Πολιτική Φαρμάκoυ

Φαρμακευτικός τομέας εξαγωγές: Η Ινδία ισχυροποιεί τη θέση της

Φαρμακευτικός τομέας εξαγωγές: Η Ινδία ισχυροποιεί τη θέση της

Φαρμακευτικός τομέας εξαγωγές: Οι υψηλότερες εξαγωγές είναι πιθανό να βοηθήσουν τον ινδικό φαρμακευτικό τομέα να σημειώσει αύξηση έως 8-9% φέτος. Αναμένεται ότι ο ινδικός φαρμακευτικός τομέας των 2,8 εκατομμυρίων ρουπιών θα εμφανιστεί ισχυρότερος λόγω των υψηλότερων εξαγωγών παρά την πανδημία COVID-19. Μια έκθεση της CRISIL αναφέρει ότι ο ινδικός φαρμακευτικός τομέας είναι καλά διαφοροποιημένος με τις εξαγωγές και οι εγχώριες φαρμακοτεχνικές μορφές αντιπροσωπεύουν σχεδόν ίσο μερίδιο. Η έκθεση επισημαίνει ότι αυτό το οικονομικό έτος, η αύξηση των εξαγωγών θα είναι περίπου 11-12% σε σύγκριση με το 10% κατά τη διάρκεια της τελευταίας χρήσης.

Η έκθεση παρατηρεί ότι η λειτουργική κερδοφορία για περίπου 350 φαρμακευτικές εταιρείες που βαθμολογούνται από την CRISIL που αντιπροσωπεύουν το 70% των εσόδων του κλάδου, θα μειωθεί κατά 100-150 bps, αλλά θα παραμείνει υγιής στο 19% παρά τις υψηλότερες τιμές εισροής για την παρασκευή φαρμάκων. Τα πιστωτικά προφίλ των φαρμακευτικών εταιρειών θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται από υγιείς ισολογισμούς. Είναι ενδιαφέρον ότι η πίτα εξαγωγής χωρίζεται σε ρυθμιζόμενες αγορές όπως οι ΗΠΑ και η Ευρώπη (45), οι αγορές του υπόλοιπου κόσμου (ROW) (35%) και τα χύμα φάρμακα (20%). Αναμένεται ότι η αύξηση των εξαγωγών θα παραμείνει ισχυρή στα 10 και άνω σε καθένα από τα τμήματα της τρέχουσας χρήσης.  Επίσης: Φαρμακευτικός τομέας εξαγωγές: Η Ινδία βασίζεται υπερβολικά στην Κίνα για φάρμακα

Indian.jpg

Η ανάπτυξη των ρυθμιζόμενων αγορών θα υποστηριχθεί από τη σταθερή αύξηση των νέων προϊόντων που προέρχονται από συμβατά εργοστάσια που θα μειώσουν την πίεση τιμολόγησης στα υπάρχοντα γενόσημα φάρμακα και μια ορατή χαλάρωση στον έλεγχο από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (US FDA) τους τελευταίους μήνες. «Η Ινδία αντιπροσώπευε σχεδόν τις μισές από τις συντομευμένες νέες εγκρίσεις εφαρμογών φαρμάκων που παρέχονται από τον FDA των ΗΠΑ από το οικονομικό 2019. Αυτός ο ισχυρός αγωγός, σε συνδυασμό με χαμηλότερες προειδοποιήσεις εισαγωγής και προειδοποιητικές επιστολές τους τελευταίους μήνες, θα πρέπει να διασφαλίσει έναν σταθερό ρυθμό νέων εκκινήσεων, οι οποίες θα βοηθήσουν στη διατήρηση δυναμική εξαγωγής σε ρυθμιζόμενες αγορές», σχολίασε ο Isha Chaudhary, Διευθυντής της CRISIL Research. Ταυτόχρονα, οι εξαγωγές σε αγορές ROW αναμένεται επίσης να ανακάμψουν στο 10% σε σύγκριση με το 7% αυτής της φορολογίας που θα καθοδηγηθεί από ευκαιρίες σε διεισδυτικές γενικές αγορές όπως η Αφρική και η Λατινική Αμερική. Επίσης, οι εξαγωγές χύμα φαρμάκων αναμένεται να επωφεληθούν από κινήσεις παγκοσμίως για τη μείωση της εξάρτησης από την Κίνα.

