Πολιτική Φαρμάκoυ

Celltrion Healthcare έγκριση φάρμακο: Χορήγηση άδειας κυκλοφορίας για το adalimumab biosimilar της

Celltrion Healthcare έγκριση φάρμακο: Χορήγηση άδειας κυκλοφορίας για το adalimumab biosimilar της

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει χορηγήσει άδεια κυκλοφορίας στην Celltrion Healthcare για το adalimumab biosimilar της, το Yuflyma

Celltrion Healthcare έγκριση φάρμακο: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) χορήγησε άδεια κυκλοφορίας στην Celltrion Healthcare για το adalimumab biosimilar της, το Yuflyma (CT-P17), και για τις 13 προοριζόμενες ενδείξεις για τη θεραπεία πολλαπλών χρόνιων φλεγμονωδών ασθενειών.

Η Celltrion Healthcare αποκάλυψε την ανακοίνωση έγκρισης σε δελτίο τύπου, στο οποίο η εταιρεία δήλωσε ότι η έγκριση βασίστηκε στα αποτελέσματα αναλυτικών, προκλινικών και κλινικών μελετών που έδειξαν ότι το Yuflyma είναι συγκρίσιμο με το adalimumab. Η έγκριση της ΕΚ ακολουθεί τη σύσταση για την άδεια κυκλοφορίας που είχε εκδοθεί από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), η οποία εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2020.

«Στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία της IQVIA, το 60% του συνόλου της αγοράς adalimumab έχει ληφθεί με υψηλή συγκέντρωση και πάνω από το 90% της αρχικής αγοράς adalimumab έχει ήδη αντικατασταθεί με μια έκδοση υψηλής συγκέντρωσης. Με υψηλή συγκέντρωση, χαμηλό όγκο και κατά συνέπεια μικρότερο πόνο, το adalimumab μπορεί να βελτιώσει τουλάχιστον τη θεραπεία. Ως εκ τούτου, επικεντρωθήκαμε στην ανάπτυξη μιας υψηλής συγκέντρωσης βιοϊσοδύναμης για να παρέχουμε μια σημαντική εναλλακτική λύση για την κατηγορία θεραπείας με adalimumab », δήλωσε στο Δελτίο Τύπου ο Δρ HoUng Kim, επικεφαλής της Ιατρικής και Μάρκετινγκ της Celltrion Healthcare «Όσον αφορά τη συσκευή χορήγησης, έχουμε φροντίσει να διασφαλίσουμε βελτιωμένη ευκολία για τους ασθενείς καθώς και για τους παρόχους με τη συμπερίληψη του μεγέθους της βελόνας (29G), χωρίς λατέξ για τη μείωση του κινδύνου αλλεργίας,

Ο καθηγητής Rieke Alten, επικεφαλής του Τμήματος Εσωτερικής Ιατρικής, Ρευματολογίας, Κλινικής Ανοσολογίας και Οστεολογίας στο Schlosspark-Klinik, Διδακτικό Νοσοκομείο του Charité, Βερολίνο, Γερμανία πρόσθεσε στο δελτίο τύπου, «Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ο παράγοντας νέκρωσης κατά του όγκου (TNF) οι βιολόγοι έχουν φέρει επανάσταση στη διαχείριση χρόνιων φλεγμονωδών ασθενειών που προκαλούνται από το ανοσοποιητικό, αλλά ορισμένα από τα χαρακτηριστικά χρειάζονται βελτίωση για να επιτύχουν οι ασθενείς τους θεραπευτικούς τους στόχους. Ως γιατρός, καλωσορίζουμε αυτά τα χαρακτηριστικά προστιθέμενης αξίας, όπως σκευάσματα υψηλής συγκέντρωσης και χαμηλού όγκου για τη μείωση της ενόχλησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ο CEO της Celltrion δημιουργεί βιολογική παραγωγή στην Κίνα

Συνεργασία DEMO ΑΒΕΕ και Mylan στην θεραπευτική ογκολογία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Ανοσο-Ογκολογία στην COVID-19 εποχή: Νέες συνθήκες και εξελίξεις στη φροντίδα των ασθενών

Παγκοσμίως, 1 στους 6 θανάτους οφείλεται στον καρκίνο. Όμως, αυτό ενδεχομένως να αλλάξει στο κοντινό μέλλον, χάρη σε μια κατηγορία ογκολογικών θεραπειών που τα τελευταία χρόνια έχει βελτιώσει σημαντικά την πρόγνωση των ασθενών με αρκετές μορφές προχωρημένου ή μεταστατικού καρκίνου: την Ανοσο-Ογκολογία.

