Αυτοφροντίδα

Σώμα Διαλογισμός: Δοκίμασε κι εσύ την τεχνική σάρωσης του σώματος

Σώμα Διαλογισμός: Δοκίμασε κι εσύ την τεχνική σάρωσης του σώματος

Σώμα Διαλογισμός: Δοκίμασε κι εσύ την τεχνική  σάρωσης του σώματος. Φόβος, απογοήτευση, θλίψη, άγχος. Τα συναισθήματα προσκολλώνται οδυνηρά στο σώμα. Ένας τρόπος για να τα εντοπίσετε και να μειώσετε την επίδρασή τους είναι μέσω της τεχνικής σάρωσης σώματος.

Πόνος στο στομάχι, πονοκέφαλοι, πόνος στην πλάτη, ένταση στον αυχένα, ταχυκαρδία, κράμπες. Τι άλλο και ποιος ξέρει τι ακόμα θα παρουσιάσετε ως συμπτώματα του στρες και του άγχους. Αυτά τα συναισθηματικά αποτυπώματα συχνά κολλούν οδυνηρά στο σώμα. Ένας τρόπος να μειώσουμε την επίδραση της κορτιζόλης στη ζωή μας είναι μέσω της σάρωσης σώματος ή της σάρωσης σώματος MBSR.

Αυτή η τεχνική είναι μαζί μας για αρκετές δεκαετίες και είναι ένα καλό συμπληρωματικό εργαλείο στην ψυχολογική πρακτική. Δεν θεραπεύει, δεν επιλύει την προέλευση των διαταραχών της διάθεσης, αυτό είναι αλήθεια. αλλά μας επιτρέπει να μειώσουμε τις ενοχλητικές φυσικές αισθήσεις που μας επιτρέπουν να αποκτήσουμε ευεξία, διανοητική σαφήνεια και ακόμη και καλύτερη βραδινή ανάπαυση. Η τεχνική σάρωσης σώματος είναι μια στρατηγική χαλάρωσης που επιδιώκει να μειώσει τον αντίκτυπο του στρες. Μέρος της προσοχής, μια πρακτική διαλογισμού που στοχεύει στην προώθηση της προσοχής ή μιας κατάστασης στην οποία μαθαίνουμε να επικεντρωνόμαστε στην παρούσα στιγμή και όχι τόσο στις ανησυχίες. Είναι επίσης ενδιαφέρον να γνωρίζουμε ότι η σάρωση σώματος ή η σάρωση σώματος γίνεται όλο και πιο κοινός τόπος που περιλαμβάνεται στην ψυχολογική θεραπεία.

Η τεχνική σάρωσης σώματος μας επιτρέπει να απελευθερώσουμε την ένταση που προκαλούν ορισμένα συναισθήματα στο σώμα. Μας βοηθά να αναγνωρίσουμε τι αισθήσεις βιώνουμε από τα πόδια μέχρι το κεφάλι. Είναι ένας τρόπος εκπαίδευσης του νου για να γνωρίζει τα συναισθήματα που αισθάνθηκαν και πώς μετατρέπονται σε σωματική δυσφορία και ακόμη και μυϊκό πόνο. Το σημείο της σάρωσης σώματος δεν είναι να σταματήσει αυτός ο πόνος στην πλάτη ή η δυσφορία στο στομάχι. Επιδιώκει να χαλαρώσει, να ισορροπήσει και να μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε πλήρως τις ανάγκες του σώματος και του νου.

Ασκήσεις σάρωσης σώματος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η συνείδηση και η αύξηση ευαισθησίας είναι το κλειδί σου...

Εμπιστεύσου στην διαίσθησή σου

Εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τον χωρισμό σου

Άγχος συμπτώματα: Συμβουλές για να αισθανθείτε καλύτερα

Η επιστημονική εξήγηση για την αγάπη μας στη θάλασσα

Η επιστήμη πίσω από τη φράση "Η θάλασσα με κάνει χαρούμενο". Όλοι οι λάτρεις συμφωνούν ότι η παραλία είναι το "ευτυχισμένο" μέρος τους. Τα μάτια μας λάμπουν όταν σκεφτόμαστε την επόμενη επίσκεψή μας εκεί και για τους περισσότερους, το να είμαστε μακριά από την καθημερινή ρουτίνα μας είναι λόγος για να πάμε στην παραλία. Τι ακριβώς είναι αυτό με την παραλία που μας κάνει ευτυχισμένους; Γιατί στρεφόμαστε στο νερό για μια αίσθηση ηρεμίας και διαύγεια;

