υποδομές» στη Γάζα.

Unicef: Ανάγκη να επιστρέψουν τα παιδιά που απήγαγε η Χαμάς

Εν τω μεταξύ, η επικεφαλής της Unicef Catherine Russell μίλησε σήμερα το πρωί για το ταξίδι της στη Γάζα την περασμένη εβδομάδα. «Η κλίμακα και ο ρυθμός των θανάτων και των τραυματισμών ήταν πιο σοκαριστικό», λέει. «Ένας θάνατος ενός παιδιού είναι πάρα πολύς». Ο Ράσελ συνεχίζει λέγοντας: «Θα πρέπει να την κάνουμε τη [Γάζα] ξανά βιώσιμη» – προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να μην χάσουμε τα παιδιά που απήχθησαν από το Ισραήλ από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Η απαγωγή παιδιών είναι αντίθετη με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και αυτά τα παιδιά πρέπει να απελευθερωθούν αμέσως», λέει ο Russell, «και δεν μπορώ να πω ότι είχαμε μεγάλη πρόοδο, αλλά ελπίζω ότι κάποια στιγμή αυτά τα παιδιά θα απελευθερωθούν και θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΟΥ: Ανθρωπιστική αποστολή στο νοσοκομείο Al-Shifa στη Γάζα

ΠΟΥ - Ανησυχία για την εξάπλωση ασθενειών στη Λωρίδα της Γάζας

ΟΗΕ - Άρνηση για δημιουργία "ασφαλών ζωνών" στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς τη σύμφωνη γνώμη όλων των πλευρών

ΟΗΕ - Ανεπαρκής η πρώτη παράδοση καυσίμων στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εκπαίδευση αεροδιάσωσης στους διασώστες του ΕΚΑΒ Σερρών - Η εκπαίδευση θα γίνει σε όλη την Ελλάδα

«Η εκπαίδευση γίνεται για να είμαστε έτοιμοι για την πρωτογενή διάσωση, η οποία σημαίνει ότι όταν γίνει ένα ατύχημα θα μπορεί να προσεγγίζει το ελικόπτερο, όπως γίνεται στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης. Είναι πάρα πολύ σημαντική εκπαίδευση», είπε ο κ. Αγγελίδης, ευχαριστώντας την Αερολέσχη Σερρών και τον πρόεδρό της Γιώργο Βασιλείου για την παραχώρηση των εξαιρετικών εγκαταστάσεών της.

Επιστολική Ψήφος: Ιστορική τομή εκσυγχρονισμού και διεύρυνσης της δημοκρατικής διαδικασίας στη χώρα

«Μαζί με τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή, τολμάμε και μεγάλες αλλαγές που αναβαθμίζουν την πολιτική ζωή. Και νομίζω ότι είναι οι πιο χειροπιαστές απαντήσεις που μπορούμε να δώσουμε για την Ευρώπη, για την Ελλάδα, για τη δημοκρατία που θέλουμε» κατέληξε.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS - Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τον HIV

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την αντιμετώπιση του HIV/AIDS (UNAIDS), στόχος είναι μέχρι το 2030 να έχει επιτευχθεί το 95-95-95 που ερμηνεύεται ως εξής: το 95% των ατόμων που ζουν με τον HIV να έχουν διαγνωσθεί, το 90% των ατόμων που ζουν με τον HIV να είναι υπό θεραπεία και το 86% των ατόμων που ζουν με τον HIV να έχουν επιτύχει ιική καταστολή.

Για καινούργιες απώλειες αμάχων προειδοποιούν οι ΗΠΑ

Γάζα Πόλεμος: Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ισραήλ να περιορίσει τη ζώνη των μαχών, και να ξεκαθαρίσει πού μπορούν να αναζητήσουν καταφύγιο οι Παλαιστίνιοι άμαχοι στη διάρκεια οποιασδήποτε ισραηλινής επιχείρησης στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Υπογράφτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την προληπτική χορήγηση αντιρετροϊκών φαρμάκων

Προληπτική χορήγηση φαρμάκων: Το Υπουργείο Υγείας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποφάσισαν με κοινή υπουργική απόφαση να θεσπίζεται η διαδικασία προληπτικής διάθεσης αντιρετροϊκών φαρμάκων