Πολιτική Φαρμάκoυ

Πρόταση για μερική απελευθέρωση των τιμών στα ΜΗΣΥΦΑ

Πρόταση για μερική απελευθέρωση των τιμών στα ΜΗΣΥΦΑ

 

Την μερική απελευθέρωση των τιμών στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα ΜΗΣΥΦΑ,πρότεινε η κυβέρνηση στην τρόικα για μία δοκιμαστική περίοδο προκειμένου να αξιολογηθεί το μέτρο.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση χθες στις 7 το απόγευμα,του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη αλλά και του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με την τρόικα.Οι δανειστές μας επέμειναν στην πώληση των ΜΗΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ αλλά και στην απελευθέρωση του ωράριου λειτουργίας των φαρμακείων. Ο ΦΣΑ αντιδρά και στα δύο παραπάνω μέτρα στέλνοντας επιστολή στο Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο υπουργός Υγείας πρότεινε την δυνατότητα των φαρμακοποιών να κάνουν εκπτώσεις στις τιμές των ΜΗΣΥΦΑ όπως έχουν διαμορφωθεί με το ισχύον δελτίο τιμών αλλά όχι αυξήσεις. Η τρόικα ακόμα δεν έδωσε απάντηση για την συγκεκριμένη πρόταση του υπουργείου Υγείας.

Ενώ, νέα συνάντηση των δανειστών μας με τον Άδωνι Γεωργιάδη προγραμματίζεται για την ερχόμενη Τρίτη.

Έντονη είναι η αντίδραση του ΦΣΑ στην απελευθέρωση τόσο των ωραρίων λειτουργίας των φαρμακείων όσο και των τιμών των φαρμάκων ΜΗΣΥΦΑ, στέλνοντας την παρακάτω επιστολή στο Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η επιστολή του ΦΣΑ προς τον Πρωθυπουργό:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,Σε μία αγορά που έχει στην κυριολεξία στερέψει, που η αγοραστική ικανότητα των πολιτών έχει σχεδόν μηδενιστεί και ούτε τα απαραίτητα δεν δύνανται να εξασφαλίσουν, έρχεται η τρόικα να μιλήσει για απελευθέρωση ωραρίων λειτουργίας φαρμακείων και απελευθέρωση των τιμών των φαρμάκων. 

Είναι σε όλους γνωστό ότι η απελευθέρωση αγοράς γίνεται σε χώρες που υπάρχει ανάπτυξη και που ο πληθυσμός τους ανταποκρίνεται στις προσφορές. Γιατί όπως γνωρίζετε, η προσφορά χωρίς ζήτηση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο. 

Είναι παράδοξο και εκτός κάθε λογικής, να απαιτεί η τρόικα την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, όταν είναι σε όλους γνωστή – και στους ίδιους – η σημερινή κατάσταση της χώρας και η πληθώρα των φαρμακείων.

Όπως επίσης είναι αδιανόητο, να ζητά απελευθέρωση των τιμών των ΜΗΣΥΦΑ, όταν είναι επίσης γνωστό στους ίδιους, ότι η Ελλάδα έχει αποδεδειγμένα τα φθηνότερα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα. 

Εκ των ανωτέρω συνάγεται, ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η ίδια η τρόικα και ως εκ τούτου, θα ήταν καλύτερο να φύγουν εκείνοι από την Ελλάδα, για να μη φύγουν οι Έλληνες από τη χώρα τους. 

Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται, εκτός και αν πίσω από αυτά τα εννοούμενα κρύβονται προσωπικές επιδιώξεις και συμφέροντα, τα οποία είναι πρόθυμα να θυσιάσουν τα πάντα.
Κωνσταντίνος Λουράντος, Πρόεδρος Φ.Σ.Αττικής -Δαγρές Γιάννης, Αντιπρόεδρος Φ.Σ.ΑττικήςπΑνδρέας Σοφιανόπουλος, Πρόεδρος Φ.Σ.Αχαΐας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εγκρίθηκε η κολχικίνη ως φάρμακο στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Η παράδοση εμβολίων Oxford / AstraZeneca στην ΕΕ θα μειωθεί κατά 60%

Νέες εξελίξεις για τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα για τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Καθώς ο ιός SARS-CoV-2 συνεχίζει να διασπείρεται ραγδαία σε παγκόσμια κλίμακα, τα μονοκλωνικά αντισώματα μελετώνται εκτενέστερα ως πιθανή θεραπευτική στρατηγική έναντι της νόσου COVID-19.

Η Ρωσία θα αιτηθεί να καταχωρηθεί το εμβόλιο Sputnik V στην ΕΕ

Ρωσία: Στον επίσημο λογαριασμό προώθησης του ρωσικού εμβολίου στο Twitter αναφέρεται ότι η ρωσική ομάδα και ομάδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων είχαν χθες συνάντηση αξιολόγησης του ρωσικού εμβολίου και ότι η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή θα λάβει απόφαση για την έγκριση του με βάση τις αξιολογήσεις.

Νέα έρευνα δίνει περισσότερες επιλογές θεραπείας στους διαβητικούς

Διαβήτης: Για πρώτη φορά, οι επιστήμονες έχουν καταλήξει σε μια ακριβή εξήγηση σχετικά με την αιτία που η γλουλισίνη -ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία του διαβήτη- δρα πιο γρήγορα από την ινσουλίνη.

Νέες προτάσεις για τη βελτίωση της εφοδιαστικής αλυσίδας στο COVID-19

Από την αποθήκευση στο απόθεμα και την πρόβλεψη καυτών σημείων για παράδοση και αποθήκευση αποθήκης έως την εξωτερική ανάθεση εφοδιαστικής τρίτων όταν είναι απαραίτητο, πρέπει να βελτιστοποιήσετε την εκπλήρωση της παραγγελίας σας."

Pfizer: Περιορισμός στις καθυστερήσεις του εμβολίου εντός μίας εβδομάδας

Pfizer: «Οι Pfizer και BioNTech ανέπτυξαν ένα σχέδιο που θα επιτρέψει να αυξήσουμε τις ικανότητες κατασκευής στην Ευρώπη και να παράσχουμε πολλές περισσότερες δόσεις στο δεύτερο τρίμηνο», ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες, σε ένα κοινό ανακοινωθέν.

Η AstraZeneca κατέθεσε αίτηση για έγκριση κυκλοφορίας στον ΕΜΑ

AstraZeneca εμβόλιο: Κατέθεσε αίτηση για έγκριση κυκλοφορίας στον ΕΜΑ. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έλαβε αίτηση για άδεια κυκλοφορίας υπό όρους (CMA) για το εμβόλιο COVID- 19 που παρασκευάστηκε από την  AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η αξιολόγηση του εμβολίου, γνωστού ως COVID- 19 Εμβόλιο AstraZeneca, θα συνεχιστεί κάτω από ένα ταχύ χρονοδιάγραμμα.