Ομορφιά

Bella Hadid: Μιλάει για τους κινδύνους της πλαστικής χειρουργικής στους εφήβους

Bella Hadid: Μιλάει για τους κινδύνους της πλαστικής χειρουργικής στους εφήβους

"Μιλάει για το γεγονός ότι οι γυναίκες υπάρχουν σε αυτόν τον αδύνατο χώρο όπου πρέπει να είμαστε αληθινοί, αλλά όχι πολύ αληθινοί. Πρέπει να βελτιώνουμε την εμφάνισή μας, αλλά αν τη βελτιώσουμε "πάρα πολύ", τότε δεν είμαστε αυθεντικοί", είπε η Tanenbaum. .

Bella Hadid: Περίπου 229.000 αισθητικές επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν σε εφήβους ηλικίας 13 έως 19 ετών το 2017 Bella σημαίνει όμορφη, αλλά η Bella Hadid δεν πίστευε ότι ήταν όταν ήταν έφηβη Το σούπερ μόντελ Μπέλα Χαντίντ ξεκαθαρίζει επιτέλους το θέμα της πλαστικής επέμβασης, αλλά εκφράζει τη λύπη της που το έκανε όταν ήταν 14 ετών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Vogue την περασμένη εβδομάδα. “Ήμουν η πιο άσχημη αδερφή. Ήμουν η μελαχρινή. Δεν ήμουν τόσο cool όσο η αδερφή μου Gigi, ούτε τόσο εξωστρεφής”, είπε η εικοσιπεντάχρονη.

Η Bella Hadid επιδεικνύει το σώμα της δολοφονικού μοντέλου καθώς εμφανίστηκε με τον Anwar Hadid στο The Nice Guy στο Χόλιγουντ.

“Αυτό έλεγαν πραγματικά οι άνθρωποι για μένα. Και δυστυχώς όταν σου λένε πράγματα τόσες φορές, απλά το πιστεύεις.”

Η Χαντίντ, η οποία γεννήθηκε στο Νοσοκομείο Τζορτζτάουν στην Ουάσιγκτον, αλλά μεγάλωσε στην Καλιφόρνια, μετανιώνει που έκανε την αισθητική επέμβαση στη μύτη της όταν ήταν τόσο μικρή, παραδεχόμενη: «Νομίζω ότι θα την είχα μεγαλώσει». Περίπου 229.000 αισθητικές επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν σε εφήβους μεταξύ 13 και 19 ετών το 2017, με τους έφηβους να αντιπροσωπεύουν περίπου το 4% όλων των αισθητικών επεμβάσεων, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών. Ωστόσο, οι ειδικοί της πλαστικής χειρουργικής προειδοποιούν ότι η ρινοπλαστική, αλλιώς γνωστή ως “επέμβαση στη μύτη”, δεν συνιστάται έως ότου ολοκληρωθεί η ανάπτυξη της μύτης, η οποία είναι συνήθως περίπου στις ηλικίες 15 έως 16 στις γυναίκες και στις ηλικίες 16 έως 18 στους άνδρες, αν και σε ορισμένες καταστάσεις, όπως ένα παιδί με σχιστία χείλους, η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί νωρίτερα.

«Μερικοί έφηβοι είναι πιο ώριμοι ψυχολογικά από άλλους, αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη του εγκεφάλου τους δεν είναι σε σημείο όπου μπορούν πραγματικά να σκεφτούν τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις και δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν πλήρως ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες», είπε η Δρ. Diana Zuckerman, Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας για την Υγεία.

Πρόσφατη έρευνα των Dr. Rod J. Rohrich και Min-Jeong Cho, πιστοποιημένων πλαστικών χειρουργών, βρήκαν λίγες οδηγίες που διασφαλίζουν ότι οι πλαστικές επεμβάσεις εφήβων εκτελούνται σωστά. «Ενώ μια ρινοπλαστική ή χειρουργική επέμβαση αυτιού μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια από πιστοποιημένο χειρουργό και είναι, σε πολλές περιπτώσεις, κατάλληλες για έναν έφηβο, άλλες αισθητικές επεμβάσεις όπως η αυξητική στήθους, η λιποαναρρόφηση ή οι ενέσιμες συνήθως δεν συνιστώνται για ανηλίκους για διάφορους λόγους. συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης έρευνας», είπε ο Δρ Rohrich.

Ανησυχεί επίσης για την αύξηση των νέων που ζητούν ενέσιμα για να επιτύχουν αυξημένα μάγουλα και χείλη παρά την έλλειψη στοιχείων ότι είναι ασφαλή για τους εφήβους.

«Τα κορίτσια σήμερα ζουν σε μια κουλτούρα με τόση πίεση να αλλάξουν την εμφάνισή τους, είτε πρόκειται για το μακιγιάζ είτε για κάτι πιο ακραίο όπως η αισθητική χειρουργική», δήλωσε η Leora Tanenbaum, φεμινίστρια συγγραφέας του «I Am Not a Slut». «Αλλά αντί να κρίνουμε ή να ντροπιάζουμε άτομα όπως η Χαντίντ, πρέπει να σκεφτόμαστε πιο συλλογικά τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι νεαρές γυναίκες για να φαίνονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο».

Οι αισθητικές επεμβάσεις βελτιώνουν την αυτοπεποίθηση παρέχοντας περισσότερη ψυχολογική ώθηση στους εφήβους παρά στις πραγματικές σωματικές αλλαγές, ειδικά σε αυτούς που υφίστανται εκφοβισμό ή έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, σύμφωνα με τον Δρ Στίβεν Πέρλμαν, πιστοποιημένο πλαστικό χειρουργό προσώπου.

