Πολιτική Φαρμάκoυ

Εμβόλιο κορωνοϊός BioNTech Pfizer: Ελπιδοφόρα μηνύματα από ερευνητή

Εμβόλιο κορωνοϊός BioNTech Pfizer: Ελπιδοφόρα μηνύματα από ερευνητή

Επιστήμονας της BioNTech: Το εμβόλιο θα μπορούσε να μειώσει κατά το ήμισυ τη μετάδοση ιών

Εμβόλιο κορωνοϊός BioNTech Pfizer: Ένας από τους επιστήμονες πίσω από το πειραματικό εμβόλιο κορωνοϊού που αναπτύχθηκε από την BioNTech και την Pfizer είπε ότι ήταν σίγουρος ότι θα μπορούσε να μειώσει κατά το ήμισυ τη μετάδοση του ιού, με αποτέλεσμα μια «δραματική» συγκράτηση της εξάπλωσης του ιού. Ο καθηγητής Ugur Sahin, διευθύνων σύμβουλος της BioNTech της Γερμανίας, δήλωσε ότι είναι “απολύτως απαραίτητο” να υπάρχει υψηλό ποσοστό εμβολιασμού πριν από το επόμενο φθινόπωρο για να εξασφαλιστεί η επιστροφή στην κανονική ζωή τον επόμενο χειμώνα.

“Εάν όλα συνεχίσουν να πάνε καλά, θα αρχίσουμε να χορηγούμε το εμβόλιο στα τέλη του τρέχοντος έτους, ξεκινώντας τον επόμενο χρόνο”, δήλωσε ο Σαχίν. “Στόχος μας είναι να παραδώσουμε περισσότερα από 300 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου έως τον Απρίλιο του επόμενου έτους, κάτι που θα μας επιτρέψει να αρχίσουμε να κάνουμε ήδη αντίκτυπο.” “Είμαι πολύ σίγουρος ότι η μετάδοση μεταξύ των ανθρώπων θα μειωθεί με ένα τόσο αποτελεσματικό εμβόλιο – ίσως όχι το 90% αλλά ίσως το 50%”, είπε.

Η Pfizer και η BioNTech δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι τα προσωρινά αποτελέσματα έδειξαν ότι το εμβόλιο ήταν 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη των ασθενών από το COVID-19, αν και δεν έχουν ακόμη αρκετές πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια και την ποιότητα κατασκευής. “Αυτό που είναι απολύτως απαραίτητο είναι να έχουμε υψηλό ποσοστό εμβολιασμού πριν από το φθινόπωρο / χειμώνα του επόμενου έτους, οπότε αυτό σημαίνει ότι όλες οι προσεγγίσεις εμβολιασμού και εμβολιασμού πρέπει να πραγματοποιηθούν πριν από το επόμενο φθινόπωρο”, δήλωσε ο Σαχίν. Οι προγραμματιστές του εμβολίου εξέτασαν 94 μολύνσεις που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής σε μια μελέτη που έχει εγγράψει σχεδόν 44.000 άτομα στις ΗΠΑ και σε πέντε άλλες χώρες.

 

#

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Δηλώσεις της Phizer για το επίμαχο εμβόλιο

Λογική η τιμή του εμβολίου για τον Covid-19 λένε οι φαρμακοβιομηχανίες

Λινού: "Δεν θα αγκαλιαστούμε όταν μάθουμε ότι βγήκε το εμβόλιο, θα αγκαλιαστούμε όταν εμβολιαστούμε όλοι."

70% επιτυχία για το νέο εμβόλιο της Οξφόρδης

Πανδημία κορωνοϊός: Εξαιρετικά αποτελεσματικό το εμβόλιο της Οξφόρδης. Το εμβόλιο του κορωνοϊού που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στο να σταματήσει τους ανθρώπους να αναπτύσσουν συμπτώματα Covid-19, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Μπουρλά: Το εμβόλιο θα διανεμηθεί αμέσως μετά την έγκριση του

Μπουρλά pfizer: Το εμβόλιο θα διανεμηθεί αμέσως μετά την έγκριση του. Ο Albert Bourla δήλωσε στο Sky News ότι η ανακάλυψη της αποτελεσματικότητας του εμβολίου  ήταν η “πιο λαμπρή μέρα” της ζωής του. Ο γενικός διευθυντής στη συνέντευξη που έδωσε στο δίκτυο Sky News είπε ότι η εταιρεία του θα υποβάλει αίτηση για άδεια από […]

Στιγμή ορόσημο στην ανάπτυξη του υποψήφιου εμβολίου της Moderna

Αυτή η ιδιαίτερα θετική εξέλιξη από την ενδιάμεση ανάλυση της Φάσης 3 της δοκιμής μας προσφέρει την πρώτη κλινική επικύρωση ότι το εμβόλιό μας μπορεί να αποτρέψει την μόλυνση από COVID-19 και να προλάβει την βαριάς μορφής νόσηση,» δήλωσε ο Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.