Τεχνολογία

Pique Startup: Επένδυση στη σεξουαλική ψηφιακή υγεία των γυναικών

Pique Startup: Επένδυση στη σεξουαλική ψηφιακή υγεία των γυναικών

Pique Startup: Μία νέα επιχείρηση βάζει στο επίκεντρο τις γυναικείες ανάγκες. Φροντίζει την σεξουαλική υγεία των γυναικών και προσπαθεί να επεκτείνει τις παροχές της.

Η Pique, μια διαδικτυακή κλινική σεξουαλικής υγείας που επικεντρώνεται στην απόλαυση και όχι στην αναπαραγωγή, έχει συγκεντρώσει 4 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση εκκίνησης. Γιατί έχει σημασία: Με ένα κύμα επενδυτικού ενδιαφέροντος για την ψηφιακή υγεία των γυναικών, οι (κυρίως γυναίκες) επιχειρηματίες αρχίζουν να κινούνται πέρα ​​από τη γονιμότητα στη σεξουαλική υγεία καθώς και στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και στην υγεία συμπεριφοράς, μεταξύ άλλων. Οι άνθρωποι αρχίζουν να αναγνωρίζουν τη σεξουαλική ευεξία ως βασικό μέρος της υγείας. Σε αντίθεση με πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις που επικεντρώνονται στο σεξ για να δημιουργήσουν οικογένεια, η Pique θέλει να βοηθήσει τις γυναίκες να απολαμβάνουν την οικειότητα, ειδικά εκείνες που βιώνουν την εμμηνόπαυση.

Η γυναίκα στο επίκεντρο της σεξουαλικής δραστηριότητας

Μέσω του ιστότοπου της Pique, οι χρήστες εγγράφονται δωρεάν και συμβουλεύονται μια νοσοκόμα εκπαιδευμένη στη σεξουαλική υγεία των γυναικών που ρωτά για τη ζωή και την κατάσταση της σχέσης τους. Στη συνέχεια, ο γιατρός σχεδιάζει ένα σχέδιο φροντίδας που μπορεί να περιλαμβάνει διαφορετικούς τύπους κολπικών οιστρογόνων, σεξουαλική θεραπεία και θεραπεία σχέσεων και προτεινόμενες αλλαγές στον τρόπο ζωής. Η Pique χρεώνει 15 δολάρια το μήνα για κολπικά οιστρογόνα, τα οποία οι κλινικοί γιατροί λένε ότι χρησιμοποιούνται συχνά με ασφάλεια για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, συμπεριλαμβανομένης της κολπικής ξηρότητας και του κνησμού και 120 δολάρια την ώρα για θεραπεία.

Οι χρήστες παρακολουθούν την πρόοδό τους χρησιμοποιώντας τον Δείκτη Γυναικείας Σεξουαλικής Λειτουργίας, ένα τυποποιημένο ερωτηματολόγιο σεξουαλικής υγείας που έχει σχεδιαστεί για την αξιολόγηση της σεξουαλικής ευεξίας.  Όπως πολλά άλλα ψηφιακά φαρμακεία όπως το Ro and Hims, η Pique δεν δέχεται ασφάλιση, η οποία συχνά δεν καλύπτει θεραπείες που βασίζονται σε ορμόνες ούτως ή άλλως.

Η ίντριγκα: Οι επιχειρήσεις εικονικής φροντίδας που χρησιμοποιούν μοντέλα απευθείας προς τον καταναλωτή αντιμετωπίζουν έναν πιο απότομο δρόμο προς την επιτυχία από εκείνες που χρησιμοποιούν επιχειρηματικές συμφωνίες, οι οποίες τους παρέχουν άμεση πρόσβαση σε μεγάλες πιθανές ομάδες πελατών.  Μέχρι στιγμής, η εταιρεία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από στόμα σε στόμα και παραπομπές, αλλά θα χρησιμοποιήσει μερικά από τα κεφάλαια συγχρονισμού για να πειραματιστεί με δημιουργικά κανάλια ανάπτυξης επί πληρωμή.

Τι λένε: Επειδή η σεξουαλική υγεία των γυναικών αντιμετωπίζεται ως ταμπού για δεκαετίες, σκέψεις όπως της Pique καλύπτουν ένα κρίσιμο κενό στη φροντίδα. Πολλές γυναίκες δεν αισθάνονται άνετα να μιλήσουν στους γιατρούς τους για το σεξ και πολλοί γιατροί δεν αισθάνονται άνετα να ρωτήσουν γι’ αυτό.