Εμπειρογνώμονες στο CRISIL σε ερώτημα σχετικά την αύξηση των τιμών των πρώτων υλών από την Κίνα και αυτό που επηρέασε τους Ινδούς παίκτες φαρμάκου δήλωσαν ότι παρόλο που έχει σημειωθεί αύξηση των τιμών των πρώτων υλών από την Κίνα, οι παίκτες των φαρμακευτικών προϊόντων είναι σε θέση να μεταφέρουν την αύξηση των τιμών . Επίσης, η διαφοροποίηση της αλυσίδας εφοδιασμού από την Κίνα και η στρατηγική διπλής προμήθειας (Κίνα συν Ινδία) άνοιξαν νέες ευκαιρίες για τους παίκτες, υποστηρίζοντας τα έσοδα και την αύξηση των περιθωρίων. Ορισμένες φαρμακευτικές έχουν επίσης διαθέσει τις ικανότητες και τους πόρους τους σε πιο κερδοφόρα προϊόντα. Η ζήτηση για εξαγωγές τόσο για φαρμακευτικά σκευάσματα όσο και για χύμα φάρμακα είναι ισχυρή λόγω του COVID-19. Το πρόγραμμα PLI (κίνητρο που συνδέεται με την απόδοση), το οποίο ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση για την ενίσχυση της εγχώριας παρασκευής φαρμάκων στοχεύει στη μείωση της εξάρτησης από τις εισαγωγές. Ωστόσο, θα αποφέρει καρπούς μόνο μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα.

farmako.jpg

«Οι υψηλότερες εξαγωγές θα αντισταθμίσουν μέρος της μείωσης των εγχώριων πωλήσεων σκευασμάτων λόγω των διαταραχών που προκαλούνται από πανδημία, ειδικά στον τομέα των οξέων θεραπειών. Ταυτόχρονα, οι χαμηλότερες επιπτώσεις στα νοσοκομεία και οι λιγότερες επιτόπιες επισκέψεις από ιατρικούς αντιπροσώπους επηρέασαν τις πωλήσεις με ιατρική συνταγή σε οξείες θεραπείες, όπως φαίνεται από την απότομη συγκράτηση των πωλήσεων κατά των λοιμώξεων και γαστρεντερικών φαρμάκων κατά το πρώτο τρίμηνο. Από την άλλη πλευρά, μια σταθερή ζήτηση για χρόνιες θεραπείες που σχετίζονται με ασθένειες του τρόπου ζωής θα πρέπει να συμβάλει στη διατήρηση της αύξησης των πωλήσεων στην εγχώρια σύνθεση σε περίπου 5 έως 6%», δήλωσε ο Tanvi Shah, Αναπληρωτής Διευθυντής, CRISIL Ratings.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

70% επιτυχία για το νέο εμβόλιο της Οξφόρδης

Τα επόμενα βήματα για να φτάσουν τα εμβόλια στους παραλήπτες τους

Μπουρλά: Το εμβόλιο θα διανεμηθεί αμέσως μετά την έγκριση του

Μπουρλά pfizer: Το εμβόλιο θα διανεμηθεί αμέσως μετά την έγκριση του. Ο Albert Bourla δήλωσε στο Sky News ότι η ανακάλυψη της αποτελεσματικότητας του εμβολίου  ήταν η “πιο λαμπρή μέρα” της ζωής του. Ο γενικός διευθυντής στη συνέντευξη που έδωσε στο δίκτυο Sky News είπε ότι η εταιρεία του θα υποβάλει αίτηση για άδεια από […]

Στιγμή ορόσημο στην ανάπτυξη του υποψήφιου εμβολίου της Moderna

Αυτή η ιδιαίτερα θετική εξέλιξη από την ενδιάμεση ανάλυση της Φάσης 3 της δοκιμής μας προσφέρει την πρώτη κλινική επικύρωση ότι το εμβόλιό μας μπορεί να αποτρέψει την μόλυνση από COVID-19 και να προλάβει την βαριάς μορφής νόσηση,» δήλωσε ο Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.

Εμβόλιο στα αρχικά στάδια κλινικών δοκιμών ετοιμάζει Γερμανική φαρμακευτική εταιρεία

Το εμβόλιο της Curevac βρίσκεται επί του παρόντος στα αρχικά στάδια των κλινικών δοκιμών και δεν μπορεί ακόμα να προβλεφθεί εάν τελικά θα είναι αποτελεσματικό και ασφαλές. Ούτε η ανάπτυξη του δραστικού συστατικού των εταιρειών Biontech και Pfizer έχει όμως ακόμη ολοκληρωθεί.