Πολιτική Υγείας

 ΗΠΑ Fauci: Οι αστυνομικοί πρέπει να εμβολιαστούν, υποστηρίζει ο λοιμωξιολόγος του Λευκού Οίκου

 ΗΠΑ Fauci: Οι αστυνομικοί πρέπει να εμβολιαστούν, υποστηρίζει ο λοιμωξιολόγος του Λευκού Οίκου

Κατά το 2020 και το 2021, 94 αξιωματικοί πέθαναν από πυρά. "Δεν ζούμε σε κενό ως άτομα. Ζούμε σε μια κοινωνία και η κοινωνία πρέπει να προστατευθεί", δήλωσε ο Fauci την Κυριακή. "Και το κάνετε αυτό όχι μόνο προστατεύοντας τον εαυτό σας, αλλά προστατεύοντας τους ανθρώπους γύρω σας, κάνοντας εμβολιασμό".

ΗΠΑ Fauci: Οι αστυνομικοί και άλλοι αξιωματούχοι της δημόσιας ασφάλειας πρέπει να εμβολιαστούν κατά της covid-19 για να προστατευτούν οι ίδιοι και οι άλλοι, δήλωσε την Κυριακή ο Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων. Αστυνομικά συνδικάτα σε όλη τη χώρα προέτρεψαν τα μέλη να αντισταθούν στις απαιτήσεις εμβολίου για τη δουλειά τους.

Αλλά ο Fauci είπε ότι οι αστυνομικοί πρέπει να βλέπουν τον εμβολιασμό ως βασικό μέρος της δουλειάς τους. “Σκεφτείτε τις συνέπειες του να μην εμβολιαστείτε όταν βρίσκεστε σε μια θέση όπου έχετε μια υπεύθυνη δουλειά και θέλετε να προστατευτείτε επειδή χρειάζεστε τη δουλειά σας, είτε είστε αστυνομικός είτε πιλότος είτε άλλες από αυτές τις ασχολίες”, είπε στο Fox News Sunday.

Στο Σικάγο, ο επικεφαλής του συνδικάτου της αστυνομίας είπε στους αξιωματικούς να αγνοήσουν την εντολή της πόλης να αναφέρουν την κατάσταση εμβολιασμού τους μέχρι το τέλος της ημέρας στις 15 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τους New York Times. Δεν απαιτούνται εμβολιασμοί για τους υπαλλήλους της πόλης, αλλά όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι πρέπει να υποβάλλονται σε εξετάσεις δύο φορές την εβδομάδα.

Στο Σιάτλ, η αστυνομική ένωση είπε ότι η έλλειψη αστυνομικών στην πόλη θα γίνει χειρότερη λόγω εντολής εμβολίου, σύμφωνα με το CNN. Οι αξιωματικοί στο Μαϊάμι αντιστέκονται επίσης στις απαιτήσεις εμβολίου. Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο Fox News, ο Fauci τόνισε τη σημασία των εντολών εμβολίου για τους υπαλλήλους της δημόσιας υπηρεσίας.

“Δεν είμαι άνετος να πω στους ανθρώπους τι πρέπει να κάνουν υπό κανονικές συνθήκες, αλλά δεν είμαστε σε φυσιολογικές συνθήκες αυτή τη στιγμή”, είπε. “Πάρτε την αστυνομία: Γνωρίζουμε τώρα τα στατιστικά στοιχεία. Περισσότεροι αστυνομικοί πεθαίνουν από COVID από ό, τι άλλες αιτίες θανάτου, οπότε δεν έχει νόημα να μην προσπαθείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας, καθώς και τους συναδέλφους με τους οποίους συνεργάζεστε ”

Περισσότεροι από 475 αξιωματικοί επιβολής του νόμου των ΗΠΑ έχουν πεθάνει από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με το Officer Down Memorial Page, καθιστώντας την  COVID-19 την κορυφαία αιτία θανάτου που σχετίζεται με τα καθήκοντα το 2020 και το 2021. Περίπου πέντε φορές περισσότεροι αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους από τον ιό από ό, τι από πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Κατά το 2020 και το 2021, 94 αξιωματικοί πέθαναν από πυρά. “Δεν ζούμε σε κενό ως άτομα. Ζούμε σε μια κοινωνία και η κοινωνία πρέπει να προστατευθεί”, δήλωσε ο Fauci την Κυριακή. “Και το κάνετε αυτό όχι μόνο προστατεύοντας τον εαυτό σας, αλλά προστατεύοντας τους ανθρώπους γύρω σας, κάνοντας εμβολιασμό”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα αστυνομικά συνδικάτα και οι αξιωματικοί στις ΗΠΑ υποβάλλουν αγωγές για να μπλοκάρουν τις εντολές εμβολίου covid-19