Η αύξηση των τιμών τροπονίνης στον ορό σε ασθενείς με βαριά λοίμωξη COVID-19

Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό European Heart Journal (DOI: 10.1093/eurheartj/ehab075) παρατηρήθηκε ότι το 54% των ασθενών που ανέρρωσαν από σοβαρή COVID 19 λοίμωξη και είχαν αυξημένες τιμές τροπονίνης κατά τη νοσηλεία τους, είχαναπεικονιστικά ευρήματα ισχαιμικών ή ινωτικών αλλοιώσεων σε μαγνητική τομογραφία καρδιάς (CMR).

Τελ Αβίβ: Η 1η συναυλία μόνο για εμβολιασμένους είναι γεγονός

Κορωνοϊός Ισραήλ: Οι παρευρισκόμενοι υποχρεώθηκαν να παρουσιάσουν ένα «πράσινο διαβατήριο», ένα πιστοποιητικό επικυρωμένο από τις κρατικές αρχές το οποίο δείχνει ότι είχαν λάβει και τις δύο δόσεις ενός εμβολίου περισσότερο από μια εβδομάδα πριν την εκδήλωση ή ότι είχαν αναρρώσει από την Covid-19 και θεωρούνται ότι έχουν ανοσία.

Η J&J ορίζει σχεδόν 4 δισεκατομμύρια δολάρια για την ετυμηγορία Talc

Johnson & Johnson: Η Johnson & Johnson αγωνίζεται εδώ και χρόνια εναντίον αγωγών που ισχυρίζονται ότι οι σκόνες τάλκης προκαλούν καρκίνο, αλλά τώρα οι επενδυτές έχουν την αίσθηση του τι θα μπορούσε να κοστίσει η διαφορά για τον γίγαντα των ναρκωτικών. Και είναι περίπου διπλάσιο από ό, τι είχε καταλάβει η J&J πέρυσι.

Η AstraZeneca ίσως παραδώσει στην ΕΕ λιγότερα από τα μισά συμφωνημένα εμβόλια

Κορωνοϊός εμβόλια: Αυτό το έλλειμμα, το οποίο δεν είχε γίνει γνωστό μέχρι τώρα, έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη μείωση των παραδόσεων κατά το πρώτο τρίμηνο, και ενδέχεται να πλήξει τις προσδοκίες της ΕΕ ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού.

Στη λίστα των αποζημιούμενων φαρμάκων στην Ελλάδα τα δισκία κλαδριβίνης

Δισκία κλαδριβίνης: Στη λίστα των αποζημιούμενων φαρμάκων στην Ελλάδα. Στη θετική λίστα φαρμάκων της Ελλάδας περιλαμβάνεται πλέον η πρώτη βραχείας διάρκειας από του στόματος θεραπεία για την υποτροπιάζουσα πολλαπλή σκλήρυνση υψηλής ενεργότητας. Τα δισκία κλαδριβίνης διαθέτουν αποδεδειγμένη κλινική αποτελεσματικότητα έως και 4 έτη με μέγιστη διάρκεια θεραπείας τις 20 ημέρες σε διάστημα 2 ετών 

Πιο αποτελεσματικό το εμβόλιο της AstraZeneca αν η δέυτερη δόση χορηγηθεί μετά από τρεις μήνες

Εμβόλιο Κορωνοϊού: Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που ανέπτυξε η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι πιο αποτελεσματικό εφόσον η δεύτερη δόση του χορηγηθεί τρεις μήνες μετά την πρώτη, αντί για έξι εβδομάδες.