Παρόλο που είναι νόμιμο για τους πλαστικούς χειρουργούς να πραγματοποιούν επεμβάσεις σε άτομα κάτω των 18 ετών με τη συγκατάθεση του γονέα ή του κηδεμόνα, η Pearlman σημειώνει ότι είναι σημαντικό οι έφηβοι να έχουν τη συναισθηματική ωριμότητα να εκτιμήσουν τους κινδύνους από επεμβάσεις, όπως μόλυνση, αιμορραγία και ουλές για ρινοπλαστική, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών.

Δεδομένου ότι τα σώματα των εφήβων εξακολουθούν να αναπτύσσονται, άλλοι ειδικοί κατηγορούν την «κουλτούρα επιτήρησης», όπου οι ξένοι επικρίνουν συνεχώς τη φυσική εμφάνιση των γυναικών, όπου εκείνες που φαίνονται διαφορετικές από τα κοινωνικά πρότυπα πιέζονται να αλλάξουν — ειδικά εκείνες με χρώμα που δεν ανταποκρίνεται το καλούπι του «ευρωκεντρικού γυναικείου ιδεώδους», σύμφωνα με την USA Today.

“Μιλάει για το γεγονός ότι οι γυναίκες υπάρχουν σε αυτόν τον αδύνατο χώρο όπου πρέπει να είμαστε αληθινοί, αλλά όχι πολύ αληθινοί. Πρέπει να βελτιώνουμε την εμφάνισή μας, αλλά αν τη βελτιώσουμε “πάρα πολύ”, τότε δεν είμαστε αυθεντικοί”, είπε η Tanenbaum. .

Ο Zuckerman υποστηρίζει ότι σε έναν ιδανικό κόσμο οι χειρούργοι θα χρησιμοποιούσαν περισσότερη διακριτικότητα για να καθυστερήσουν ορισμένες χειρουργικές επεμβάσεις σε εφήβους, ενώ οι γονείς θα εργάζονταν με τα παιδιά τους για να καθυστερήσουν τις αποφάσεις για τις αισθητικές επεμβάσεις «…μέχρι ένας έφηβος να είναι ηλικίας, όπως τουλάχιστον 18 ετών».

«Μακάρι να είχα κρατήσει τη μύτη των προγόνων μου», είπε η Χαντίντ.

Η ίδια είπε στη Vogue: “Λοιπόν, τώρα ό,τι κάνω στην προσωπική μου ζωή είναι κυριολεκτικά για να βεβαιωθώ ότι η ψυχική μου κατάσταση παραμένει πάνω από το νερό.

Η μόδα μπορεί να σε φτιάξει ή να σε σπάσει. Και αν σε φτιάξει, πρέπει να κάνεις μια συνειδητή προσπάθεια κάθε μέρα για να μη σε σπάσει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αντιμετωπίστε τη βλεφαρόπτωση δραστικά

Η αισθητική παρέμβαση της αυξητικής χειλιών

Αυξητική στήθους: O πλαστικός χειρουργός Θάνος Κοντογιάννης απαντά σε όλες σας τις ερωτήσεις

Χωρίς προηγούμενο ιατρικό ιστορικό σήψη μετά από αισθητική επέμβαση σε 29χρονη γυναίκα

Μοιραία χειρουργική επέμβαση για απώλεια βάρους στο Μεξικό σε γυναίκα κάτοικο Αριζόνας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tankini μαγιό: Η απόλυτη τάση για το καλοκαίρι 2022

Tankini μαγιό: Το Tankini είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επιδείξετε μια μοναδική εμφάνιση δύο κομματιών μαγιό χωρίς να αποκαλύπτετε περισσότερο δέρμα από αυτό που νιώθετε άνετα.

6 συμβουλές μακιγιάζ για μαμάδες με μωρά

Beauty tips: Οι νέες μαμάδες δεν έχουν χρόνο να βγουν έξω ή να περιποιηθούν τον εαυτό τους όπως παλιά. Για τον λόγο αυτό ανακαλύψτε 6 tips για τη φροντίδα του προσώπου και της διάθεσής σας.

3 συνταγές για απαλό και καθαρό δέρμα με αλάτι Ιμαλαΐων

Αλάτι Ιμαλαΐων: Το αλάτι Ιμαλαΐων είναι γνωστό ότι είναι μια από τις πιο καθαρές μορφές αλατιού που διατίθενται στον κόσμο και περιέχει επίσης θαυματουργές ιδιότητες για τη φροντίδα του δέρματος.

2 DIY scrubs για υγιή και μακριά μαλλιά

DIY scrubs: Όταν μιλάμε για ρουτίνες απολέπισης, συχνά παραλείπουμε να αναφέρουμε τα scrub για το τριχωτό της κεφαλής. Τα απολεπιστικά χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, βοηθώντας τα θρεπτικά συστατικά να φτάσουν στα βαθύτερα επιδερμικά στρώματα. Αυτό ισχύει και για το τριχωτό της κεφαλής σας!

Αντηλιακό ή Foundation με δείκτη προστασίας;

Καλοκαίρι: Μην βασίζεστε στο μακιγιάζ για την καλύτερη πηγή SPF, καθώς είναι αναξιόπιστο όσον αφορά το επίπεδο προστασίας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει μια γενναιόδωρη ομοιόμορφη στρώση αντηλιακού στο πρόσωπό σας πριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε άλλο καλλυντικό προϊόν.