Πολιτική Υγείας

Αρνητές Εμβόλιο: Τα νοσοκομεία πιέζουν τους εργαζομένους να εμβολιαστούν καθώς εξαπλώνονται οι παραλλαγές COVID-19

Αρνητές Εμβόλιο: Τα νοσοκομεία πιέζουν τους εργαζομένους να εμβολιαστούν καθώς εξαπλώνονται οι παραλλαγές COVID-19

Χιλιάδες εργαζόμενοι σε ορισμένα νοσοκομεία παρέμειναν χωρίς εμβολιασμό από τις 25 Ιουνίου, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα ομοσπονδιακά στοιχεία από τα νοσοκομεία των ΗΠΑ, αναφέροντας εθελοντικά στοιχεία.

Αρνητές Εμβόλιο: Οι εντολές εμβολίου COVID-19 έχουν αντιμετωπίσει αντίσταση, συμπεριλαμβανομένης της νομικής δράσης. Το νοσοκομείο του Τέξας αντιμετωπίζει αγωγή λόγω εντολής εμβολίου. Η νοσοκόμα Jennifer Bridges και ο δικηγόρος Jared Woodfill V συμμετέχουν στο «Fox News Primetime» για να συζητήσουν. Ορισμένα νοσοκομεία αρχίζουν να υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να λαμβάνουν εμβόλια COVID-19 ως νέα σημαία εμβολιασμών και παραλλαγές του ιού που εξαπλώνονται σε εθνικό επίπεδο, προκαλώντας ώθηση από τους εργαζομένους.

Πάνω από δώδεκα νοσοκομειακά συστήματα έχουν ανακοινώσει τους τελευταίους μήνες ότι θα απαιτήσουν τους εμβολιασμούς, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων νοσοκομειακών συστημάτων στο Μισούρι και το Μίσιγκαν, πολιτείες όπου λιγότερο από το ήμισυ του συνολικού πληθυσμού εμβολιάζεται πλήρως. Η SSM Health που εδρεύει στο St. Louis δήλωσε ότι το εργατικό δυναμικό της πρέπει να έχει τουλάχιστον μία δόση έως την 1η Σεπτεμβρίου, με προγενέστερη προθεσμία για την ηγεσία.

Δύο άλλα νοσοκομειακά συστήματα του St. Louis έθεσαν προθεσμίες για τον Σεπτέμβριο και τον Αύγουστο.

Το Henry Ford Health System με έδρα το Ντιτρόιτ έδωσε προθεσμία στους υπαλλήλους μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου να συμμορφωθούν.

Ορισμένα στελέχη του νοσοκομείου λένε ότι οι εντολές σηματοδοτούν την εμπιστοσύνη στα εμβόλια και προστατεύουν το εργατικό τους δυναμικό καθώς νέες παραλλαγές οδηγούν σε νοσηλεία, με εργοδότες σε ορισμένες περιπτώσεις πρόθυμους να απολύσουν όσους δεν συμμορφώνονται.

Ωστόσο, ο τομέας, ο οποίος απασχολεί περισσότερα από 5 εκατομμύρια, κατανέμεται σε εντολές εν μέσω μιας έκρηξης προσλήψεων σε όλες τις βιομηχανίες που προκλήθηκε από την οικονομική ανάκαμψη.

Οι εντολές θα μπορούσαν να αποξενώσουν τους εργαζόμενους, δήλωσε ο Δρ David Priest, στέλεχος της Novant Health, όπου οι αξιωματούχοι συζητούν πότε να ενεργήσουν.

“Ακριβώς επειδή εργάζεστε στην υγειονομική περίθαλψη δεν σημαίνει ότι είστε απαλλαγμένοι από την πολιτιστική και πολιτική επιρροή της κοινότητας στην οποία ζείτε”, είπε.

Η απασχόληση στα νοσοκομεία δεν έχει ακόμη ανακάμψει στο υψηλό της προ πανδημίας τον Φεβρουάριο του 2020.

