Πολιτική Φαρμάκoυ

Φαρμακευτικός τομέας εξαγωγές: Η Ινδία ισχυροποιεί τη θέση της

Φαρμακευτικός τομέας εξαγωγές: Η Ινδία ισχυροποιεί τη θέση της

Φαρμακευτικός τομέας εξαγωγές: Οι υψηλότερες εξαγωγές είναι πιθανό να βοηθήσουν τον ινδικό φαρμακευτικό τομέα να σημειώσει αύξηση έως 8-9% φέτος. Αναμένεται ότι ο ινδικός φαρμακευτικός τομέας των 2,8 εκατομμυρίων ρουπιών θα εμφανιστεί ισχυρότερος λόγω των υψηλότερων εξαγωγών παρά την πανδημία COVID-19. Μια έκθεση της CRISIL αναφέρει ότι ο ινδικός φαρμακευτικός τομέας είναι καλά διαφοροποιημένος με τις εξαγωγές και οι εγχώριες φαρμακοτεχνικές μορφές αντιπροσωπεύουν σχεδόν ίσο μερίδιο. Η έκθεση επισημαίνει ότι αυτό το οικονομικό έτος, η αύξηση των εξαγωγών θα είναι περίπου 11-12% σε σύγκριση με το 10% κατά τη διάρκεια της τελευταίας χρήσης.

Η έκθεση παρατηρεί ότι η λειτουργική κερδοφορία για περίπου 350 φαρμακευτικές εταιρείες που βαθμολογούνται από την CRISIL που αντιπροσωπεύουν το 70% των εσόδων του κλάδου, θα μειωθεί κατά 100-150 bps, αλλά θα παραμείνει υγιής στο 19% παρά τις υψηλότερες τιμές εισροής για την παρασκευή φαρμάκων. Τα πιστωτικά προφίλ των φαρμακευτικών εταιρειών θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται από υγιείς ισολογισμούς. Είναι ενδιαφέρον ότι η πίτα εξαγωγής χωρίζεται σε ρυθμιζόμενες αγορές όπως οι ΗΠΑ και η Ευρώπη (45), οι αγορές του υπόλοιπου κόσμου (ROW) (35%) και τα χύμα φάρμακα (20%). Αναμένεται ότι η αύξηση των εξαγωγών θα παραμείνει ισχυρή στα 10 και άνω σε καθένα από τα τμήματα της τρέχουσας χρήσης.  Επίσης: Φαρμακευτικός τομέας εξαγωγές: Η Ινδία βασίζεται υπερβολικά στην Κίνα για φάρμακα

Indian.jpg

Η ανάπτυξη των ρυθμιζόμενων αγορών θα υποστηριχθεί από τη σταθερή αύξηση των νέων προϊόντων που προέρχονται από συμβατά εργοστάσια που θα μειώσουν την πίεση τιμολόγησης στα υπάρχοντα γενόσημα φάρμακα και μια ορατή χαλάρωση στον έλεγχο από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (US FDA) τους τελευταίους μήνες. «Η Ινδία αντιπροσώπευε σχεδόν τις μισές από τις συντομευμένες νέες εγκρίσεις εφαρμογών φαρμάκων που παρέχονται από τον FDA των ΗΠΑ από το οικονομικό 2019. Αυτός ο ισχυρός αγωγός, σε συνδυασμό με χαμηλότερες προειδοποιήσεις εισαγωγής και προειδοποιητικές επιστολές τους τελευταίους μήνες, θα πρέπει να διασφαλίσει έναν σταθερό ρυθμό νέων εκκινήσεων, οι οποίες θα βοηθήσουν στη διατήρηση δυναμική εξαγωγής σε ρυθμιζόμενες αγορές», σχολίασε ο Isha Chaudhary, Διευθυντής της CRISIL Research. Ταυτόχρονα, οι εξαγωγές σε αγορές ROW αναμένεται επίσης να ανακάμψουν στο 10% σε σύγκριση με το 7% αυτής της φορολογίας που θα καθοδηγηθεί από ευκαιρίες σε διεισδυτικές γενικές αγορές όπως η Αφρική και η Λατινική Αμερική. Επίσης, οι εξαγωγές χύμα φαρμάκων αναμένεται να επωφεληθούν από κινήσεις παγκοσμίως για τη μείωση της εξάρτησης από την Κίνα.

