Πολιτική Υγείας

Εθνική Ασφάλεια HΠΑ: Οι αρνήσεις εμβολίων covid-19 σε υπηρεσίες πληροφοριών εγείρουν ανησυχίες

Εθνική Ασφάλεια HΠΑ: Οι αρνήσεις εμβολίων covid-19 σε υπηρεσίες πληροφοριών εγείρουν ανησυχίες

"Η ερώτησή μου είναι ποιος είναι ο αντίκτυπος στην εθνική ασφάλεια αν το κάνουμε αυτό" είπε ο Στιούαρτ. "Ενδεχομένως απολύετε χιλιάδες άτομα την ίδια μέρα. Και δεν είναι σαν να βάζετε μια διαφήμιση στο Craigslist και να βάζετε άτομα να κάνουν αίτηση μέχρι την Πέμπτη."

Εθνική Ασφάλεια HΠΑ: Χιλιάδες αξιωματικοί των πληροφοριών ενδέχεται σύντομα να βρεθούν αντιμέτωποι με απόλυση επειδή δεν συμμορφώθηκαν με την εντολή της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τα εμβόλια, με αποτέλεσμα οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες να εκφράσουν ανησυχίες σχετικά με την απομάκρυνση υπαλλήλων από υπηρεσίες κρίσιμες για την εθνική ασφάλεια.

Συνολικά, το ποσοστό του προσωπικού πληροφοριών που έχει εμβολιαστεί είναι υψηλότερο από το αμερικανικό κοινό  97% στη CIA, για παράδειγμα. Ωστόσο, υπάρχουν χαμηλότερα ποσοστά σε ορισμένες από τις 18 υπηρεσίες πληροφοριών της κοινότητας περίπου 100.000 ατόμων, σύμφωνα με τον βουλευτή Chris Stewart, R-Utah.

Επικαλούμενος πληροφορίες που είπε ότι είχαν παρασχεθεί στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής αλλά δεν δημοσιοποιήθηκαν, ο Στιούαρτ είπε ότι αρκετές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν τουλάχιστον το 20% του εργατικού δυναμικού τους ανεμβολίαστο από τα τέλη Οκτωβρίου. Σε ορισμένους οργανισμούς, έως και το 40% είναι ανεμβολίαστο, είπε ο Στιούαρτ.

Αρνήθηκε να προσδιορίσει τους οργανισμούς επειδή οι πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τα ποσοστά εμβολιασμού ήταν διαβαθμισμένες. Ενώ πολλοί άνθρωποι πιθανότατα θα εξακολουθήσουν να εμβολιάζονται πριν από την προθεσμία της διοίκησης στις 22 Νοεμβρίου για τους πολίτες, η αντίσταση στην εντολή θα μπορούσε να αφήσει τις μεγάλες υπηρεσίες υπεύθυνες για την εθνική ασφάλεια χωρίς κάποιο προσωπικό.

Οι αξιωματικοί πληροφοριών είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αντικατασταθούν λόγω της εξαιρετικά εξειδικευμένης εργασίας που κάνουν και των δυσκολιών ολοκλήρωσης των ελέγχων εκκαθάρισης ασφαλείας.

Ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς αποκάλυψε δημόσια την περασμένη εβδομάδα ότι το 97% των αξιωματικών της υπηρεσίας έχουν εμβολιαστεί.

Το Εθνικό Γραφείο Αναγνώρισης, το οποίο διαχειρίζεται κατασκοπευτικούς δορυφόρους των ΗΠΑ, έχει εμβολιαστεί πάνω από το 90% του εργατικού δυναμικού του.

Το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών απέρριψε πολλά αιτήματα να παράσχει στοιχεία για την κοινότητα των πληροφοριών. Το γραφείο επίσης δεν είπε ποια σχέδια έκτακτης ανάγκης υπάρχουν σε περίπτωση που οι αξιωματικοί απομακρυνθούν από την εργασία τους λόγω μη συμμόρφωσης με την εντολή.

Η Διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Avril Haines αρνήθηκε σε ακρόαση την περασμένη εβδομάδα να αποκαλύψει ποιο ποσοστό του εργατικού δυναμικού είχε εμβολιαστεί, αλλά είπε, “δεν προβλέπουμε ότι θα είναι θέμα αποστολής”.

Τα ποσοστά εμβολιασμού που παρέχονται από τον Stewart είναι ως επί το πλείστον υψηλότερα από αυτά του γενικού πληθυσμού των ΗΠΑ.

