Πολιτική Υγείας

Αγώνας για τον νέο επικεφαλής του FDA – Ποιος προκρίνεται

Αγώνας για τον νέο επικεφαλής του FDA – Ποιος προκρίνεται

Ποιον θα διορίσει η διοίκηση Τραμπ για επικεφαλής του FDA; Ο αναπληρωτής Επίτροπος Ned Sharpless είναι ένας υποψήφιος-και φέρεται εγκρίθηκε από πέντε πρώην επικεφαλής του FDA, ωστόσο δεν είναι ο μόνος υποψήφιος. Ο Sharpless είναι μεταξύ τριών πρωτοπόρων, ανέφερε η Wall Street Journal . Ο Stephen Hahn, επικεφαλής ιατρικός διευθυντής του MD Anderson Cancer Center και ο Alexa Boer Kimball, δερματολόγος και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ιατρικού Τμήματος του Χάρβαρντ στο ιατρικό κέντρο Beth Israel Deaconess, είναι επίσης κορυφαίοι υποψήφιοι. Ο Sharpless, πρώην διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Ογκολογίας, κέρδισε την ενδιάμεση εργασία με τη σύσταση του Scott Gottlieb, ο οποίος αποχώρησε απότομα τον Μάρτιο. Και προφανώς, ο Gottlieb σκέφτεται ότι ο Sharpless έχει κάνει καλή δουλειά μέχρι στιγμής.

Υποστηρίζοντας τον Sharpless ως “έναν εξαιρετικό γιατρό και επιστήμονα που έχει δεσμευτεί για στόχους δημόσιας υγείας και την αποστολή της FDA”, ο Gottlieb, σε ένα tweet δήλωσε ότι ελπίζει να αναλάβει αυτό το κρίσιμο πόστο. Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, καθώς ο Sharpless βασικά πήρε το δαχτυλίδι διαδοχής από τον Gottlieb. Στην πρώτη μεγάλη ομιλία του στο FDA τον Απρίλιο, ο Sharpless δεσμεύθηκε να “διατηρήσει την τρέχουσα πορεία του FDA σε κάθε περιοχή και να προχωρήσει με πλήρη ταχύτητα μπροστά”.

Τέσσερις άλλοι πρώην Επίτροποι του FDA έχουν επίσης ρίξει το βάρος τους στην υποψηφιότητα του Sharpless μέσω επιστολής προς τον Πρόεδρο Donald Trump και τον υπουργό Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Alex Azar, σύμφωνα με το WSJ. “Έχει κερδίσει το σεβασμό του προσωπικού της υπηρεσίας και ένα ευρύ φάσμα του κοινού για την υποστήριξη της αποστολής του FDA”, ανέφεραν οι Επίτροποι στην επιστολή, όπως ανέφερε η εφημερίδα. Πρόκειται για τους Robert Califf, η Margaret Hamburg, ο Andrew von Eschenbach και ο Mark McClellan. Δεκάδες ομάδες ασθενών έχουν συστήσει επίσης τον Sharpless ως το τέλειο άτομο για τη δουλειά. “Πρέπει να έχουμε έναν ισχυρό ηγέτη όπως ο Ned, ο οποίος έχει θεραπεύσει ασθενείς, διεξάγει κλινικές δοκιμές σε κάθε θέση που έχει”, δήλωσε η Ellen Sigal, πρόεδρος της Friends of Cancer Research σε ξεχωριστή επιστολή που υπέγραψε και μερικοί άλλες ογκολογικές ομάδες.

