Πολιτική Φαρμάκoυ

Μπουρλά pfizer: Το εμβόλιο θα διανεμηθεί αμέσως μετά την έγκριση του

Μπουρλά pfizer: Το εμβόλιο θα διανεμηθεί αμέσως μετά την έγκριση του

Μπουρλά pfizer: Το εμβόλιο θα διανεμηθεί αμέσως μετά την έγκριση του. Ο Albert Bourla δήλωσε στο Sky News ότι η ανακάλυψη της αποτελεσματικότητας του εμβολίου  ήταν η “πιο λαμπρή μέρα” της ζωής του.

Ο γενικός διευθυντής στη συνέντευξη που έδωσε στο δίκτυο Sky News είπε ότι η εταιρεία του θα υποβάλει αίτηση για άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο “πολύ, πολύ σύντομα – μέσα σε λίγες ημέρες” και στη συνέχεια θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει την αποστολή των πρώτων 20 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων. Πρόσθεσε μάλιστα ότι  οι δόσεις θα στέλνονταν στις χώρες μόλις οι υγειονομικές αρχές τους έδιναν την άδεια, αυξάνοντας την πιθανότητα ενός “αγώνα για ρύθμιση”, και είπε ότι ο κόσμος θα πρέπει  να είναι “υπομονετικός” επειδή η ζήτηση θα υπερέβαινε την προσφορά.

“Υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ”, είπε. “Πιστεύω ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2021 θα είναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία για πολλούς από εμάς”. Ο κ. Μπουρλά μίλησε λίγο μετά την ολοκλήρωση της μελέτης της φάσης 3 για το εμβόλιο COVID-19, η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία BioNTech. Η μελέτη έδειξε ότι είναι 95% αποτελεσματική, αριθμός που χαρακτήρισε “θεαματική” και “σπουδαία στιγμή για την επιστήμη αλλά, το σημαντικότερο, για την ανθρωπότητα”, τόνισε.

Η εταιρεία έχει ήδη παράγει περισσότερες από 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου και αναμένει ότι ο αριθμός αυτός θα φτάσει τα 50 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του έτους. Άλλα 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις προγραμματίζονται να κατασκευαστούν το 2021. Πριν από τη χρήση του, το εμβόλιο χρειάζεται έγκριση από τις υγειονομικές αρχές. Ο κ. Mπουρλά είπε: “Είναι θέμα ημερών μέχρι να ζητήσουμε την αποστολή των ζητούμενων πληροφοριών σε ρυθμιστικούς φορείς σε ολόκληρο τον κόσμο. Τότε είναι δική τους απόφαση. Πρέπει να πάρουν το χρόνο τους και να ακολουθήσουν τις διαδικασίες τους.” Επιβεβαίωσε επίσης  ότι η εταιρεία του θα αντιδρούσε σε κάθε απόφαση με τη σειρά της – πράγμα που σημαίνει ότι όσο ταχύτερη είναι η έγκριση των κανονισμών από μία χώρα, τόσο ταχύτερα θα λάβει το εμβόλιο. “Εάν κάποιος εγκρίνει γρηγορότερα από τον άλλο, τότε πιστεύω είναι ηθικό εκ μέρους μας να αρχίσουμε να στέλνουμε εμβόλια στους πολίτες, γιατί κάθε μέρα σημαίνει ζωές”.

Τέλος συμπλήρωσε: “Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια την ανακούφιση και το αίσθημα του σκοπού, αλλά νιώθω αυτή τη στιγμή ότι είναι μια απόφαση που καθορίζει το μέλλον του κόσμου — όχι της εταιρείας μου ή της οικογένειάς μου. Και ήμουν πολύ τυχερός που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση, και να μπορώ να κάνω αυτό που έκανα.”

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αίτηση για επείγουσα άδεια διανομής- 95% αποτελεσματικό το εμβόλιο της Pfizer

Λύση στην διακοπή εξάπλωσης του κορωνοϊού μέχρι τα Χριστούγεννα

Εμβόλιο Phizer: Πρόκληση η αποθήκευση και συντήρησή του

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το χάπι της Merck θα μπορούσε να είναι το πρώτο εγκεκριμένο από τις ΗΠΑ χάπι που θα λαμβάνουν οι ασθενείς στο σπίτι για τη θεραπεία της Covid-19.

Η Merck δοκίμασε το φάρμακο σε ενήλικες με ήπια έως μέτρια COVID-19 που θεωρούνταν υψηλότερου κινδύνου λόγω προβλημάτων υγείας όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης ή οι καρδιακές παθήσεις. Αυτή είναι η ίδια ομάδα που λαμβάνει επί του παρόντος φάρμακα αντισωμάτων, τα οποία βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμήσει τον ιό.

Johnson & Johnson: Κατέθεσε αίτηση στον ΕΜΑ για έγκριση της ενισχυτικής δόσης

Johnson & Johnson: "Ο φάκελος υποβολής περιλαμβάνει δεδομένα τα οποία δείχνουν ότι μια ενισχυτική (δεύτερη) δόση αύξησε το επίπεδο προστασίας κατά της συμπτωματικής (μέτριας έως σοβαρής/κρίσιμης) COVID-19 σε ποσοστά 75 και 94 τοις εκατό παγκοσμίως και στις Η.Π.Α., αντίστοιχα. Ουσιώδης αύξηση της ανοσολογικής απόκρισης όταν η ενισχυτική (δεύτερη) δόση χορηγήθηκε έπειτα από δύο μήνες ή περισσότερο", αναφέρει η Εταιρεία.

Ο ΕΜΑ ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer σε παιδιά 5 έως 11 ετών

Έγκριση εμβολίου παιδιά: Σήμερα με έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), συμφωνήθηκε η χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά μικρότερης ηλικίας 5 έως 11 ετών με χαμηλότερη δόση.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνεδριάζει εκτάκτως αύριο για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA): Αναμένεται αύριο η απόφαση του ΕΜΑ για τον εμβολιασμό των παιδιών 5 έως 11 ετών. Η Ελλάδα θα ακολουθήσει την απόφαση, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

1 στους 3 ασθενείς που νοσηλεύονται καταλήγουν στις ΜΕΘ από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη

Αντιβιοτικά: Παγκόσμια Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Ορθολογική Χρήση των Αντιβιοτικών.1 στους 3 ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 καταλήγουν στις ΜΕΘ από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη

Η AstraZeneca ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το φάρμακο αντισωμάτων της είναι περισσότερο από 80% αποτελεσματικό στη μείωση του κινδύνου σοβαρής ασθένειας ή θανάτου

Τον Οκτώβριο, η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι είχε υποβάλει αίτημα στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων για Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης για το AZD7442 – ή το Evusheld – «για την προφύλαξη από την COVID-19».