Πολιτική Φαρμάκoυ

Pfizer: Αίτηση για επείγουσα άδεια διανομής- 95% αποτελεσματικό το εμβόλιο

Pfizer: Αίτηση για επείγουσα άδεια διανομής- 95% αποτελεσματικό το εμβόλιο

Pfizer: 95% αποτελεσματικότητα έχει το εμβόλιο της Pfizer και της BioNTech κατά του κορωνοϊού. Δεν υπάρχουν σημαντικές παρενέργειες.

Ένα αίτημα προς την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η οποία αξιολογεί όλα τα νέα φάρμακα που διατίθενται στην αγορά, θα ήταν ένα δραματικό ορόσημο. Ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας θεωρούν τον εμβολιασμό κατά του COVID- 19 ως σημαντικό μέρος της επίτευξης προστασίας από την ανοσία της αγέλης για να επιβραδυνθεί και τελικά να ελεγχθεί η πανδημία. Εάν χορηγηθεί, το εμβόλιο Pfizer και BioNTech θα είναι η πρώτη ένεση με βάση μια νέα τεχνολογία mRNA για τη λήψη έγκρισης FDA. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους επιστήμονες να επιταχύνουν την ανάπτυξη των εμβολίων, καθώς το μόνο που χρειάζονται είναι η γενετική αλληλουχία του ιού για να ξεκινήσουν τις εργασίες τους.

Η αποτελεσματικότητα αυτή οδήγησε την Pfizer, καθώς και μια άλλη βιοτεχνολογία, την Momachusetts με έδρα τη Μασαχουσέτη, η οποία ανέφερε ότι το εμβόλιο της COVID- 19 είναι κατά 94,5% αποτελεσματικό, να δημιουργήσει εμβόλια και να τα έχει έτοιμα για ανθρώπινη εξέταση μέσα σε λίγους μήνες. Άλλοι κατασκευαστές εμβολίων, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλικής επιχείρησης Sanofi, καταδιώκουν επίσης εμβόλια mRNA COVID- 19 και πλησιάζουν στο να ολοκληρώσουν τις όψιμες ανθρώπινες δοκιμές τους.  Μόλις οι εταιρείες υποβάλουν το αίτημά τους για χορήγηση άδειας για χρήση έκτακτης ανάγκης στον FDA, ο οργανισμός θα εξετάσει τα δεδομένα και θα μπορούσε να λάβει γρήγορα απόφαση, βάσει της ποιότητας των δεδομένων και της επείγουσας ανάγκης για εμβόλιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σύμφωνα με την φαρμακευτική, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου, το οποίο ανέπτυξε με την γερμανική BioNTech, ήταν αντίστοιχη σε όλες τις ηλικιακές και φυλετικές ομάδες χωρίς να εμφανίζονται σημαντικές παρενέργειες, αναφέρει το Reuters. Η Pfizer σχεδιάζει να παράγει 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της έως το τέλος του 2020 και έως 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις έως το 2021 στις τέσσερις μονάδες παραγωγής της στο Andover, Mass. Kalamazozoos, Mich. St. Louis, Mo. και στο Puurs, στο Βέλγιο. Αυτό σημαίνει ότι αρχικά, οι δόσεις θα είναι περιορισμένες και μέχρι οι ερευνητές να μάθουν περισσότερα για το πόσο διαρκεί η προστασία από το εμβόλιο κατά του ιού COVID- 19, θα εξακολουθήσουμε να φοράμε μάσκες, να πλένουμε συχνά τα χέρια μας, και την κοινωνική αποστασιοποίηση για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού.

COVID-19: Που διαφέρουν τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna. Δείτε το βίντεο :

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιοι θα παρουσιάσουν σήμερα το σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19 στην Ελλάδα

Τι σημαίνουν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού για τα εμβόλια

20 εκατ. δόσεις θα έχει η Moderna ως το τέλος του χρόνου

70% επιτυχία για το νέο εμβόλιο της Οξφόρδης

Πανδημία κορωνοϊός: Εξαιρετικά αποτελεσματικό το εμβόλιο της Οξφόρδης. Το εμβόλιο του κορωνοϊού που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στο να σταματήσει τους ανθρώπους να αναπτύσσουν συμπτώματα Covid-19, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Μπουρλά: Το εμβόλιο θα διανεμηθεί αμέσως μετά την έγκριση του

Μπουρλά pfizer: Το εμβόλιο θα διανεμηθεί αμέσως μετά την έγκριση του. Ο Albert Bourla δήλωσε στο Sky News ότι η ανακάλυψη της αποτελεσματικότητας του εμβολίου  ήταν η “πιο λαμπρή μέρα” της ζωής του. Ο γενικός διευθυντής στη συνέντευξη που έδωσε στο δίκτυο Sky News είπε ότι η εταιρεία του θα υποβάλει αίτηση για άδεια από […]

Στιγμή ορόσημο στην ανάπτυξη του υποψήφιου εμβολίου της Moderna

Αυτή η ιδιαίτερα θετική εξέλιξη από την ενδιάμεση ανάλυση της Φάσης 3 της δοκιμής μας προσφέρει την πρώτη κλινική επικύρωση ότι το εμβόλιό μας μπορεί να αποτρέψει την μόλυνση από COVID-19 και να προλάβει την βαριάς μορφής νόσηση,» δήλωσε ο Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.

Εμβόλιο στα αρχικά στάδια κλινικών δοκιμών ετοιμάζει Γερμανική φαρμακευτική εταιρεία

Το εμβόλιο της Curevac βρίσκεται επί του παρόντος στα αρχικά στάδια των κλινικών δοκιμών και δεν μπορεί ακόμα να προβλεφθεί εάν τελικά θα είναι αποτελεσματικό και ασφαλές. Ούτε η ανάπτυξη του δραστικού συστατικού των εταιρειών Biontech και Pfizer έχει όμως ακόμη ολοκληρωθεί.