Αυτοφροντίδα

Ζευγάρι συμβουλές: Τα κλειδιά για να μην σαμποτάρεις τη σχέση σου

Ζευγάρι συμβουλές: Τα κλειδιά για να μην σαμποτάρεις τη σχέση σου

Ζευγάρι συμβουλές: Τα κλειδιά για να μην σαμποτάρεις τη σχέση σου. Μερικές φορές ο χειρότερος εχθρός σε μια σχέση μπορεί να είμαστε οι ίδιοι. Το βάρος του παρελθόντος, οι φόβοι, η ζήλια ή τα προβλήματα για τη χρήση καλής συναισθηματικής επικοινωνίας είναι εξαιρετικά… εμπόδια.

Ο Sigmund Freud είπε ότι σε κάθε συναισθηματικό δεσμό υπάρχουν τρία μέλη: το ίδιο το ζευγάρι και μια τρίτη παρουσία που ονομάζεται «φόβοι». Έτσι, και όσο εντυπωσιακό φαίνεται, αυτή η τελευταία φιγούρα έχει συχνά ασυνήθιστη δύναμη. Με αυτόν τον τρόπο, εάν θέλετε να μάθετε πώς να αποφύγετε να σαμποτάρετε τη σχέση σας, είναι σημαντικό να μάθετε να τα εντοπίζετε, επειδή τα αποτελέσματα είναι συνήθως τεράστια.

Το Πανεπιστήμιο Purdue, στην Ιντιάνα (Ηνωμένες Πολιτείες), διεξήγαγε μια ενδιαφέρουσα έρευνα στις αρχές του 2001. Ο σκοπός ήταν να ανακαλυφθεί ποια στοιχεία προέβλεπαν τη δέσμευση και την επιτυχία σε μια συναισθηματική σχέση. Ανακαλύφθηκε ότι η σταθερότητα ενός ζευγαριού εξαρτάται από τρεις παράγοντες: τον τύπο της ψυχολογικής προσκόλλησης, τον μακροπρόθεσμο προσανατολισμό και την πρόθεση τη στιγμή που θέλουμε να λύσουμε κάθε πρόβλημα, κάθε δυσκολία.

Ωστόσο, πέρα από τις προθέσεις είναι η προσωπικότητα του καθενός και, πάνω απ ‘όλα, οι ψυχολογικοί τομείς που μπορούν να μποϊκοτάρουν την αγάπη. Μιλάμε, για παράδειγμα, για φόβους, ανάγκες, αμυντικούς μηχανισμούς και μερικές φορές ακόμη και έλλειψη ωριμότητας για να κατανοήσουμε τι σημαίνει «να είσαι ζευγάρι». Υπάρχει ένας χρυσός κανόνας που πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου: μην θεωρείτε δεδομένη την αγάπη του συντρόφου σας. Μην υποθέσετε ότι ό, τι κάνετε αυτό το άτομο θα είναι πάντα δίπλα σας. Μην θεωρείτε δεδομένο το γεγονός ότι δεν είναι πλέον απαραίτητο να προσπαθείτε για οτιδήποτε γιατί η δική σας δεν έχει ρωγμές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι απογοητεύσεις που κρύβει το περιστασιακό σεξ

Μην ξεχνάς την ερωτική ζωή με το ζευγάρι σου

Γιατί δεν έχω διάθεση για σεξ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε διαλογισμό

Διαλογισμός: Ο διαλογισμός αφορά επίσης την καλλιέργεια μιας πιο ήπιας, πιο συμπονετικής στάσης. Λέγεται συχνά ότι η πραγματική απόδειξη της αποτελεσματικότητας του διαλογισμού είναι όταν παρατηρείτε ότι έχετε γίνει λιγότερο αντιδραστικοί σε περισπασμούς στην καθημερινή ζωή, όταν δεν κάνετε διαλογισμό.

Η δύναμη των εναλλακτικών θεραπειών στην καθημερινότητά σας

Ρέικι: Το Ρέικι είναι μια τεχνική ενεργειακής θεραπείας που προάγει τη χαλάρωση, μειώνει το στρες και το άγχος μέσω του απαλού αγγίγματος και βοηθά τους ανθρώπους να γίνουν ενεργειακά ισορροπημένοι σωματικά, συναισθηματικά, διανοητικά και πνευματικά. 

Απαλλαγείτε από τους πόνους της πλάτης με μερικά tips αυτοφροντίδας

Πλάτη πόνος: Όπως καταλαβαίνουμε η αυτοφροντίδα για πόνους στην πλάτη ακόμα και χρόνιους είναι μονόδρομος. Ξεκλέψτε πάντα λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και φροντίστε τον όσο το δυνατόν καλύτερα για να αποκτήσετε μια ποιότητα ζωής που θα ζήλευαν πολλοί.

Η αυτοφροντίδα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών επιπλοκών στις γυναίκες

Αυτοφροντίδα: Οι γυναίκες που είναι ευγενικές με τον εαυτό τους έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιακές παθήσεις σε σύγκριση με τις γυναίκες που δυσκολεύονται να φροντίσουν εαυτές, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. 

Τι τρώμε και πίνουμε όταν είμαστε κρυωμένοι;

Αυτοφροντίδα κρυολόγημα: Όταν είστε άρρωστοι, το σώμα σας χρειάζεται θρεπτικές τροφές περισσότερο από ποτέ. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι η άμυνα του σώματός σας ενάντια σε εισβολείς.