Αυτοφροντίδα

Περίοδος Αυτοφροντίδα: Tips αυτοφροντίδας για όταν έχετε την περίοδό σας [vid]

Περίοδος Αυτοφροντίδα: Tips αυτοφροντίδας για όταν έχετε την περίοδό σας [vid]

Περίοδος Αυτοφροντίδα: Η αυτοφροντίδα είναι πρακτική κλειδί για μια πιο αισιόδοξη, ευήμερη και ανθεκτική ζωή. Η συμβολή της δε είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Για να έχουμε υγιείς και “χαρούμενες” περιόδους, η αυτοφροντίδα είναι το κλειδί. Δεν χρειάζετε να κάνουμε πολλά, λίγες μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας αρκούν για να δούμε τα οφέλη. Η ψυχική, σωματική και συναισθηματική μας υγεία είναι πάντα σημαντική. Όταν όμως έχουμε την περίοδό μας, επειδή αισθανόμαστε πιο ευάλωτες, είναι εξαιρετικής σημασίας να δώσουμε στον εαυτό μας τον χρόνο που χρειάζεται και να αφήσουμε για λίγο στην άκρη τις εντάσεις της καθημερινότητας. Δείτε πώς στο κείμενο που ακολουθεί.

  • Βάλτε το τηλέφωνό σας στο αθόρυβο

Ή ακόμα καλύτερα, απομακρύνετέ το! Εντάξει, ξέρουμε ότι ακούγεται αδύνατο, αλλά το να περάσετε το απόγευμα της Κυριακής χωρίς ειδοποιήσεις από τα social media θα σας φανεί αναζωογονητικό. Η αποσύνδεση για λίγο από τις υπερ-ταχύτητες των κοινωνικών δικτύων και το να περάσετε χρόνο με τον εαυτό σας και το σώμα σας είναι σημαντικά. Επίσης, επιλέξτε να είστε με αγαπημένους ανθρώπους, φίλους, συντρόφους και την οικογένεια για να αισθάνεστε μεγαλύτερη φροντίδα και αγάπη.

  • Κάντε έναν μικρό περίπατο – και απενεργοποιήστε το κινητό

Είναι σημαντικό να ξέρετε ότι το περπάτημα βοηθά τις κράμπες της περιόδου. Δοκιμάστε έναν περίπατο χωρίς το τηλέφωνο σας.

  • Διαλογιστείτε

Ο διαλογισμός είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη πρακτική για την ψυχική και συναισθηματική σας ευεξία. Μόλις 15 με 20 λεπτά την μέρα μπορεί να σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα, ειδικά όταν έχετε την περιόδό σας. Ο διαλογισμός αποδεδειγμένα μειώνει το άγχος, βοηθά στη διαχείριση του στρες και ενισχύει την συναισθηματική σας ανθεκτικότητα.

Δοκιμάστε να κάνετε διαλογισμό, μόλις ξυπνήσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε τη μέρα σας με θετικό τρόπο. Ακόμα και μερικές βαθιές αναπνοές με τα μάτια σας κλειστά κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορούν να ανακουφίσουν από τους πόνους που συχνά συνοδεύουν τις περιόδους. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλοί καθοδηγούμενοι διαλογισμοί διαφόρων τύπων, για την ανακούφιση του άγχους, την βελτίωση του ύπνου, την μείωση του πόνου κλπ.

Ακολουθεί βίντεο με διαλογισμό για τις ημέρες της περιόδου:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ο τρόπος που βλέπετε τον εαυτό σας επηρεάζει την ερωτική σας εκφορά

Χριστίνα Μπόμπα: To βίντεο που χορεύει στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης

Αυτός είναι ο τρίτος υποψήφιος για αποχώρηση στο Survivor

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χωρισμός : Συμβουλές για να τον ξεπεράσετε

Χωρισμός :Οι χωρισμοί και τα συναισθήματα που δημιουργούν είναι περίπλοκα. Ανακούφιση, σύγχυση, θλίψη, θλίψη - όλα αυτά είναι απόλυτα φυσιολογικές αντιδράσεις στο τέλος μιας σχέσης.

Ο διαλογισμός αυξάνει την ψυχική ανθεκτικότητα

Διαλογισμός: Ο διαλογισμός σας βοηθά να αντιμετωπίσετε το άγχος και να αποκρίνεστε με μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις δύσκολες καταστάσεις της ζωής, κάτι που μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και να σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα.

Ρέικι : Ενισχύστε την ευημερία σας

Ρέικι : Στο παρόν άρθρο, ακολουθούν συμβουλές για να καταφέρετε μέσω της ενεργειακής θεραπείας να ανακτήσετε την ευημερία σας.

Γιόγκα για πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων

Αθλητισμός: "Υπάρχουν ξεχωριστές αλλά αλληλένδετες περιοχές στις οποίες η γιόγκα έχει συγκεκριμένα οφέλη, όχι μόνο για καρδιακές παθήσεις αλλά και για οποιαδήποτε ασθένεια", λέει ο ερευνητής και νευροεπιστήμονας της γιόγκα, Δρ Sat Bir Singh Khalsa, επίκουρος καθηγητής ιατρικής στη Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα : Θεραπεύστε με την βοήθεια μέσω της Yoga και των Pilates

Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα : αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα ,ε'ιναι μια φλεγμονώδη κατάσταση που επηρεάζει τη σπονδυλική σας στήλη, η τακτική κίνηση και η άσκηση είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση του πόνου και τη βελτίωση της κινητικότητας. 

Πώς η άσκηση αυξάνει φυσικά τα επίπεδα ενέργειας στο σώμα

Αθλητισμός: Αλλαγές κυτταρικού επιπέδου συμβαίνουν στο σώμα σας όταν ασκείστε. Ειδικότερα, η άσκηση ωθεί το σώμα σας για να παράξει περισσότερα μιτοχόνδρια μέσα στα μυϊκά σας κύτταρα. Τα μιτοχόνδρια είναι γνωστά ως ενδυναμωτικά των κυττάρων, επειδή δημιουργούν καύσιμο από γλυκόζη που παίρνουν από την τροφή που τρώτε και οξυγόνο από τον αέρα που αναπνέετε. Συνεπώς, αυξάνοντας τον αριθμό τους, αυξάνετε παράλληλα και τα ενεργειακά εφόδια του σώματός σας.

Αυτοφροντίδα : Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τον εαυτό σας

Αυτοφροντίδα : Ο αυτο-μίσος έρχεται συχνά σε μια στιγμή που δεν έχετε συμπόνια για τον εαυτό σας. Εάν έχετε μια περίοδο που αισθάνεστε καλά, προσπαθήστε να γράψετε μια λίστα με αυτά που αγαπάτε για τον εαυτό σας.