Πιθανές αιτίες που αισθάνεσαι μόνιμη κόπωση

Αισθάνομαι κουρασμένη: Γιατί νιώθεις αυτή την κατάπτωση . "Γιατί είμαι τόσο κουρασμένη;" είναι μια ερώτηση που οι άνθρωποι αναρωτιούνται αρκετά συχνά. Όλοι κουράζονται κάποια στιγμή, ιδιαίτερα μετά από μια ασθένεια, μια μακρά νύχτα με ένα άρρωστο παιδί ή μια πολυάσχολη εβδομάδα στη δουλειά. Ωστόσο, όταν η κούραση είναι επίμονη, όταν νιώθεις κουρασμένος μόλις ξυπνήσεις το πρωί ή όταν ο ύπνος δεν φαίνεται να βοηθάει, όσο και αν ξεκουράζεσαι—μπορεί συχνά να υποδεικνύει ένα βαθύτερο, υποκείμενο πρόβλημα.

Κάντε τον χρόνο να δουλεύει υπέρ σας

Αλλά μία προσέγγιση που γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη αντιπροσωπεύεται από το μότο «δουλεύω εξυπνότερα, όχι σκληρότερα». Η σωστή διαχείριση του χρόνου δεν είναι η ολοκλήρωση πολλών εργασιών μέσα σε μια μέρα• είναι η απλοποίηση της καθημερινότητας και η ανακούφιση από το στρες.

Εξάσκησε και εσύ την αυτοσυμπόνια σου... Δες εδώ πώς

Αυτοσυμπόνια: Πώς να την εξασκήσεις. Τιμωρείς πάντα τον εαυτό σου για τα λάθη σου; Όλοι κάνουν λάθη αλλά αντί να είσαστε σκληροί για τον εαυτό σας, προσπαθήστε να αποδεχτείτε ότι δεν είστε τέλειοι και να είστε ευγενικοί με τον εσάς. Αν αυτό είναι κάτι που κάνετε τακτικά, τότε γράψτε μια σημείωση που ενθαρρύνει την αυτοσυμπόνια.

Φρόντισε τον οργανισμό σου και το δέρμα σου μέσω τον προβιοτικών

Προβιοτικά υγεία: Σε ποιες περιπτώσεις θα σε βοηθήσουν.  'Ενα από τα πιο πολυσυζητημένα οφέλη είναι η καλύτερη πέψη, ειδικά σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς με επιπλέον προκλήσεις όπως η δυσκοιλιότητα καραντίνας και τα στομαχικά προβλήματα λόγω άγχους.  Επίσης, προσφέρουν πραγματικά μια σειρά απίστευτων πλεονεκτημάτων, εκτός από το να βοηθούν την πέψη και το αίμα.

Η επικοινωνία μέσω σόσιαλ και οι παρανοήσεις

Διαχείριση κοινωνικών μέσων: Αξιοποίησε την αρχή του Hanlon. Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν φέρει επανάσταση στον τρόπο που επικοινωνούμε. Πριν από χρόνια, ήταν αδιανόητο να μιλήσουμε με τους φίλους μας σχεδόν σε πραγματικό χρόνο όταν δεν ήμασταν μαζί τους. Τώρα χρειαζόμαστε μόνο σύνδεση στο διαδίκτυο και ένα από τα πολλά κοινωνικά δίκτυα στα οποία είμαστε συνδεδεμένοι.

Βασικές αρχές του Laziness Lie και πώς επηρεάζουν τη ζωή μας

Laziness Lie: Βασικές αρχές και πώς επηρεάζουν τη ζωή μας. Η παραγωγικότητα είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετρήσουμε την αξία μας. Τα ψυχολογικά θεμέλια του "ψέματα οκνηρίας" και το πόσο μεγαλύτερες εργάσιμες ημέρες, υπερφόρτωση πληροφοριών και μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αυξήσει την πίεση να κάνουν συνεχώς και να είναι "περισσότερα".