Πολιτική Φαρμάκoυ

Πανδημία κορωνοϊός: Εξαιρετικά αποτελεσματικό το εμβόλιο της Οξφόρδης [pic, vid]

Πανδημία κορωνοϊός: Εξαιρετικά αποτελεσματικό το εμβόλιο της Οξφόρδης [pic, vid]

Πανδημία κορωνοϊός: Εξαιρετικά αποτελεσματικό το εμβόλιο της Οξφόρδης. Το εμβόλιο του κορωνοϊού που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στο να σταματήσει τους ανθρώπους να αναπτύσσουν συμπτώματα Covid-19, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Τα προσωρινά στοιχεία υποδηλώνουν προστασία κατά 70%, αλλά οι ερευνητές λένε ότι το ποσοστό μπορεί να φτάσει έως και 90% μέσω της αύξησης της δόσης. Ωστόσο, το εμβόλιο της Οξφόρδης είναι πολύ φθηνότερο και ευκολότερο στην αποθήκευση του για να φτάνει σε κάθε γωνιά του κόσμου σε σύγκριση με  τις άλλες δύο εταιρείες.

getty image

Επομένως, το εμβόλιο θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, εάν εγκριθεί για χρήση από τις ρυθμιστικές αρχές. “Η ανακοίνωση σήμερα μας φέρνει ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στη στιγμή που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εμβόλια για να δώσουμε ένα τέλος στην καταστροφή που προκλήθηκε από [τον ιό]”, δήλωσε ο επικεφαλής του εμβολίου, καθηγητής Sarah Gilbert. Το εμβόλιο έχει αναπτυχθεί σε περίπου 10 μήνες, μια διαδικασία που συνήθως διαρκεί μια δεκαετία. Πώς τα κατάφεραν τόσο γρήγορα;Υπάρχουν δύο αποτελέσματα από τη δοκιμή περισσότερων από 20.000 εθελοντών στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βραζιλία. Συνολικά, υπήρξαν 30 περιπτώσεις Covid σε άτομα που έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου και 101 περιπτώσεις σε άτομα που έλαβαν εικονική ένεση. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι πέτυχε προστασία 70%, η οποία είναι καλύτερη από της εποχιακής γρίπης.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν 4 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου της Οξφόρδης έτοιμες για χρήση. Αλλά τίποτα δεν μπορεί να συμβεί μέχρι να εγκριθεί το εμβόλιο από τις ρυθμιστικές αρχές που θα αξιολογήσουν την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και την παρασκευή του σύμφωνα με υψηλά πρότυπα. Αυτή η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς εβδομάδες. Πώς δουλεύει; Χρησιμοποιεί μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση για τα εμβόλια Pfizer και Monterna, τα οποία εγχέουν μέρος του γενετικού κώδικα του ιού σε ασθενείς. Το εμβόλιο της Οξφόρδης είναι ένας γενετικά τροποποιημένος κοινός ψυχρός ιός που χρησιμοποιείται για να μολύνει τους χιμπατζήδες. Έχει τροποποιηθεί για να σταματήσει να προκαλεί μόλυνση στους ανθρώπους και να μεταφέρει τα σχήματα του κορωνοϊού, γνωστό ως spike protein. Μόλις αυτά τα σχήματα βρεθούν μέσα στο σώμα αρχίζουν να παράγουν την πρωτεΐνη την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα αναγνωρίζει ως απειλή και προσπαθεί να την συνθλίψει.

Ρεπορτάζ για την είδηση του νέου εμβολίου

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα επόμενα βήματα για να φτάσουν τα εμβόλια στους παραλήπτες τους

Παιδικό εμβόλιο προστατεύει από τη νόσο covid-19

Διευκρινίσεις από τους ειδικούς για την υπερμετάδοση του κορωνοϊού

Η Ρωσία θα αιτηθεί να καταχωρηθεί το εμβόλιο Sputnik V στην ΕΕ

Ρωσία: Στον επίσημο λογαριασμό προώθησης του ρωσικού εμβολίου στο Twitter αναφέρεται ότι η ρωσική ομάδα και ομάδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων είχαν χθες συνάντηση αξιολόγησης του ρωσικού εμβολίου και ότι η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή θα λάβει απόφαση για την έγκριση του με βάση τις αξιολογήσεις.

Νέα έρευνα δίνει περισσότερες επιλογές θεραπείας στους διαβητικούς

Διαβήτης: Για πρώτη φορά, οι επιστήμονες έχουν καταλήξει σε μια ακριβή εξήγηση σχετικά με την αιτία που η γλουλισίνη -ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία του διαβήτη- δρα πιο γρήγορα από την ινσουλίνη.

Νέες προτάσεις για τη βελτίωση της εφοδιαστικής αλυσίδας στο COVID-19

Από την αποθήκευση στο απόθεμα και την πρόβλεψη καυτών σημείων για παράδοση και αποθήκευση αποθήκης έως την εξωτερική ανάθεση εφοδιαστικής τρίτων όταν είναι απαραίτητο, πρέπει να βελτιστοποιήσετε την εκπλήρωση της παραγγελίας σας."

Pfizer: Περιορισμός στις καθυστερήσεις του εμβολίου εντός μίας εβδομάδας

Pfizer: «Οι Pfizer και BioNTech ανέπτυξαν ένα σχέδιο που θα επιτρέψει να αυξήσουμε τις ικανότητες κατασκευής στην Ευρώπη και να παράσχουμε πολλές περισσότερες δόσεις στο δεύτερο τρίμηνο», ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες, σε ένα κοινό ανακοινωθέν.

Η AstraZeneca κατέθεσε αίτηση για έγκριση κυκλοφορίας στον ΕΜΑ

AstraZeneca εμβόλιο: Κατέθεσε αίτηση για έγκριση κυκλοφορίας στον ΕΜΑ. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έλαβε αίτηση για άδεια κυκλοφορίας υπό όρους (CMA) για το εμβόλιο COVID- 19 που παρασκευάστηκε από την  AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η αξιολόγηση του εμβολίου, γνωστού ως COVID- 19 Εμβόλιο AstraZeneca, θα συνεχιστεί κάτω από ένα ταχύ χρονοδιάγραμμα.

Ιορδανία: Το κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm χορηγήθηκε σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους

Κορωνοϊός: "Η Ιορδανία συμμετείχε στις κλινικές δοκιμές του κινεζικού εμβολίου, ο πρωθυπουργός, μερικοί υπουργοί και εγώ ο ίδιος εμβολιαστήκαμε με αυτό", δήλωσε ο Ναζίρ Ομπέιντατ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.