Σύμφωνα με τον Gottlieb, ο οργανισμός θεωρήθηκε ότι έλαβε μια πιο επιεική στάση απέναντι στην προώθηση των υποψηφίων φαρμάκων, με αποκορύφωμα το ρεκόρ του 2018 όσον αφορά νέες εγκρίσεις. Και ο Sharpless, υποσχόμενος να ακολουθήσει παρόμοια πορεία, αποτέλεσε μια ευπρόσδεκτη επιλογή για τη βιομηχανία βιοφαρμακευτικών ειδών από την αρχή. Ο νόμος για την αναπλήρωση των κενών θέσεων εργασίας επιτρέπει μόνο 210 ημέρες, γεγονός που δίνει στους Trump και Azar να λάβουν την οριστική απόφαση στις αρχές Νοεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επένδυση 2,1 δισ. δολαρίων για τη βελτίωση της πρόληψης και του ελέγχου των λοιμώξεων για την COVID -19 και τις μελλοντικές μολυσματικές ασθένειες

Οι εμβολιασμοί για παιδιά 2 ετών ξεκίνησαν αυτήν την εβδομάδα, κάνοντας την Κούβα μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που εμβολιάζει παιδιά τόσο μικρά.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Θάνος Πλεύρης: O ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας - Δεν πληρώνει τίποτα ο ασθενής

Θάνος Πλεύρης: Ο κ. Πλεύρης, διευκρίνισε ότι πρόθεση της κυβερνησης είναι να υπάρξουν ποιοτικοί δείκτες στην δημόσια περίθαλψη, ώστε ο ασφαλισμένος να έχει την καλύτερη ποιοτική δωρεάν υπηρεσία.

Τσιόδρας: Θα χρειαστούμε τρία-τέσσερα χρόνια μετά την πανδημία, για ν' αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις

Σημειώνοντας ότι θα χρειαστούν 3-4 χρόνια να ανακάμψουμε από τις συνέπειες της νόσου, μετά τη λήξη της πανδημίας, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα περιστατικά μακράς COVID, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται υποστήριξη του συστήματος υγείας, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, συνυπολογισμό των περιοριστικών μέτρων και των οικονομικών επιπτώσεων. Κυρίαρχο επίσης στοιχείο είναι και αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων, καθώς και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Λευκό Οίκο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναφέρθηκε σε μελέτη του Κέντρου Αντιμετώπισης του Ψηφιακού Μίσους, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που μελετά τον εξτρεμισμό, που συνέδεσε δεκάδες λογαριασμούς με τη διάδοση της πλειοψηφίας της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια στο Facebook.

Περιττά για τους περισσότερους Αμερικανούς θεωρούν τα ενισχυτικά πλάνα του εμβολίου covid-19 δύο αξιωματούχοι του FDA

H Gruber, ο Krause και άλλοι συγγραφείς ζήτησαν προσοχή σχετικά με την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου από προκαταρκτικές μελέτες παρατήρησης που ενδεχομένως επηρεάζονται από "συγκεχυμένες και επιλεκτικές αναφορές" για την ενημέρωση της αναπτυξιακής βολής της χώρας. Αντ΄ αυτού, η παροχή εμβολίου θα πρέπει να διατεθεί σε μη εμβολιασμένους πληθυσμούς για να μειωθεί καλύτερα ο κίνδυνος σοβαρών ασθενειών και αναδυόμενων παραλλαγών, ανέφεραν.

Συνεδρίαση ανεξάρτητης συμβουλευτικής επιτροπής του FDA για τη στάθμιση των δεδομένων για το ενισχυτικό εμβόλιο της Pfizer

«Παρόλο που η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ενάντια σε σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο παραμένει υψηλή, η εξασθένηση της ανοσίας και η διαφοροποίηση των ιών δημιουργούν πιθανή ανάγκη για τρίτη δόση εμβολίου»

Μίνα Γκάγκα: Πάνω από 62% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο-Έκκληση σε ηλικιωμένους και ευάλωτους

Μίνα Γκάγκα: Αναφορικά με την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα, η κα Γκάγκα, ανέφερε πως πάνω από το 62% του γενικού πληθυσμού είναι εμβολιασμένο. Ωστόσο, επεσήμανε ότι θα πρέπει να καλυφθεί το 100% ιδιαίτερα στις ευαπαθείς και τις μεγαλύτερες ηλικακές ομάδες, που διατρέχουν και τον υψηλότερο κίνδυνο.