Αυτοφροντίδα

Πως θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας εναντίον του κοροναϊού

Πως θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας εναντίον του κοροναϊού
Μια ολιστική προσέγγιση, υπό την σαφή διαπίστωση ότι ένας εξασθενημένος οργανισμός έχει γενικότερα περισσότερες πιθανότητες να νοσήσει προτείνει διατροφολόγος-διαιτολόγος. Ξεκαθαρίζει από την αρχή, ότι καθώς τα επιστημονικά συμπεράσματα για τον κοροναϊό είναι ακόμα ελάχιστα, η προσέγγιση στο θέμα της διατροφής που μπορεί να θωρακίσει τον οργανισμό, γίνεται με βάση τα βασικά δεδομένα για την προστασία […]

Μια ολιστική προσέγγιση, υπό την σαφή διαπίστωση ότι ένας εξασθενημένος οργανισμός έχει γενικότερα περισσότερες πιθανότητες να νοσήσει προτείνει διατροφολόγος-διαιτολόγος. Ξεκαθαρίζει από την αρχή, ότι καθώς τα επιστημονικά συμπεράσματα για τον κοροναϊό είναι ακόμα ελάχιστα, η προσέγγιση στο θέμα της διατροφής που μπορεί να θωρακίσει τον οργανισμό, γίνεται με βάση τα βασικά δεδομένα για την προστασία από την γρίπη. Δεν υπάρχει εξειδικευμένη αντιμετώπιση για τον κορωνοϊό.

Οι έρευνες για τη βιταμίνη C στην Κίνα

«Σε αναφορές που μόλις κυκλοφόρησαν, διαβάζω ότι αυτή τη στιγμή στην Κίνα κάνουν δοκιμές σε άτομα που έχουν νοσήσει, δίνοντας πολύ υψηλές δόσεις βιταμίνης C καθημερινά, για να δουν πώς θα αντιδράσουν. Φαίνεται να θεωρούν ότι τα αντιοξειδωτικά και κυρίως η βιταμίνη C βοηθούν σε σημαντικό βαθμό να προστατεύσουμε τον οργανισμό μας». Επισημαίνει ότι ένας εξασθενημένος οργανισμός, που δεν τρώει σωστά, είναι φυσικό να νοσήσει πιο βαριά από κάποιον ιό. «Πέρα από τη διατροφή, ο καλός ύπνος και ο τρόπος ζωής είναι σημαντικός. Αν κάποιος παίρνει βιταμίνη C και κάθε βράδυ ξενυχτά, προφανώς κουράζει περισσότερο τον οργανισμό του, είναι πιο ευάλωτος. Ένα άτομο που τρώει σωστά, καλύπτει θρεπτικές ανάγκες σε βιταμίνες, κοιμάται καλά, γυμνάζεται συστηματικά και έχει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, έχει λιγότερες πιθανότητες να νοσήσει βαριά, αν νοσήσει».

Κουρκουμάς, μοβ λάχανο, ρόδι

Ένα πρώτο βήμα είναι να αυξήσουμε τα φρούτα και τα λαχανικά με αντιοξειδωτικά. «Χυμός ρόδι, μούρα, φράουλες, ακτινίδιο, μπρόκολο, κουνουπίδι, μοβ λάχανο. Επίσης ο κουρκουμάς έχει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση». Επισημαίνεται ότι θα βοηθούσε και η χρήση συγκεκριμένων συμπληρωμάτων το διάστημα της έξαρσης «είναι σαν να παίρνεις αυξημένα μέτρα ασφαλείας» εστιάζοντας στην Ester C και τη βιταμίνη Ε. Αν κάποιος έχει αυξημένο κίνδυνο να προσβληθεί ή βρίσκεται σε περιβάλλον ατόμων που νοσούν, καλό είναι να αποφεύγει τις υποθερμιδικές δίαιτες αυτές τις μέρες. Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζεται ότι αυτές είναι γενικές αρχές για την προστασία του οργανισμού απέναντι σε ιώσεις και γρίπη, καθώς δεν έχουμε πλήρη δεδομένα για τον κορωνοϊό.