Πολιτική Υγείας

Δήμαρχος Bill de Blasio: Η Times Square της Νέας Υόρκης καλωσορίζει το πάρτι την Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Δήμαρχος Bill de Blasio: Η Times Square της Νέας Υόρκης καλωσορίζει το πάρτι την Παραμονή Πρωτοχρονιάς

"Την παραμονή της πρωτοχρονιάς 2022 η Times Square θα προσκαλέσει με ασφάλεια τους γλεντζέδες πίσω στην Times Square για να παρακολουθήσουν το Ball Drop αυτοπροσώπως, με απόδειξη πλήρους εμβολιασμού και έγκυρη ταυτότητα με φωτογραφία.

Δήμαρχος Bill de Blasio: Η Times Square της Νέας Υόρκης καλωσορίζει το πάρτι την Παραμονή Πρωτοχρονιάς – αρκεί να μην αφήσετε το μπαλάκι για να εμβολιαστείτε «Θέλουμε να καλωσορίσουμε όλους αυτούς τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, αλλά όλοι πρέπει να εμβολιαστούν», δήλωσε ο Δήμαρχος Bill de Blasio. Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς μπορεί να φαίνεται πιο οικεία φέτος στην Times Square, τουλάχιστον σε όσους έχουν εμβολιαστεί για την COVID-19, σύμφωνα με τους New York Times.

«Θέλουμε να καλωσορίσουμε όλους αυτούς τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, αλλά όλοι πρέπει να εμβολιαστούν», δήλωσε ο Δήμαρχος Bill de Blasio.

Χρόνο με τον χρόνο, οι άνθρωποι που παρακολουθούν τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς της Νέας Υόρκης λένε από αξιωματούχους της πόλης και τηλεοπτικές προσωπικότητες ότι παρακολουθούν ένα εκατομμύριο κόσμο συγκεντρωμένο στην Times Square.

Το AP ρωτά τους ειδικούς εάν είναι πραγματικά δυνατό να χωρέσουν τόσα πολλά άτομα στις περιοχές θέασης.

«Μπείτε στο πλήθος, συμμετάσχετε στη χαρά, λάβετε μέρος σε μια ιστορική στιγμή καθώς η Νέα Υόρκη παρέχει περαιτέρω στοιχεία στον κόσμο ότι έχουμε επιστρέψει 100 τοις εκατό».

Αν και η αστυνομία είναι επιφορτισμένη με την ευθύνη να επιβεβαιώσει ότι οι άνθρωποι είναι πλήρως εμβολιασμένοι (εκτός από τον έλεγχο του πλήθους), οι Times σημείωσαν ότι θα είναι ένα υλικοτεχνικό παζλ για να λύσουν ακριβώς πώς θα το κάνουν.

Εάν κάποιος δεν εμβολιαστεί λόγω αναπηρίας, πρέπει να αποδείξει αρνητικό τεστ COVID-19 εντός 72 ωρών από την εκδήλωση και να υποχρεωθεί να φορέσει μάσκα, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Times Square Alliance.

Τα παιδιά κάτω των πέντε ετών θα πρέπει να συνοδεύονται από εμβολιασμένο ενήλικα. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ο De Blasio εξορθολόγησε τις απαιτήσεις εμβολίων λόγω της διάρκειας της εκδήλωσης της Πρωτοχρονιάς και της ποικιλομορφίας των ανθρώπων που κατεβαίνουν στην Times Square από όλο τον κόσμο. «Όταν βρίσκεσαι σε εξωτερικό χώρο με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους μαζεμένους κοντά για ώρες, είναι μια διαφορετική πραγματικότητα», είπε ο Δήμαρχος. “Μιλάτε για πολλούς ανθρώπους που είναι πραγματικά κοντά για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Είναι λογικό να προστατεύουμε όλους.”

Μετά από οκτώ χρόνια διοίκησης της Νέας Υόρκης, ο εορτασμός της παραμονής της Πρωτοχρονιάς θα είναι η τελευταία μέρα στην εξουσία του Ντε Μπλάζιο, φέρνοντάς τον ενδεχομένως σε μια πιθανή υποψηφιότητα για κυβερνήτη το νέο έτος, σημείωσαν οι Times.

Οι ειδικοί στη δημόσια υγεία προειδοποιούν ότι η δυναμική της COVID-19 αλλάζει συνεχώς, επομένως η πρόβλεψη του αριθμού των μολύνσεων γύρω από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα είναι δύσκολη αυτή τη στιγμή.

