Πολιτική Υγείας

Υποχρεωτικότητα Εμβολιασμός HΠΑ: Οι Oμοσπονδίες θα επιβάλλουν τις εντολές εμβολίων κατά της COVID από τις 4 Ιανουαρίου

Υποχρεωτικότητα Εμβολιασμός HΠΑ: Οι Oμοσπονδίες θα επιβάλλουν τις εντολές εμβολίων κατά της COVID από τις 4 Ιανουαρίου

Σε αντίθεση με την εντολή του Τομέα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία OSHA αυτή για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης δεν θα προσφέρει την επιλογή συχνών δοκιμών για την COVID-19 αντί του εμβολιασμού.

Υποχρεωτικότητα Εμβολιασμός: Η κυβέρνηση Μπάιντεν αποκάλυψε την Πέμπτη τον κανόνα της να απαιτεί από τους περισσότερους από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας να επιβάλλουν στους εργαζόμενους να εμβολιάζονται πλήρως κατά της COVID-19, αλλά έθεσε προθεσμία στις 4 Ιανουαρίου, αποφεύγοντας την πολυάσχολη περίοδο των διακοπών. Ο Λευκός Οίκος μετέφερε επίσης τα χρονοδιαγράμματα για προηγούμενες εντολές που ίσχυαν για ομοσπονδιακούς εργαζόμενους και εργολάβους στις 4 Ιανουαρίου. Και η ίδια προθεσμία ισχύει για έναν νέο ξεχωριστό κανόνα για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Οι νέοι κανόνες έχουν σκοπό να προλάβουν «οποιονδήποτε ασυνεπή κρατικό ή τοπικό νόμο», συμπεριλαμβανομένων των απαγορεύσεων και των περιορισμών στην εξουσία των εργοδοτών να απαιτούν εμβολιασμό, μάσκες ή τεστ, ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε δήλωση.

Ο κανόνας για τους εργοδότες από τη Διοίκηση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία θα ισχύει για οργανισμούς με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους.

Αυτοί οι εργοδότες θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι κάθε εργαζόμενος είναι πλήρως εμβολιασμένος ή κάνει τεστ για COVID-19 τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση. Ο κανόνας του Τομέα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία OSHA θα απαιτεί επίσης από τους εργοδότες να παρέχουν αμειβόμενο χρόνο στους εργαζόμενους για να εμβολιαστούν και να διασφαλίζουν ότι όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι φορούν μάσκα προσώπου στον χώρο εργασίας.

Αυτός ο κανόνας θα καλύπτει 84 εκατομμύρια εργαζόμενους. Ο κανόνας του Τομέα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία OSHA δεν θα ισχύει για χώρους εργασίας που καλύπτονται είτε από τον κανόνα των Κέντρων για Υπηρεσίες Medicare και Medicaid (CMS) είτε από την απαίτηση εμβολιασμού ομοσπονδιακού εργολάβου.

Αν και δεν είναι ακόμη σαφές πόσο καλά θα λειτουργήσουν οι νέες πρωτοβουλίες Μπάιντεν ως εντολές, έχουν χρησιμεύσει για να ενισχύσουν ένα μήνυμα σχετικά με την ανάγκη για εκτεταμένο εμβολιασμό για την καταπολέμηση της COVID-19. «Ο ιός δεν θα εξαφανιστεί από μόνος του, ή επειδή θέλουμε να φύγει: Πρέπει να δράσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε δήλωση.

«Ο εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος εξόδου από αυτήν την πανδημία». Οι εντολές δεν ήταν η προτιμώμενη οδός για τη διαχείριση της πανδημίας, είπε. «Πάρα πολλοί άνθρωποι παραμένουν ανεμβολίαστοι για να βγούμε οριστικά από αυτή την πανδημία», είπε. «Έτσι θέσπισα απαιτήσεις — και λειτουργούν». Ο Λευκός Οίκος είπε ότι το 70% των ενηλίκων των ΗΠΑ είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένο – από λιγότερο από 1% όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο.

Ο κανόνας του εμβολίου των Κέντρων για τη Φροντίδα Υγείας CMS προορίζεται να καλύψει περισσότερους από 17 εκατομμύρια εργαζομένους και περίπου 76.000 χώρους ιατρικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων, κέντρων περιπατητικής χειρουργικής, γηροκομείων, εγκαταστάσεων αιμοκάθαρσης, υπηρεσιών υγείας στο σπίτι και εγκαταστάσεων μακροχρόνιας περίθαλψης. Ο κανόνας θα ισχύει για τους υπαλλήλους είτε οι θέσεις τους αφορούν φροντίδα ασθενών είτε όχι.

Σε αντίθεση με την εντολή του Τομέα Ασφάλειας και Υγείας στην ΕργασίαOSHA αυτή για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης δεν θα προσφέρει την επιλογή συχνών δοκιμών για την COVID-19 αντί του εμβολιασμού. Υπάρχει ένας «υψηλότερος πήχης» για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, δεδομένου του ρόλου του στη θεραπεία ασθενών, επομένως η εντολή επιτρέπει μόνο εμβολιασμούς ή περιορισμένες εξαιρέσεις, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης την Τετάρτη το βράδυ σε επικοινωνία με δημοσιογράφους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Μπολσονάρο της Βραζιλίας πρόκειται να συναντηθεί στον ΟΗΕ παρά το γεγονός ότι δεν είναι εμβολιασμένος

Νέο σχέδιο δράσης Μπάιντεν για την ήττα της covid-19

Joe Biden : Οι Ρεμπουπλικανοί εμποδίζουν τον τερματισμό της πανδημίας

Το Hackensack Meridian Health στο Νιού Τζέρσεϋ, κάνει τους υπαλλήλους του να επιλέξουν: να εμβολιαστούν ή να απολυθούν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.