Ωστόσο, η επείγουσα περίθαλψη και η πρόσληψη άλλων κέντρων εξωτερικών ασθενών – συμπεριλαμβανομένων των τοποθεσιών που ανήκουν σε νοσοκομεία – έχει ξεπεράσει το αποκορύφωμα, σύμφωνα με ανάλυση ομοσπονδιακών δεδομένων από την πολιτική υγείας και τις συμβουλές μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Οι εντολές εμβολίων από παρόχους υγειονομικής περίθαλψης αντιμετώπισαν αντίσταση, που οδήγησε σε νομική δράση, ώθηση στις ενώσεις και δημόσια κατακραυγή.

Αυτό συνέβη στο Houston Methodist, όπου περισσότεροι από 100 υπάλληλοι μήνυσαν το νοσοκομειακό σύστημα λόγω της εντολής εμβολιασμού COVID-19. Ένας ομοσπονδιακός δικαστής συντάχθηκε με τον Χιούστον Μεθοδιστή, ο οποίος τερμάτισε ορισμένους υπαλλήλους που αρνήθηκαν το εμβόλιο. Άλλοι παραιτήθηκαν.

Χιλιάδες εργαζόμενοι σε ορισμένα νοσοκομεία παρέμειναν χωρίς εμβολιασμό από τις 25 Ιουνίου, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα ομοσπονδιακά στοιχεία από τα νοσοκομεία των ΗΠΑ, αναφέροντας εθελοντικά στοιχεία.

Ορισμένοι εργαζόμενοι λένε ότι δεν εμπιστεύονται τις πληροφορίες του κοινού σχετικά με τα εμβόλια. Άλλοι λένε ότι εθελοντικά εμβολιάστηκαν, αλλά αντιτίθενται σε εντολή ενός εργοδότη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ιατροί νοσηλευτές : Αυτή είναι η λύση για να εμβολιαστούν οι πολίτες

Εμπόδια στον εμβολιασμό από αρνητές του κορωνοϊού στο Λος Άντζελες

Πώς αντιμετωπίζει το ΕΣΥ της Αγγλίας τους αρνητές εμβολίου σε νοσοκομεία

Θα κινηθεί νομικά κατά του Παντελή Θαλασσινού ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννάκος

Οι αρνητές εμβολίων και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία διαχρονικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι ο μισός πληθυσμός της Γάζας λιμοκτονεί

Γάζα πόλεμος: Θέση της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον νότιο Λίβανο χτυπήθηκε χθες Σάββατο, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματισμοί, έκαναν γνωστό τα Ηνωμένα Έθνη, προσθέτοντας πως προσπαθούν να εξακριβώσουν ποιοι άνοιξαν πυρ εναντίον των κυανόκρανων.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Εγκαίνια έργου για καθαρό νερό σε πάνω από 55.000 κατοίκους της Καρδίτσας

Το έργο θα υδροδοτεί 42 οικισμούς της ανατολικής πλευράς της Π.Ε. Καρδίτσας, στους Δήμους Σοφάδων, Παλαμά και Καρδίτσας, από τη λίμνη του Σμοκόβου. Περιλαμβάνει δίκτυο μεταφοράς και διανομής συνολικού μήκους περίπου 190 χιλιομέτρων, με τέσσερα τοπικά αντλιοστάσια ανύψωσης.

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλία - Ανακοίνωσε σχέδιο μετεγκατάστασης του χωριού Μεταμόρφωση

Και να διαβεβαιώσω επίσης και τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας ότι θα εξακολουθούμε να τους στηρίζουμε. Ήδη γνωρίζουν ότι έχουν καταβληθεί οι πρώτες αποζημιώσεις με μεγάλη ταχύτητα και σε τιμές οι οποίες πιστεύω ότι ξεπέρασαν και τις προσδοκίες πολλών.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού δύο ψαράδες για ανθρωποκτονία από πρόθεση του Σήφη βαλυράκη

 Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Μανώλης Φωτάκης, ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν την οικογένεια Βαλυράκη, ανέφερε ότι «δύο είναι τα θετικά σημεία ότι η υπόθεση πάει στα δικαστήρια και ότι θα εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.