ΕΟΠΥΥ

Ο ΙΣΑ ζητά διευκρινίσεις για το θέμα των ασφαλιστικών ενημεροτήτων

Ο ΙΣΑ ζητά διευκρινίσεις για το θέμα των ασφαλιστικών ενημεροτήτων

Διευκρινίσεις, αναφορικά με την «Χρονική ισχύ ασφαλιστικών ενημεροτήτων για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιατρών», ζητά από τις διοικήσεις του ΕΟΠΥΥ και ΕΦΚΑ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων από ιατρούς συμβεβλημένους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., οι οποίες αφορούν την χρονική ισχύ της ασφαλιστικής ενημερότητας για είσπραξη χρημάτων από τον Οργανισμό, αναφέρει ο ΙΣΑ και συνεχίζει:

«Οι συγκεκριμένες ασφαλιστικές ενημερότητες έχουν ζητηθεί από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του, οι οποίες οφειλές αφορούν τα έτη προ του 2012, καθώς και την καταβολή του υπολοίπου 10%., που αφορά επισκέψεις 2012-2015.

Η αρμόδια υπηρεσία του νέου ασφαλιστικού φορέα Ε.Φ.Κ.Α. (πρώην Τ.Σ.Α.Υ.), με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι η ημερομηνία λήξης της ασφαλιστικής ενημερότητας θα συμπίπτει με την ημερομηνία λήξης προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών (π.χ. σήμερα δίνεται ασφαλιστική ενημερότητα με ημερομηνία λήξης την 30/04/2017). Πλην όμως, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν αποδέχονται ασφαλιστικές ενημερότητες, οι οποίες έχουν χρονική ισχύ μικρότερη των είκοσι (20) ημερών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια σύγχυση και δυσκολία στην προσκόμιση των ασφαλιστικών ενημεροτήτων.

Είναι πλέον κατανοητό ότι ο ιατρός είναι έρμαιο μιας απίστευτης γραφειοκρατίας και αυθαίρετης ερμηνείας του νόμου ανάμεσα σε έναν ασφαλιστικό φορέα (Ε.Φ.Κ.Α.), ο οποίος δεν δύναται να λειτουργήσει κανονικά, και στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο οποίος θέτει συνεχώς αναχώματα στην εξόφληση παλαιότερων οφειλών.

Τέλος δια της παρούσης επιστολής μας, επιθυμούμε να ενημερωθούμε αφενός από τον ΕΦΚΑ (τομέα πρώην ΤΣΑΥ), δυνάμει ποιας διάταξης προβαίνουν στην έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας με συγκεκριμένη και τόσο σύντομη χρονική ισχύ, καθώς και αφετέρου να πληροφορηθούμε από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που εδράζεται η άρνηση του να δεχθεί ασφαλιστικές ενημερότητες με χρονική ισχύ μικρότερης των είκοσι ( 20 ) ημερών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Θεόδωρος Παπαϊωάννου πρόεδρος της επιτροπής διαπραγμάτευσης ιατροτεχνολογικών του ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ : Έρχεται η κατάργηση της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α.;

ΕΟΠΥΥ ΔΣ: Για παράβαση των αρχών του Υπαλληλικού Κώδικα κατηγορεί τον  Κικίλια

Έντονη ανησυχία έχει προκληθεί στους εργαζομένους του ΕΟΠΥΥ καθώς και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κάποιοι από τους οποίους εκπροσωπούν φορείς, για το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και συμπεριλαμβάνει επιπλέον τροπολογίες που αφορούν στον οργανισμό . Η επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ στον Βασίλη Κικίλια.

ΕΟΠΥΥ: Το Διοικητικό Συμβούλιο  θα μείνει ξεκρέμαστο μετά τις αλλαγές με νέο νομοσχέδιο ;

Το αυτοτελές Τμήμα Νομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ θα υπάγεται απευθείας στον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ, με τις αλλαγές που επρόκειτο να φέρει η τροπολογία του Βασίλη Κίκιλια . Προκύπτει όμως ένα σημαντικό ερώτημα .

Επί τάπητος τα πρόστιμα των παθολόγων από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Ευάγγελου Τούλη Πρόεδρου της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων με την αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Καρποδίνη και τον Υπεύθυνο Στρατηγικού Σχεδιασμού κ. Ρηγάτο.

Ξεκινά η παράδοση ΦΥΚ με ραντεβού για την σκλήρυνσης κατά πλάκας στην Θεσσαλονίκη

Την δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού μέσω της σχετικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ και να παραλάβουν Φάρμακα Υψηλού Κόστους για σκλήρυνση κατά πλάκας, έχουν πλέον και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ επί της οδού Μιχαήλ Καλού 6, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ .  Η Υπηρεσία διατίθεται από τα τέλη Μαρτίου στο Κεντρικό […]

ΕΟΠΥΥ: Σε ποιους παρόχους δίνεται παράταση των συμβάσεων

Παράταση συμβάσεων μεταξύ ΕΟΠΥΥ και παρόχων συγκεκριμένων κατηγοριών. Η παράταση των συμβάσεων μεταξύ ΕΟΠΥΥ και παρόχων συγκεκριμένων κατηγοριών προβλέπεται σε τροπολογία που αντικαθιστά το άρθρο 22 του ν. 4683/20. Η παράταση των συμβάσεων γίνεται με τους ίδιους όρους αναδρομικά από την ημερομηνία λήξης τους και μέχρι την 10η.10.2020, στις παρακάτω κατηγορίες: –          Υγειονομικό υλικό –          […]

Διοίκηση ΕΟΠΥΥ : Απάντηση στον ΠΙΣ για τα σημειώματα στους γιατρούς για συνταγογράφηση

Απαντά η διοίκησης του ΕΟΠΥΥ στην επιστολή του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, για τα σημειώματα που εστάλησαν από τον ΕΟΠΥΥ σε όλους τους συμβεβλημένους και πιστοποιημένους ιατρούς, αναφορικά με τη μέχρι σήμερα συνταγογράφησή τους, τονίζοντας ότι ‘’ Τα σημειώματα που αναρτήθηκαν στο πληροφοριακό σύστημα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αποσκοπούν αποκλειστικά στην ενημέρωση κάθε πιστοποιημένου και συμβεβλημένου ιατρού για […]

Διεκπεραίωση αιτημάτων μέσω της διαδικασίας διάθεσης ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία

Χωρίς να παρατηρούνται καθυστερήσεις συνεχίζεται ομαλά η διαδικασία παραλαβής Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα ιδιωτικά φαρμακεία. Από την έναρξη εφαρμογής της διαδικασίας την 1η Απριλίου 2020 έως και τις 29 Μαΐου 2020 έχουν υποβληθεί συνολικά 1387 αιτήματα από 753 ασφαλισμένους,σύμφωνα με την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Από τα παραπάνω, 984 αιτήματα έχουν ήδη ολοκληρωθεί με τελική […]