Αυτοφροντίδα

Μασάζ : Συμβουλές για να κάνετε στα σημεία που το χρειάζεστε

Μασάζ : Συμβουλές για να κάνετε στα σημεία που το χρειάζεστε

Μασάζ : Εάν αισθάνεστε ένταση ή πόνο, η θεραπεία μασάζ μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα. Αυτή είναι η πρακτική να πιέζετε και να τρίβετε το δέρμα σας και τους υποκείμενους μυς.

Έχει πολλά φυσικά και ψυχικά οφέλη, όπως ανακούφιση από τον πόνο και χαλάρωση. Ωστόσο, δεν χρειάζεται πάντα να δείτε έναν θεραπευτή μασάζ για να αποκομίσετε τις ανταμοιβές. Για ορισμένους τύπους παθήσεων, ένα αυτο-μασάζ μπορεί επίσης να είναι επωφελές. Κατά τη διάρκεια ενός αυτο-μασάζ, χρησιμοποιείτε τα χέρια σας για να χειριστείτε τους μυς σας. Αυτό περιλαμβάνει το ζύμωμα του δέρματος και την πίεση σε ορισμένα σημεία.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε αυτο-μασάζ για ανακούφιση από τον πόνο, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε σχετικά με ορισμένες τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

 • Ο πόνος στον αυχένα προκαλείται συχνά από υπερβολική χρήση και κακή στάση του σώματος. Αυτό μπορεί να συμβεί από καθημερινές δραστηριότητες, όπως καμπούρισμα σε φορητό υπολογιστή ή τηλέφωνο ή ανάγνωση στο κρεβάτι χωρίς επαρκή στήριξη στο λαιμό.
 • Εάν ο λαιμός σας αισθάνεται σφιχτός και οδυνηρός, δοκιμάστε αυτή τη θεραπευτική τεχνική αυτο-μασάζ. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο εάν έχετε κόμπο στο λαιμό σας .

Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε

 1. Χαμηλώστε τους ώμους σας μακριά από τα αυτιά σας. Ισιώστε το λαιμό και την πλάτη σας.
 2. Εντοπίστε τις οδυνηρές περιοχές στο λαιμό σας. Πιέστε σταθερά με τα δάχτυλά σας.
 3. Μετακινήστε απαλά τα δάχτυλά σας σε κυκλικές κινήσεις. Επαναλάβετε την αντίθετη κατεύθυνση.
 4. Συνεχίστε για 3 έως 5 λεπτά.

Αυτο-μασάζ για πόνο στον πονοκέφαλο και ένταση
 • Εάν αντιμετωπίζετε πόνο στον πονοκέφαλο , ένα αυτο-μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση της έντασης και στην αύξηση της χαλάρωσης. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν ο πονοκέφαλος προκαλείται από άγχος.
 • Εδώ είναι ένας τρόπος για να κάνετε μασάζ στο κεφάλι .

Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε

 1. Χαμηλώστε τους ώμους σας μακριά από τα αυτιά σας. Ισιώστε το λαιμό και την πλάτη σας.
 2. Εντοπίστε τη βάση του κρανίου σας. Τοποθετήστε το δείκτη και τα μεσαία δάχτυλα κάθε χεριού στο κέντρο, αγγίζοντας τα δάχτυλα.
 3. Εφαρμόστε απαλή πίεση και σύρετε τα δάχτυλά σας προς τα έξω ή προς τα κάτω, κινώντας προς την κατεύθυνση που αισθάνεται καλύτερα.
 4. Μετακινήστε τα δάχτυλά σας σε μικρές κυκλικές κινήσεις. Εστιάστε στα τεταμένα σημεία, μαζί με τις περιοχές γύρω από αυτό.
Μπορείτε επίσης να κάνετε μασάζ στους ναούς, το λαιμό και τους ώμους σας.
 • Για να προωθήσετε ακόμη περισσότερο τη χαλάρωση, δοκιμάστε αυτό το μασάζ ακούγοντας χαλαρωτική μουσική.

Ακολουθεί βίντεο για το μασάζ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός 24/06 – 489 νέα κρούσματα – 15 νεκροί – 256 διασωληνωμένοι

Πώς να παρεμείνετε ενυδατωμένοι/ες ενώ αθλείστε

ΣΦΕΕ ΙΟΒΕ : €6,7 δισεκ. η συνεισφορά του κλάδου του φαρμάκου στο ΑΕΠ το 2019

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σε ποιες βιταμίνες & συμπληρώματα διατροφής στραφήκαμε το 2021 για το ανοσοποιητικό;

Βιταμίνες συμπληρώματα διατροφής: Μεγάλη αύξηση παρατηρείται το 2021 σε σκευάσματα, τα οποία στοχεύουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Εν μέσω πανδημίας, αυτή η τάση φαίνεται ότι θα συνεχιστεί.

Η εσωτερική και εξωτερική φροντίδα του εαυτού μας φέρνει ισορροπία

Η αυτοφροντίδα είναι μια πολύ σημαντική συνθήκη που βοηθάει στη διατήρηση και ενίσχυση της ψυχικής υγείας. Όταν μιλάει κανείς για την αυτοφροντίδα, αναφέρεται σε όλους εκείνους τους τρόπους που αξιοποιεί προκειμένου να ενισχύσει την ισορροπία, την ευεξία και τη καλή σωματική και ψυχική κατάσταση για τον ίδιο.