Πολιτική Υγείας

Γ. Γεννηματάς : Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2020

Γ. Γεννηματάς : Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2020

Της Νικολέτας Ντάμπου

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2020 του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», ο οποίος διαμορφώνεται στο ύψος των 113.533.139,39 €., 

Η παραπάνω απόφαση πάρθηκε με την εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (αριθ. 2/5236/ΔΠΓΚ/30-01-2020 (ΑΔΑ:Ψ4Λ6Η-ΥΩΕ)) , σχετικά με την εκτέλεση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020 αλλά και την απόφαση έγκρισης ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ. (αριθμ. 105η/07-02-2020) , με την οποία καθορίστηκαν τα όρια εσόδων-εξόδων τρέχοντος έτους του προϋπολογισμού 2020 καθώς και την σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», με την απόφαση αριθ. 3 η /05-03-2020 (θέμα 1 ο ΑΔΑ: 69Ζ24690ΩΝ-ΛΙΛ) . Επίσης έγκριση έδωσε και 1 η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής , με την αριθ. 11206/09-03-2020 έγγραφο της Διοίκησης.

νοσοκομειο ggennimatas gna

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Άντονι Φάουτσι εκφράζει το "απελευθερωτικό συναίσθημα" που νιώθει μετά τη λήξη θητείας του Τραμπ

Φοβος λοιμωξιολόγων για την επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος λόγω του ανοίγματος της αγοράς

Σήμερα η απόφαση για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων -Προβληματίζουν τα 480 ημερήσια κρούσματα

Βασική προτεραιότητα, όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός αποτελεί για την κυβέρνηση η επαναλειτουργία των γυμνασίων και των λυκείων και στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η επιστροφή των μαθητών στα θρανία την 1η Φεβρουαρίου

Αρίστος Περρής: Πώς θα γίνει ο εφοδιασμός των νησιών με εμβόλια

Αρίστος Περρής: Ο υπεύθυνος για την εφοδιαστική αλυσίδα, ταξίαρχος Αρίστος Περρής έδωσε αναλυτικά το σχέδιο των Ενόπλων Δυνάμεων, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και την Πολιτική Προστασία, για τον εφοδιασμό των νησιών με τα εμβόλια.

Κικίλιας: Δεν έχουμε τη ραγδαία αύξηση που περιμέναμε μετά τις γιορτές

Κικίλιας: Τα κρούσματα έχουν μικρή αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και οι ηλικίες από 45 έως 54 και 65 έως 74 είναι σε έξαρση. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ καθώς σταδιακά ανοίγουμε κάποιες δραστηριότητες και αυξάνεται η κινητικότητα να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα.

Άμεση παρέμβαση του διοικητή του νοσοκομείου Πατρών "Άγιος Ανδρέας" για το σταμάτημα της διασποράς του κορωνοϊού

Ιδιαίτερα αυστηρός ήταν στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος μετέβη στην Α Παθολογική συνοδευόμενος από την ομάδα των επιστημόνων, επιθεωρώντας τους χώρους. Παράλληλα, έδωσε εντολή να αδειάσουν οι χώροι της Α Παθολογικής ώστε να απολυμανθεί ο χώρος και να γίνει rapid τεστ για τον κορωνοϊό σε όλους τους συνοδούς που ήταν μέσα εκείνη τη στιγμή.

Απαγόρευση καπνίσματος στους δημόσιους εξωτερικούς χώρους στο Μιλάνο

Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 40 ευρώ αλλά η Carolina πιστεύει ότι οι περισσότεροι θα αγνοήσουν την απαγόρευση: «Ο μόνος τρόπος να κάνεις τον κόσμο να το σεβαστεί είναι με κυρώσεις. Αν καπνίζεις σε ένα μέρος όπου δεν επιτρέπεται, θα σου δίνουν πρόστιμο και θα πρέπει να το πληρώσεις. Και το λέω αυτό ως καπνίστρια».

Πέθανε από κορωνοϊό ο Υπουργός Εξωτερικών της Ζιμπάμπουε, Sibusiso Moyo

Κορωνοϊός: Πέθανε από Covid-19 ο Υπουργός Εξωτερικών της Ζιμπάμπουε. Η Ζιμπάμπουε θρηνεί το θάνατο του υπουργού Εξωτερικών και Διεθνούς Εμπορίου Sibusiso Moyo. Η κυβέρνηση ανέφερε ότι ο ανώτερος διπλωμάτης της χώρας απεβίωσε την Τετάρτη μετά την προσβολή του από τον Covid-19.