Πολιτική Φαρμάκoυ

Έρευνα για υπερτιμολόγηση στην Αctavis

Έρευνα για υπερτιμολόγηση στην Αctavis

Της Νικολέτας Ντάμπου

Ο φαρμακευτικός όμιλος Actavis κατηγορείται  από την επιτροπή Ανταγωνισμού της Μ. Βρετανίας ότι έδωσε κίνητρα στην φαρμακευτική εταιρεία Concordia για να μην κυκλοφορήσει στην αγορά το δικό της ανταγωνιστικό σκεύασμα υδροκορτιζόνης

Η επιτροπή κατηγορεί την Αγγλική φαρμακευτική εταιρία Actavis ότι προμήθευε συγκεκριμένη ποσότητα των δικών της 10mg ταμπλετών, έτσι ώστε η Concordia μπορούσε να μεταπωλήσει το προϊόν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Actavis ήταν ο μοναδικός προμηθευτής του φαρμάκου για περισσότερο από τρία χρόνια, μέχρι πέρυσι τον Ιούνιο, όταν το κόστος του φαρμάκου για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) αυξήθηκε από £ 49 σε £ 88 το πακέτο, δήλωσε η CMA.  Τα δισκία χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της νόσου Addison και άλλων προβλημάτων που σχετίζονται με τα επινεφρίδια, τα οποία παράγουν ορμόνες ιδιαίτερα σε περιόδους στρες.

Τους τελευταίους μήνες είναι η δεύτερη φορά  που η CMA κάνει έρευνα για υπερτιμολόγηση στην Αctavis. Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο οργανισμός είχε δηλώσει ότι η εταιρεία είχε αυξήσει την τιμή των επώνυμων 10 mg δισκίων υδροκορτιζόλης πάνω από 12% σε σύγκριση με την τιμή μιας άλλης επώνυμης εκδοχής του φαρμάκου από άλλη εταιρεία.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Bristol Myers Squibb : Εγκρίνει θεραπεία για κακοηθές μεσοθηλίωμα του υπεζωκότα

Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΦΕΕ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εταιρεία Φαρμακευτικού Managemen : Ανακοινώνει νέο κώδικα ηθικής και δεοντολογίας

Εταιρεία Φαρμακευτικού Managemen : Η τήρηση των ηθικών κανόνων και πρακτικών που περιλαμβάνονται στον αναθεωρημένο Κώδικα Ηθικής & Δεοντολογίας, διασφαλίζει την ορθή άσκηση του φαρμακευτικού management από όλα τα μέλη της Ε.Ε.Φα.Μ.

Το guselkumab της Janssen εξασφάλισε πλήρη κάθαρση δέρματος στην ψωρίαση διάρκειας 5 ετών

Janssen: Nέα δεδομένα Φάσης 3 έδειξαν ότι το guselkumab εξασφάλισε διατηρήσιμα ποσοστά πλήρους κάθαρσης του δέρματος για το μεγαλύτερο μέρος των ασθενών με μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση κατά πλάκας για διάστημα 5 ετών.

Αιματολογικά φάρμακα : Κυκλοφορούν στην χώρα μας τα πρώτα γενόσημα

Αιματολογικά φάρμακα : «Η ταυτόχρονη είσοδος στην ελληνική φαρμακευτική αγορά των πρώτων δύο γενοσήμων προϊόντων, σε καθιερωμένα φάρμακα εξοικονομεί σημαντικούς πόρους και αυξάνει την προσβασιμότητα  και τις επιλογές στο αγαθό του Φαρμάκου

α-Μαννοσίδωση : Η Chesi βρήκε ελπιδοφόρα θεραπεία

α-Μαννοσίδωση : Η φαρμακευτική ουσία βελμανάση άλφα (velmanase alfa) η οποία δόθηκε για πρώτη φορά έχει αναπτυχθεί από την Chiesi, η οποία δίνει έμφαση στην ανάπτυξη θεραπειών για σπάνιες ασθένειες.