Περίπου το 70% των Αμερικανών ενηλίκων είναι πλήρως εμβολιασμένοι και το 80% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Ο Στιούαρτ κάλεσε τη διοίκηση να εγκρίνει περισσότερες εξαιρέσεις για άτομα για ιατρικούς, θρησκευτικούς και άλλους λόγους και να καθυστερήσει τυχόν απολύσεις αξιωματικών πληροφοριών.

“Η ερώτησή μου είναι ποιος είναι ο αντίκτυπος στην εθνική ασφάλεια αν το κάνουμε αυτό” είπε ο Στιούαρτ. “Ενδεχομένως απολύετε χιλιάδες άτομα την ίδια μέρα. Και δεν είναι σαν να βάζετε μια διαφήμιση στο Craigslist και να βάζετε άτομα να κάνουν αίτηση μέχρι την Πέμπτη.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέοι κανόνες Μπαιντεν από 4 Ιανουαρίου 2022 για τις εντολές εμβολιασμού covid-19

Μόνο το εμβόλιο δεν θα σταματήσει τη μετάδοση της κοινότητας σύμφωνα με στέλεχος του ΠΟΥ

Οι εντολές εμβολίων από παρόχους υγειονομικής περίθαλψης αντιμετώπισαν αντίσταση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυτοψία Υφυπουργού Υγείαςστους χώρους της Ψυχιατρικής Κλινικής στο «Αγία Όλγα»

Βαρτζόπουλος Αγία Όλγα: Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την άθλια κατάσταση που επικρατεί στους χώρους της ψυχιατρικής κλινικής, μετά τις σχετικές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Παύεται από τα καθήκοντά της η Διοίκηση του Γ.Ν Νέας Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο «Αγ. Όλγα»

Κωνσταντοπούλειο: Παρά τις εντολές του Υπουργείου Υγείας, διαιωνίζεται μια απαράδεκτη κατάσταση για χώρους νοσηλείας, γνωστή μάλιστα από ετών στη διοίκηση του Νοσοκομείου. 

Αυξανόμενη δυσαρέσκεια για τη μεταναστευτική πολιτική

Γερμανία: Τα μέτρα, ως απάντηση σε μια ξαφνική εισροή αιτούντων άσυλο, περιλαμβάνουν τη δυνατότητα παράτασης της περιόδου κατά την οποία οι πρόσφυγες μπορούν να κρατούνται στα εξωτερικά σύνορα και την εφαρμογή αυστηρών κριτηρίων μετανάστευσης ώστε να συμπεριληφθούν περισσότερα άτομα. 

Γιάννης Οικονόμου - Μέτρα για τη μείωση του κυκλοφοριακού στην Αθήνα και την αποσυμφόρηση του Κηφισού ανακοίνωσε ο υπουργός

«Θα είμαστε συνεχώς στο πεδίο, ενισχύουμε την τροχαία, ενισχύουμε τις δυνάμεις για να συμβάλλουμε με μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται και όπου απαιτείται, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, για να περιορίσουμε όπου είναι δυνατόν την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συμπολίτες μας εξαιτίας του πολύ μεγάλου όγκου αυτοκινήτων που κινείται και στον Κηφισό και στο κέντρο της Αθήνας και αλλού», πρόσθεσε.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Τώρα η μεγάλη μας προτεραιότητα είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Σε ποιους πυλώνες στηρίζεται το σχέδιο της Υγείας και πώς πρόκειται να πορευθεί η κυβέρνηση σε σχέση με το ΕΚΑΒ, το νέο ΕΣΥ, τις προσλήψεις και τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα φάρμακα;

Σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Βουλή προϋπολογισμός: Παρά το γεγονός ότι η χρονιά που μας πέρασε και που συνεχίζουμε να διανύουμε ήταν πάρα πολύ δύσκολη λόγω των φυσικών καταστροφών, εντούτοις κλείνει με πρωτογενές πλεόνασμα που κυμαίνεται κοντά στο 1,1% κι όχι 0,7%, όπως ήταν η επίσημη στόχευση, ιδιαίτερα μετά και τη θεομηνία Daniel.

ΚΕΤΕΚΝΥ - Έχει ετοιμάσει νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

ΚΕΤΕΚΝΥ: Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με DRGs. Ήδη το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών ΚΕΤΕΚΝΥ, το Ινστιτούτο για τα DRGs, έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ένταξης όλων των νοσοκομείων στην ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα ώστε να καταγράφονται ηλεκτρονικά όλα τα δεδομένα. […]