Αυτοφροντίδα

Ζευγάρι συμβουλές: Τα κλειδιά για να μην σαμποτάρεις τη σχέση σου

Ζευγάρι συμβουλές: Τα κλειδιά για να μην σαμποτάρεις τη σχέση σου

Ζευγάρι συμβουλές: Τα κλειδιά για να μην σαμποτάρεις τη σχέση σου. Μερικές φορές ο χειρότερος εχθρός σε μια σχέση μπορεί να είμαστε οι ίδιοι. Το βάρος του παρελθόντος, οι φόβοι, η ζήλια ή τα προβλήματα για τη χρήση καλής συναισθηματικής επικοινωνίας είναι εξαιρετικά… εμπόδια.

Ο Sigmund Freud είπε ότι σε κάθε συναισθηματικό δεσμό υπάρχουν τρία μέλη: το ίδιο το ζευγάρι και μια τρίτη παρουσία που ονομάζεται «φόβοι». Έτσι, και όσο εντυπωσιακό φαίνεται, αυτή η τελευταία φιγούρα έχει συχνά ασυνήθιστη δύναμη. Με αυτόν τον τρόπο, εάν θέλετε να μάθετε πώς να αποφύγετε να σαμποτάρετε τη σχέση σας, είναι σημαντικό να μάθετε να τα εντοπίζετε, επειδή τα αποτελέσματα είναι συνήθως τεράστια.

Το Πανεπιστήμιο Purdue, στην Ιντιάνα (Ηνωμένες Πολιτείες), διεξήγαγε μια ενδιαφέρουσα έρευνα στις αρχές του 2001. Ο σκοπός ήταν να ανακαλυφθεί ποια στοιχεία προέβλεπαν τη δέσμευση και την επιτυχία σε μια συναισθηματική σχέση. Ανακαλύφθηκε ότι η σταθερότητα ενός ζευγαριού εξαρτάται από τρεις παράγοντες: τον τύπο της ψυχολογικής προσκόλλησης, τον μακροπρόθεσμο προσανατολισμό και την πρόθεση τη στιγμή που θέλουμε να λύσουμε κάθε πρόβλημα, κάθε δυσκολία.

Ωστόσο, πέρα από τις προθέσεις είναι η προσωπικότητα του καθενός και, πάνω απ ‘όλα, οι ψυχολογικοί τομείς που μπορούν να μποϊκοτάρουν την αγάπη. Μιλάμε, για παράδειγμα, για φόβους, ανάγκες, αμυντικούς μηχανισμούς και μερικές φορές ακόμη και έλλειψη ωριμότητας για να κατανοήσουμε τι σημαίνει «να είσαι ζευγάρι». Υπάρχει ένας χρυσός κανόνας που πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου: μην θεωρείτε δεδομένη την αγάπη του συντρόφου σας. Μην υποθέσετε ότι ό, τι κάνετε αυτό το άτομο θα είναι πάντα δίπλα σας. Μην θεωρείτε δεδομένο το γεγονός ότι δεν είναι πλέον απαραίτητο να προσπαθείτε για οτιδήποτε γιατί η δική σας δεν έχει ρωγμές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι απογοητεύσεις που κρύβει το περιστασιακό σεξ

Μην ξεχνάς την ερωτική ζωή με το ζευγάρι σου

Γιατί δεν έχω διάθεση για σεξ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

6 Συμβουλές για όμορφη επιδερμίδα

Επιδερμίδα: Εάν θέλετε να εξομαλύνετε τον τόνο του δέρματός σας, υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών συμπεριφοράς και φυσικών συστατικών.

7 εκπληκτικά οφέλη για την ψυχική υγεία από τα παιχνίδια με χαρτιά

Επιτραπέζια: Τα παιχνίδια με κάρτες μπορεί να προσφέρουν πολλά εκπαιδευτικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά οφέλη, που κυμαίνονται από βελτιωμένες μαθηματικές δεξιότητες έως αυξημένη αίσθηση αυτοεκτίμησης.

Πώς να κοιμηθείτε καλύτερα ενώ έχει ζέστη;

Ύπνος: Η θερμοκρασία του σώματός μας πέφτει φυσιολογικά λίγο κατά τη διάρκεια του ύπνου και ένα δροσερό περιβάλλον ύπνου είναι ιδανικό για έναν καλό ύπνο.

Ξέρατε ότι το Feng Shui μπορεί να διατηρηθεί και στις διακοπές σας;

Feng Shui: Το Φενγκ Σούι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για να κάνετε αυτό το ονειρεμένο ταξίδι αλλά και κατά τη διάρκεια και μετά το ίδιο το ταξίδι. Σας εξηγούμε πώς χρησιμοποιείτε το Φενγκ Σούι στο ταξίδι.