Η πρόσφατη αύξηση των εισερχομένων στην ψηφιακή υγεία των γυναικών περιλαμβάνει το Evernow, ένα ψηφιακό φαρμακείο για την εμμηνόπαυση, την Awesome Woman, μια εταιρεία οικιακής διάγνωσης και τηλευγείας και τη Lorals, μια startup που κατασκευάζει εσώρουχα που έχουν εκκαθαριστεί από την FDA, σχεδιασμένα να προστατεύουν από λοιμώξεις που μεταδίδονται μέσω του στοματικού σεξ.Ωστόσο, λίγα από αυτά λειτουργούν ως “ασφαλές μέρος όπου οι γυναίκες μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες τους για τη σεξουαλική υγεία τόσο από ιατρικό όσο και από ψυχολογικό πλαίσιο”, λέει η Gigi Engle, πιστοποιημένη σεξουαλική παιδαγωγός και συγγραφέας.

Η Pique με έδρα το Λος Άντζελες αναπτύσσει ένα δίκτυο παρόχων που βασίζονται στην κοινότητα, ώστε να μπορεί να παραπέμπει ασθενείς με ανάγκες που υπερβαίνουν τους περιορισμούς μιας ψηφιακής πλατφόρμας. Τροφοδοσία σε επιπλέον ομάδες, όπως γυναίκες μετά τον τοκετό και νεότερες γυναίκες. Αυτό είναι κάτι πολύ περισσότερο από το να κάνεις υπέροχο σεξ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ιατρικά επιτεύγματα του 2021 και του 2022 που θα αφήσουν το στίγμα τους

Τεχνολογικοί προβληματισμοί για την προώθηση της ισότητας στην κλινική έρευνα

Η ζωή με διαβήτη αλλάζει χάρη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας

Ψηφιακή μυωπία στη νοσηλευτική και γηριατρική φροντίδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η έλλειψη κλινικών στοιχείων αποτελεί μεγάλο κενό στην ψηφιακή υγεία

Ιατρική περίθαλψη: Η χρηματοδότηση των αμερικανικών εταιρειών ψηφιακής υγείας αυξήθηκε πέρυσι παρά τις μελέτες που βρήκαν μικρή κλινική επικύρωση και έλλειψη ισχυρών αποδεικτικών στοιχείων ότι οι λύσεις ψηφιακής υγείας είναι αποτελεσματικές.

5 επιδράσεις της τεχνολογίας στη σωματική υγεία και τι πρέπει να κάνετε γι' αυτές

Υγεία τεχνολογία: Είναι αδύνατο να αποφευχθεί η τεχνολογία στην καθημερινή ζωή και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει κάνει μεγάλο μέρος της ζωής πιο διαχειρίσιμο. Ωστόσο, ορισμένες πτυχές του μπορεί να επηρεάσουν το σώμα σας με δυνητικά αρνητικούς τρόπους.

Αλματώδης αύξηση ενδιαφέροντος για τεχνολογία διαχείρισης πένθους

Startups πένθος: Ένας αυξανόμενος αριθμός νεοφυών επιχειρήσεων αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις και υπηρεσίες για την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν πενθεί, χρησιμοποιώντας μια σειρά από επιχειρηματικά μοντέλα.

4 ιατρικές τεχνολογίες του 2022

Τεχνολογία:Το 2020 και το 2021, η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε την υγειονομική περίθαλψη στο μέλλον και, ως εκ τούτου, πολλές υποσχόμενες ιατρικές τεχνολογίες δοκιμάστηκαν σε μαζική κλίμακα. Το 2022, το ερώτημα είναι πώς αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

Ακριβής διάγνωση όγκων εγκεφάλου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Η ταξινόμηση των όγκων του εγκεφάλου - και επομένως η επιλογή των βέλτιστων επιλογών θεραπείας - μπορεί να γίνει πιο ακριβής μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με φυσιολογική απεικόνιση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας εκτενούς μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Cancers και διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Karl Landsteiner για Επιστήμες Υγείας (KL Krems).

Κατανόηση της συναπτικής διαβίβασης με υπερυπολογιστή

Εγκέφαλος: Ο εγκέφαλός μας έχει δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα ή νευρώνες και κάθε νευρώνας έχει χιλιάδες συνδέσεις με άλλους νευρώνες. Οι βαθμονομημένες αλληλεπιδράσεις αυτών των νευρώνων είναι αυτό από το οποίο αποτελούνται οι σκέψεις. Στόχος του Jose Rizo-Rey, καθηγητή Βιοφυσικής στο Southwestern Medical Center του Πανεπιστημίου του Τέξας είναι κατανοήσει πώς συμβαίνει η ενεργοποίηση της σκέψης.