Εμπειρογνώμονες στο CRISIL σε ερώτημα σχετικά την αύξηση των τιμών των πρώτων υλών από την Κίνα και αυτό που επηρέασε τους Ινδούς παίκτες φαρμάκου δήλωσαν ότι παρόλο που έχει σημειωθεί αύξηση των τιμών των πρώτων υλών από την Κίνα, οι παίκτες των φαρμακευτικών προϊόντων είναι σε θέση να μεταφέρουν την αύξηση των τιμών . Επίσης, η διαφοροποίηση της αλυσίδας εφοδιασμού από την Κίνα και η στρατηγική διπλής προμήθειας (Κίνα συν Ινδία) άνοιξαν νέες ευκαιρίες για τους παίκτες, υποστηρίζοντας τα έσοδα και την αύξηση των περιθωρίων. Ορισμένες φαρμακευτικές έχουν επίσης διαθέσει τις ικανότητες και τους πόρους τους σε πιο κερδοφόρα προϊόντα. Η ζήτηση για εξαγωγές τόσο για φαρμακευτικά σκευάσματα όσο και για χύμα φάρμακα είναι ισχυρή λόγω του COVID-19. Το πρόγραμμα PLI (κίνητρο που συνδέεται με την απόδοση), το οποίο ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση για την ενίσχυση της εγχώριας παρασκευής φαρμάκων στοχεύει στη μείωση της εξάρτησης από τις εισαγωγές. Ωστόσο, θα αποφέρει καρπούς μόνο μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα.

farmako.jpg

«Οι υψηλότερες εξαγωγές θα αντισταθμίσουν μέρος της μείωσης των εγχώριων πωλήσεων σκευασμάτων λόγω των διαταραχών που προκαλούνται από πανδημία, ειδικά στον τομέα των οξέων θεραπειών. Ταυτόχρονα, οι χαμηλότερες επιπτώσεις στα νοσοκομεία και οι λιγότερες επιτόπιες επισκέψεις από ιατρικούς αντιπροσώπους επηρέασαν τις πωλήσεις με ιατρική συνταγή σε οξείες θεραπείες, όπως φαίνεται από την απότομη συγκράτηση των πωλήσεων κατά των λοιμώξεων και γαστρεντερικών φαρμάκων κατά το πρώτο τρίμηνο. Από την άλλη πλευρά, μια σταθερή ζήτηση για χρόνιες θεραπείες που σχετίζονται με ασθένειες του τρόπου ζωής θα πρέπει να συμβάλει στη διατήρηση της αύξησης των πωλήσεων στην εγχώρια σύνθεση σε περίπου 5 έως 6%», δήλωσε ο Tanvi Shah, Αναπληρωτής Διευθυντής, CRISIL Ratings.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η Ρωσία θα αιτηθεί να καταχωρηθεί το εμβόλιο Sputnik V στην ΕΕ

Νέα έρευνα δίνει περισσότερες επιλογές θεραπείας στους διαβητικούς

Νέες προτάσεις για τη βελτίωση της εφοδιαστικής αλυσίδας στο COVID-19

Από την αποθήκευση στο απόθεμα και την πρόβλεψη καυτών σημείων για παράδοση και αποθήκευση αποθήκης έως την εξωτερική ανάθεση εφοδιαστικής τρίτων όταν είναι απαραίτητο, πρέπει να βελτιστοποιήσετε την εκπλήρωση της παραγγελίας σας."

Pfizer: Περιορισμός στις καθυστερήσεις του εμβολίου εντός μίας εβδομάδας

Pfizer: «Οι Pfizer και BioNTech ανέπτυξαν ένα σχέδιο που θα επιτρέψει να αυξήσουμε τις ικανότητες κατασκευής στην Ευρώπη και να παράσχουμε πολλές περισσότερες δόσεις στο δεύτερο τρίμηνο», ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες, σε ένα κοινό ανακοινωθέν.

Η AstraZeneca κατέθεσε αίτηση για έγκριση κυκλοφορίας στον ΕΜΑ

AstraZeneca εμβόλιο: Κατέθεσε αίτηση για έγκριση κυκλοφορίας στον ΕΜΑ. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έλαβε αίτηση για άδεια κυκλοφορίας υπό όρους (CMA) για το εμβόλιο COVID- 19 που παρασκευάστηκε από την  AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η αξιολόγηση του εμβολίου, γνωστού ως COVID- 19 Εμβόλιο AstraZeneca, θα συνεχιστεί κάτω από ένα ταχύ χρονοδιάγραμμα.

Ιορδανία: Το κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm χορηγήθηκε σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους

Κορωνοϊός: "Η Ιορδανία συμμετείχε στις κλινικές δοκιμές του κινεζικού εμβολίου, ο πρωθυπουργός, μερικοί υπουργοί και εγώ ο ίδιος εμβολιαστήκαμε με αυτό", δήλωσε ο Ναζίρ Ομπέιντατ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Έρχεται νέο εμβόλιο κατά της Covid-19 από συνεργασία CureVac - Bayer

Κορωνοϊός: Με βάση τη συμφωνία συνεργασίας, η CureVac θα είναι ο κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας για το προϊόν, ενώ η Bayer θα υποστηρίξει τη CureVac με διάφορες διαδικασίες στις χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και επιλεγμένων επιπλέον αγορών.

Έγκριση για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V ζητά βραζιλιάνικη φαρμακευτική εταιρεία

Κορωνοϊός Sputnik-V: Ο Φερνάντο ντε Κάστρο Μάρκες, διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας União Química Farmacêutica Nacional δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι πρώτες δόσεις του εμβολίου θα είναι διαθέσιμες τον επόμενο μήνα, καθώς η εταιρεία διασφάλισε την έγκρισή του από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας Anvisa.