Πολιτική Φαρμάκoυ

Μπουρλά pfizer: Το εμβόλιο θα διανεμηθεί αμέσως μετά την έγκριση του

Μπουρλά pfizer: Το εμβόλιο θα διανεμηθεί αμέσως μετά την έγκριση του

Μπουρλά pfizer: Το εμβόλιο θα διανεμηθεί αμέσως μετά την έγκριση του. Ο Albert Bourla δήλωσε στο Sky News ότι η ανακάλυψη της αποτελεσματικότητας του εμβολίου  ήταν η “πιο λαμπρή μέρα” της ζωής του.

Ο γενικός διευθυντής στη συνέντευξη που έδωσε στο δίκτυο Sky News είπε ότι η εταιρεία του θα υποβάλει αίτηση για άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο “πολύ, πολύ σύντομα – μέσα σε λίγες ημέρες” και στη συνέχεια θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει την αποστολή των πρώτων 20 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων. Πρόσθεσε μάλιστα ότι  οι δόσεις θα στέλνονταν στις χώρες μόλις οι υγειονομικές αρχές τους έδιναν την άδεια, αυξάνοντας την πιθανότητα ενός “αγώνα για ρύθμιση”, και είπε ότι ο κόσμος θα πρέπει  να είναι “υπομονετικός” επειδή η ζήτηση θα υπερέβαινε την προσφορά.

“Υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ”, είπε. “Πιστεύω ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2021 θα είναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία για πολλούς από εμάς”. Ο κ. Μπουρλά μίλησε λίγο μετά την ολοκλήρωση της μελέτης της φάσης 3 για το εμβόλιο COVID-19, η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία BioNTech. Η μελέτη έδειξε ότι είναι 95% αποτελεσματική, αριθμός που χαρακτήρισε “θεαματική” και “σπουδαία στιγμή για την επιστήμη αλλά, το σημαντικότερο, για την ανθρωπότητα”, τόνισε.

Η εταιρεία έχει ήδη παράγει περισσότερες από 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου και αναμένει ότι ο αριθμός αυτός θα φτάσει τα 50 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του έτους. Άλλα 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις προγραμματίζονται να κατασκευαστούν το 2021. Πριν από τη χρήση του, το εμβόλιο χρειάζεται έγκριση από τις υγειονομικές αρχές. Ο κ. Mπουρλά είπε: “Είναι θέμα ημερών μέχρι να ζητήσουμε την αποστολή των ζητούμενων πληροφοριών σε ρυθμιστικούς φορείς σε ολόκληρο τον κόσμο. Τότε είναι δική τους απόφαση. Πρέπει να πάρουν το χρόνο τους και να ακολουθήσουν τις διαδικασίες τους.” Επιβεβαίωσε επίσης  ότι η εταιρεία του θα αντιδρούσε σε κάθε απόφαση με τη σειρά της – πράγμα που σημαίνει ότι όσο ταχύτερη είναι η έγκριση των κανονισμών από μία χώρα, τόσο ταχύτερα θα λάβει το εμβόλιο. “Εάν κάποιος εγκρίνει γρηγορότερα από τον άλλο, τότε πιστεύω είναι ηθικό εκ μέρους μας να αρχίσουμε να στέλνουμε εμβόλια στους πολίτες, γιατί κάθε μέρα σημαίνει ζωές”.

Τέλος συμπλήρωσε: “Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια την ανακούφιση και το αίσθημα του σκοπού, αλλά νιώθω αυτή τη στιγμή ότι είναι μια απόφαση που καθορίζει το μέλλον του κόσμου — όχι της εταιρείας μου ή της οικογένειάς μου. Και ήμουν πολύ τυχερός που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση, και να μπορώ να κάνω αυτό που έκανα.”

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αίτηση για επείγουσα άδεια διανομής- 95% αποτελεσματικό το εμβόλιο της Pfizer

Λύση στην διακοπή εξάπλωσης του κορωνοϊού μέχρι τα Χριστούγεννα

Εμβόλιο Phizer: Πρόκληση η αποθήκευση και συντήρησή του

Pfizer: Περιορισμός στις καθυστερήσεις του εμβολίου εντός μίας εβδομάδας

Pfizer: «Οι Pfizer και BioNTech ανέπτυξαν ένα σχέδιο που θα επιτρέψει να αυξήσουμε τις ικανότητες κατασκευής στην Ευρώπη και να παράσχουμε πολλές περισσότερες δόσεις στο δεύτερο τρίμηνο», ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες, σε ένα κοινό ανακοινωθέν.

Η AstraZeneca κατέθεσε αίτηση για έγκριση κυκλοφορίας στον ΕΜΑ

AstraZeneca εμβόλιο: Κατέθεσε αίτηση για έγκριση κυκλοφορίας στον ΕΜΑ. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έλαβε αίτηση για άδεια κυκλοφορίας υπό όρους (CMA) για το εμβόλιο COVID- 19 που παρασκευάστηκε από την  AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η αξιολόγηση του εμβολίου, γνωστού ως COVID- 19 Εμβόλιο AstraZeneca, θα συνεχιστεί κάτω από ένα ταχύ χρονοδιάγραμμα.

Ιορδανία: Το κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm χορηγήθηκε σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους

Κορωνοϊός: "Η Ιορδανία συμμετείχε στις κλινικές δοκιμές του κινεζικού εμβολίου, ο πρωθυπουργός, μερικοί υπουργοί και εγώ ο ίδιος εμβολιαστήκαμε με αυτό", δήλωσε ο Ναζίρ Ομπέιντατ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Έρχεται νέο εμβόλιο κατά της Covid-19 από συνεργασία CureVac - Bayer

Κορωνοϊός: Με βάση τη συμφωνία συνεργασίας, η CureVac θα είναι ο κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας για το προϊόν, ενώ η Bayer θα υποστηρίξει τη CureVac με διάφορες διαδικασίες στις χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και επιλεγμένων επιπλέον αγορών.

Έγκριση για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V ζητά βραζιλιάνικη φαρμακευτική εταιρεία

Κορωνοϊός Sputnik-V: Ο Φερνάντο ντε Κάστρο Μάρκες, διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας União Química Farmacêutica Nacional δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι πρώτες δόσεις του εμβολίου θα είναι διαθέσιμες τον επόμενο μήνα, καθώς η εταιρεία διασφάλισε την έγκρισή του από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας Anvisa.

Γιατί καθυστερούν τα εμβόλια, τι φταίει; Υπάρχει λύση;

Η Eυρωπαϊκή Επιτροπή καλούσε τον Απρίλιο τα κράτη μέλη να διασφαλίσουν ότι οι Ευρωπαίοι θα έχουν πρόσβαση σε βασικά φάρμακα κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Η πανδημία είχε αναδείξει σημαντικές προκλήσεις σε ό,τι αφορά στην διασφάλιση του εφοδιασμού με τα αναγκαία κρίσιμα φάρμακα, καθώς και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει μία τέτοια πανδημία στην αλυσίδα εφοδιασμού των φαρμάκων στην ΕΕ.