Η 4η Ιουλίου στις ΗΠΑ γιορτάστηκε εν μέσω πυροβολισμών και θανάτων

Κορωνοιός εμβόλιο : Στρατηγικές ΗΠΑ για ταχύς εμβολιασμούς

Το μοντέλο των ΗΠΑ για τα κίνητρα των εμβολιασθέντων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Δήμαρχος Bill de Blasio ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η πόλη της Νέας Υόρκης εφαρμόζει μια εντολή εμβολίου covid για εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

Ο Ντε Μπλάζιο είπε ότι αναμένει από τη νέα εντολή να επιβιώσει τυχόν νομικών προκλήσεων. Ένας εκπρόσωπος του Δημάρχου είπε ότι η εντολή του ιδιωτικού τομέα θα ισχύει για περίπου 184.000 επιχειρήσεις.

Τροπολογία: Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως και 2 έτη γονείς-αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά σχολείο 

Τροπολογία: Με πρωτοβουλία των συναρμόδιων υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης προωθείται διάταξη με σκοπό την αποτροπή των γονέων και κηδεμόνων να κρατούν μακριά από το σχολείο τα παιδιά τους τα οποία είναι μαθητές, επικαλούμενοι την πανδημία ή άλλους λόγους.

Να μειωθεί ο χρόνος λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού αντέντεινε ο Πλεύρης στην ΕΕ

Πλεύρης πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ο υπουργός έκανε ακόμη λόγο για το άνοιγμα της τρίτης δόσης στους 3 μήνες μετά τον βασικό εμβολιασμό για όλους τους ενήλικες 18 και άνω - που ήρθε μετά από σχετική γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών -  ενώ υποστήριξε την σύντμηση των προθεσμιών για το άνοιγμα της τρίτης δόσης, καθώς και της ισχύος των πιστοποιητικών, σημειώνοντας ότι το 9μηνο που προτείνεται είναι αρκετά μακρύς χρόνος.

Πώς διαχειρίστηκαν οι χώρες της Ευρώπης την πανδημία;

Ευρώπη κορωνοϊός: Η έλλειψη διαφάνειας σχετικά με τις πολιτικές αποφάσεις, τα μικτά μηνύματα και η αυξημένη αμφισβήτηση της νομιμότητας και της τεχνικής ικανότητας της κυβέρνησης τροφοδότησε τη δυσπιστία των πολιτών.

Η Ιταλία κάνει τη ζωή πιο άβολη για τα μη εμβολιασμένα άτομα αυτές τις γιορτές

Αποδίδουν το σχετικά υψηλό επίπεδο ανοσοποίησης της Ιταλίας ως έναν από τους λόγους που η καμπύλη μόλυνσης δεν είναι τόσο απότομη όσο τον περασμένο χειμώνα, όταν επιβλήθηκαν μεγάλοι περιορισμοί με την εξάπλωση της παραλλαγής δέλτα.

Θάνος Πλεύρης: Απέκλεισε το σενάριο ενός νέου lockdown ακόμη και σε τοπικό επίπεδο

Θάνος Πλεύρης: Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Υγείας δήλωσε πως η Ελλάδα αποδέχεται την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εννεάμηνη διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού και πως υποστηρίζει όλα τα μέτρα που θα ωθήσουν τους Ευρωπαίους να επισπεύσουν την πραγματοποίηση της τρίτης δόσης. 

Μάριος Θεμιστοκλέους: Στις 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα ραντεβού θα ανοίξει στις 10 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα - Που θα πραγματοποιούνται οι παιδικοί εμβολιασμοί κατά της Covid

Μαρία Θεοδωρίδου: Η Όμικρον μπορεί να προκαλέσει 3 έως 6 φορές περισσότερες λοιμώξεις από τη Δέλτα

Μαρία Θεοδωρίδου: Η τελική επίδραση της Όμικρον θα διαμορφωθεί από τα εξής 3 σημαντικά θέματα: Πόσο μεταδοτικός είναι ο ιός; Πόσο ικανός είναι να παρακάμπτει αντισώματα και ανοσκύτταρα και να διαταράσσει τον ανοσιακό μηχανισμό; Πόσο επιβαρυντικός στην κλινική έκφραση της νόσου;