Πολιτική Φαρμάκoυ

Pfizer: Αίτηση για επείγουσα άδεια διανομής- 95% αποτελεσματικό το εμβόλιο

Pfizer: Αίτηση για επείγουσα άδεια διανομής- 95% αποτελεσματικό το εμβόλιο

Pfizer: 95% αποτελεσματικότητα έχει το εμβόλιο της Pfizer και της BioNTech κατά του κορωνοϊού. Δεν υπάρχουν σημαντικές παρενέργειες.

Ένα αίτημα προς την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η οποία αξιολογεί όλα τα νέα φάρμακα που διατίθενται στην αγορά, θα ήταν ένα δραματικό ορόσημο. Ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας θεωρούν τον εμβολιασμό κατά του COVID- 19 ως σημαντικό μέρος της επίτευξης προστασίας από την ανοσία της αγέλης για να επιβραδυνθεί και τελικά να ελεγχθεί η πανδημία. Εάν χορηγηθεί, το εμβόλιο Pfizer και BioNTech θα είναι η πρώτη ένεση με βάση μια νέα τεχνολογία mRNA για τη λήψη έγκρισης FDA. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους επιστήμονες να επιταχύνουν την ανάπτυξη των εμβολίων, καθώς το μόνο που χρειάζονται είναι η γενετική αλληλουχία του ιού για να ξεκινήσουν τις εργασίες τους.

Η αποτελεσματικότητα αυτή οδήγησε την Pfizer, καθώς και μια άλλη βιοτεχνολογία, την Momachusetts με έδρα τη Μασαχουσέτη, η οποία ανέφερε ότι το εμβόλιο της COVID- 19 είναι κατά 94,5% αποτελεσματικό, να δημιουργήσει εμβόλια και να τα έχει έτοιμα για ανθρώπινη εξέταση μέσα σε λίγους μήνες. Άλλοι κατασκευαστές εμβολίων, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλικής επιχείρησης Sanofi, καταδιώκουν επίσης εμβόλια mRNA COVID- 19 και πλησιάζουν στο να ολοκληρώσουν τις όψιμες ανθρώπινες δοκιμές τους.  Μόλις οι εταιρείες υποβάλουν το αίτημά τους για χορήγηση άδειας για χρήση έκτακτης ανάγκης στον FDA, ο οργανισμός θα εξετάσει τα δεδομένα και θα μπορούσε να λάβει γρήγορα απόφαση, βάσει της ποιότητας των δεδομένων και της επείγουσας ανάγκης για εμβόλιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σύμφωνα με την φαρμακευτική, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου, το οποίο ανέπτυξε με την γερμανική BioNTech, ήταν αντίστοιχη σε όλες τις ηλικιακές και φυλετικές ομάδες χωρίς να εμφανίζονται σημαντικές παρενέργειες, αναφέρει το Reuters. Η Pfizer σχεδιάζει να παράγει 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της έως το τέλος του 2020 και έως 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις έως το 2021 στις τέσσερις μονάδες παραγωγής της στο Andover, Mass. Kalamazozoos, Mich. St. Louis, Mo. και στο Puurs, στο Βέλγιο. Αυτό σημαίνει ότι αρχικά, οι δόσεις θα είναι περιορισμένες και μέχρι οι ερευνητές να μάθουν περισσότερα για το πόσο διαρκεί η προστασία από το εμβόλιο κατά του ιού COVID- 19, θα εξακολουθήσουμε να φοράμε μάσκες, να πλένουμε συχνά τα χέρια μας, και την κοινωνική αποστασιοποίηση για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού.

COVID-19: Που διαφέρουν τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna. Δείτε το βίντεο :

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιοι θα παρουσιάσουν σήμερα το σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19 στην Ελλάδα

Τι σημαίνουν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού για τα εμβόλια

20 εκατ. δόσεις θα έχει η Moderna ως το τέλος του χρόνου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επεκτάσεις παραγωγής κυτταρικής και γονιδιακής θεραπείας τους τελευταίους μήνες από Φαρμακευτικές Εταιρείες

Οι Φαρμακευτικές εταιρείες και οι Εταιρείες Ανάπτυξης και Κατασκευής Συμβολαίων  έχουν προχωρήσει σε επεκτάσεις παραγωγής κυτταρικής και γονιδιακής θεραπείας τους τελευταίους μήνες.

Πειραματική θεραπεία για το διαβήτη τύπου 1 καταστέλλει τα συμπτώματα της νόσου

Διαβήτης τύπου 1: Μια πειραματική θεραπεία μπορεί ουσιαστικά να αντιστρέψει το διαβήτη τύπου 1, όπως φάνηκε να συμβαίνει σε ορισμένους τύπους εργαστηριακών ποντικών, σύμφωνα με μια σειρά μελετών με επικεφαλής επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Γιούτα.

Αύξηση της ευελιξίας στην παραγωγή φαρμάκου από την έναρξη της πανδημίας COVID-19

Οι ευέλικτες προσεγγίσεις επιτρέπουν αυξημένα έσοδα και μερίδιο αγοράς, βελτιωμένη απόδοση και χαμηλότερο κόστος. Απαιτείται ευελιξία τόσο σε επίπεδο εξοπλισμού όσο και σε επίπεδο κατασκευής.

Οι δέκα κορυφαίοι παράγοντες επιρροής στα ψηφιακά φαρμακευτικά προϊόντα το 4ο τρίμηνο του 2020

Ο Brian Ahier είναι ο κύριος μηχανικός πληροφορικής υγείας στο MITER, μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών πληροφορικής και τεχνολογίας, που ειδικεύεται στον τομέα της πληροφορικής υγείας, της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και της μηχανικής συστημάτων.

Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Janssen. : Τι περιέχει ;

Στις 27 Φεβρουαρίου 2020 ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ανακοίνωσε την έγκριση για επείγουσα χορήγηση του εμβολίου Ad.26.COV2S (ή JNJ-78436725) έναντι του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 της εταιρείας Janssen.

Όταν οι φαρμακευτικές της Ινδίας προσπαθούν για την παραγωγή ποιοτικού φαρμάκου

Μακροπρόθεσμα, ο Gupta της Lupine επεσήμανε ότι οι ινδικές εταιρείες φαρμάκων έπρεπε «να κάνουν ό, τι χρειάζεται» για να διατηρήσουν τη σημαντική τους θέση στον παγκόσμιο χάρτη. «Δημιουργήσαμε τη θέση που έχει η Ινδία στον γενικό χάρτη με την αξία μας και είναι στο χέρι μας να μην τη χάσουμε», είπε, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο εφησυχασμού.

Το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson πήρε το πράσινο φως για χρήση στις ΗΠΑ

Εμβόλιο κορωνοϊός: Πέρα από το ότι είναι μονοδοσικό, το εν λόγω εμβόλιο έχει επίσης το υλικοτεχνικό πλεονέκτημα ότι μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασίες ψυγείου, κάτι που θα διευκολύνει σημαντικά τη διανομή του.