Από το Λονδίνο μέχρι το Μόναχο, άλλες διεθνείς πόλεις, είναι πιο προσεκτικές.

Το Λονδίνο ακύρωσε τα πυροτεχνήματα του τέλους του έτους τον Οκτώβριο, το Άμστερνταμ ακύρωσε τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς αυτή την εβδομάδα λόγω της αύξησης των μολύνσεων από την COVID-19 και το Μόναχο ακύρωσε τη δημοφιλή χριστουγεννιάτικη αγορά του.

Αλλά στην Times Square φέτος, οι εμβολιασμένοι γλεντζέδες είναι ευπρόσδεκτοι να κάνουν πάρτι.

“Την παραμονή της πρωτοχρονιάς 2022 η Times Square θα προσκαλέσει με ασφάλεια τους γλεντζέδες πίσω στην Times Square για να παρακολουθήσουν το Ball Drop αυτοπροσώπως, με απόδειξη πλήρους εμβολιασμού και έγκυρη ταυτότητα με φωτογραφία.

Οι πολυαναμενόμενοι εορτασμοί θα μεταδοθούν επίσης για το κοινό της τηλεόρασης και του Διαδικτύου και θα περιλαμβάνουν μια εικονική εμπειρία πολυμέσων», σύμφωνα με τον ιστότοπο της Times Square Alliance.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι δέκα πιο ευτυχισμένες πολιτείες των ΗΠΑ με βάση 31 βασικούς δείκτες

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Λευκό Οίκο

Η μείωση της ζάχαρης στα συσκευασμένα τρόφιμα θα μπορούσε να αποτρέψει 2,48 εκατ. καρδιαγγειακά νοσήματα

Η τρομοκρατική επίθεση της 11/9 στη Νέα Υόρκη άφησε ανεξίτηλα σημάδια στην υγεία των παρευρισκόμενων

Προσωρινό σταμάτημα όλων των γεννήσεων σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης λόγω της άρνησης του προσωπικού να εμβολιαστεί,

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τιμολόγια του Ρεύματος - Αλλαγές σε όσα γνωρίζουμε από 1ης Ιανουαρίου - Αναποφάσιστοι οι καταναλωτές

«Και το νέο πράσινο ενιαίο τιμολόγιο έχει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και διαφάνειας, καθώς αφήνει παντελώς αόριστο το τίμημα και για τον λόγο αυτόν οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, πριν επιλέξουν να μεταβούν σε αυτό ή να επιλέξουν κάποιο από τα άλλα προγράμματα των προμηθευτών» υπογραμμίζει ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Καταναλωτών – Ποιότητας Ζωής (ΕΚ.ΠΟΙ.ΖΩ) Παναγιώτης Σγούρας.

Υπουργείο Πολιτισμού - Διευκόλυνση της συμμετοχής των ΑμεΑ σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής

Είμαστε αντιμέτωποι με το στοίχημα να αποκαταστήσουμε την προσβασιμότητα σε μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας, χωρίς να αλλοιωθεί, στο ελάχιστο, ο χαρακτήρας τους. Να μην είναι, δηλαδή, μόνο εύχρηστες οι νέες υποδομές που εγκαταστάθηκαν, αλλά και να συνδέονται αρμονικά με το μνημείο, σεβόμενοι απολύτως τις επιταγές του Αρχαιολογικού Νόμου.

«Ψηφιακός βοηθός» του gov.gr - Νέο ψηφιακό εργαλείο για τη δημόσια διοίκηση

«Οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που θα βοηθήσουν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τα νέα εργαλεία» είπε, υπογραμμίζοντας ότι εάν δεν επιτευχθεί αυτή η σύνδεση ψηφιακών δεξιοτήτων με τις ανθρωπιστικές σπουδές «η γενιά αυτή θα έχει μειωμένη ικανότητα να ανιχνεύσει» τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης.

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Ηπείρου

Ήπειρος ΥΠΕ: Η Λίλιαν Βιλδιρίδη επισκέφθηκε νοσοκομεία της Ηπείρου και ενημερώθηκε για την πορεία του εκσυγχρονισμού τους, ενώ παράλληλα πληροφορήθηκε για τυχόν ελλείψεις και προβλήματα.