Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: Προστατέψτε την ψυχολογική σας υγεία από ειδήσεις βίας

Αυτοφροντίδα: Προστατέψτε την ψυχολογική σας υγεία από ειδήσεις βίας

Αυτοφροντίδα: Προστατέψτε την ψυχολογική σας υγεία από ειδήσεις βίας. Πριν από κάποια νέα από όλο τον κόσμο συνειδητοποιούμε ότι δεν θέλουμε να είμαστε εντελώς αδιάφοροι. Το να δείχνετε ενδιαφέρον και να αισθάνεστε λυπημένοι από την είδηση ​​της φρίκης της βίας είναι φυσικό και με έναν τρόπο απαραίτητο.

Ωστόσο, παρόλο που, όπως λέμε, είναι απαραίτητο να αμφισβητούμε τη συνείδηση ​​για να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να αλλάζουμε πολλά πράγματα, ώστε αυτός ο κόσμος να είναι καλύτερος, είναι εξίσου σημαντικό να επιλέξουμε τον τύπο, την ποσότητα και την ποιότητα των πληροφοριών που λαμβάνουμε, γιατί μπορούμε να τις κάνουμε.

Ένας ανθρωπιστικός, ρεαλιστικός και αντανάκλαση αξιών είναι σπάνια συνέπεια της προβολής και της ακρόασης λανθασμένων πηγών. Μπορούμε όλοι να παρασυρθούμε από το θυμό και τη θλίψη σε ένα σημείο, αυτό που είναι λάθος είναι να συνεχίζουμε να αντανακλάμε συνεχώς κάτω από αυτές τις καταστάσεις και υπό άγνοια: οι δύσκολες καταστάσεις απαιτούν λύσεις. Η παρακολούθηση περισσότερων από 6 ωρών την ημέρα στην τηλεόραση ή στο διαδίκτυο σχετικά με τις επιθέσεις αυξάνει τον κίνδυνο ψυχολογικών συμπτωμάτων ακόμη και αν δεν είναι άμεσα θύματα. Για παράδειγμα, ένα άτομο που εμπλέκεται σε μια κατάσταση βίας ως θεατής, ακόμα κι αν δεν είναι το άτομο που πάσχει άμεσα από την επιθετικότητα, μπορεί να αναπτύξει συμπτώματα αυτού που ονομάζεται «μετατραυματικό στρες» σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό.

Τελικά, αν νομίζετε ότι σας επηρεάζει, σταματήστε να παρακολουθείτε, πολύ ρητά, νέα ή εικόνες. Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι δεν σας επηρεάζει, προσέξτε εάν αυτή η προβολή επαναλαμβάνεται επανειλημμένα, ενδέχεται να εμφανιστεί μια μεταγενέστερη ενόχληση ακόμη και αν δεν γνωρίζετε επί του παρόντος. Μπορεί να παρατηρήσετε μια συγκεκριμένη αίσθηση απανθρωπιάς μετά από την παρακολούθηση πολλών συνεχόμενων βίαιων εκφάνσεων με καταστάσεις που έχουν συμβεί στην πραγματική ζωή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί πεινάω συνέχεια

Βελτίωσε το σεξ στη σχέση σου

Ο Άγιος Βασίλης από την Φιλανδία στέλνει το μήνυμα του

Τα οφέλη της χρήσης του χιούμορ στις σχέσεις σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κερδίστε πολύτιμο χρόνο για τον εαυτό σας

Οργάνωση χρόνου: Πολλοί άνθρωποι ζουν σε μία συνεχή κατάσταση άγχους και έχουν την εντύπωση ότι δεν έχουν καθόλου ελεύθερο χρόνο. Όλοι μπορούμε να ξεκλέψουμε λίγο χρόνο, αρκεί να οργανώσουμε το πρόγραμμά μας καλύτερα.

Πώς να γλιτώσετε από την κακοσμία στόματος

Κακοσμία στόματος: Σίγουρα έχει τύχει σε όλους μας να μυρίσουμε την αναπνοή κάποιου και να χρειαστεί να κάνουμε ένα βήμα πίσω, λόγω της κακοσμίας. Ωστόσο, έχετε αναρωτηθεί μήπως το ίδιο συμβαίνει και σε εσάς;

Η γιόγκα ως τεχνική διαχείρισης του μυοσκελετικού πόνου

Αθλητισμός: Δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητό πώς η γιόγκα βοηθά τους ανθρώπους με πόνο. Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η γιόγκα μπορεί να μας βοηθήσει να ελέγξουμε πιο αποτελεσματικά το πώς σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε, τόσο διανοητικά όσο και σωματικά. Μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματική, βελτιώνοντας την ευλυγισία των μυών, προάγοντας τη χαλάρωση, μειώνοντας τη φλεγμονή, αυξάνοντας την απελευθέρωση ενδορφινών που ανακουφίζουν από τον πόνο, βελτιώνοντας την αυτοπεποίθηση και την αίσθηση του αυτοελέγχου και της αυτοπεποίθησής μας.

Καιρός να κόψετε το κάπνισμα

Διακοπή καπνίσματος: Το κάπνισμα είναι μία πολύ δύσκολη για να κοπεί συνήθεια. Εκτός από την εξάρτηση που ξεκάθαρα προκαλεί η νικοτίνη, υπάρχει και το συνήθειο της κίνησης του χεριού ή για τους πιο φανατικούς, του στριψίματος του τσιγάρου, που δύσκολα κόβεται. Οπότε πιστέψτε μας, δεν είστε οι μόνοι που δυσκολεύεστε.

Αναδείξτε τα αρώματα του χειμώνα μέσα από αρμονικούς DIY συνδυασμούς

Ποτ πουρί: Μπορείτε κυριολεκτικά να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει σαν σπιτική μηλόπιτα φούρνου, καφετέρια ή φρέσκια ανοιξιάτικη μέρα. Απλώς ρίξτε μερικά φρούτα, βότανα και μπαχαρικά σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για να αναζωπυρωθούν τα αρώματα.

Φροντίζοντας το σώμα μας στην ινομυαλγία

Ινομυαλγία αυτοφροντίδα: Οι ασθενείς με ινομυαλγία συχνά βιώνουν πόνο που απλώνεται σε όλο το σώμα, αλλά εντοπίζεται πιο έντονα στον αυχένα, στους αγκώνες, στους ώμους, στα γόνατα και στους γλουτούς. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν το αίσθημα της συνεχούς κόπωσης, της μειωμένης συγκέντρωσης και των πονοκεφάλων.

Συμβουλές για να μάθετε να φροντίζετε τον εαυτό σας

Χαμηλή αυτοεκτίμηση αυτοφροντίδα: Κάποιοι αντιμετωπίζουν προβλήματα χαμηλής αυτοπεποίθησης, όλη τους τη ζωή. Η κατάσταση αυτή ρίχνει την ψυχολογία μας, έχει κακό αντίκτυπο στις διαπροσωπικές μας σχέσεις και φυσικά, αναπόφευκτα, επηρεάζει την απόδοση στη δουλειά μας.