Ενδιαφέροντα

Γιατί το σουσάμι αποτελεί διατροφικό θησαυρό

Γιατί το σουσάμι αποτελεί διατροφικό θησαυρό
Μία μόλις μερίδα σουσάμι (περίπου 3 με 4 κουταλιές της σούπας) είναι εξαιρετική πηγή περισσότερων από 10 διαφορετικών θρεπτικών συστατικών. Πρόκειται στην κυριολεξία για έναν μικροσκοπικό διατροφικό θησαυρό! Ο χαλκός καταπολεμά το οξειδωτικό στρες και υποστηρίζει την υγεία του δέρματος. Τομαγγάνιοείναι απαραίτητο στο μεταβολισμό. Το ασβέστιο«γεμίζει» τα οστά. Το μαγνήσιοείναι απαραίτητο για τη ρυθμική σύσπαση […]

Μία μόλις μερίδα σουσάμι (περίπου 3 με 4 κουταλιές της σούπας) είναι εξαιρετική πηγή περισσότερων από 10 διαφορετικών θρεπτικών συστατικών. Πρόκειται στην κυριολεξία για έναν μικροσκοπικό διατροφικό θησαυρό!

Ο χαλκός καταπολεμά το οξειδωτικό στρες και υποστηρίζει την υγεία του δέρματος.

Τομαγγάνιοείναι απαραίτητο στο μεταβολισμό.

Το ασβέστιο«γεμίζει» τα οστά.

Το μαγνήσιοείναι απαραίτητο για τη ρυθμική σύσπαση των μυών.

Ο φώσφοροςχτίζει τις μεμβράνες του κάθε κυττάρου.

Ο σίδηροςμεταφέρει οξυγόνο στο σώμα.

Ο ψευδάργυρος θωρακίζει το ανοσοποιητικό.

Το σελήνιοβοηθά στην απορρόφηση της βιταμίνης Ε.

Οι φυτικές ίνεςσυμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Τα καλά λιπαράωμέγα πολυακόρεστα λιπαρά έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και βοηθούν στην καταπολέμηση του πόνου.

Το σουσάμι έχει την έντονη γεύση των ξηρών καρπών, δίνοντας ιδιαίτερη γεύση σε όποιας συνταγής και εάν αποτελέσει συστατικό. Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε ψωμί ή κάποια άλλη ζύμη στο σπίτι μην ξεχάσετε να προσθέσετε μερικές κουταλιές σουσάμι στο ζυμάρι