Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: Προστατέψτε την ψυχολογική σας υγεία από ειδήσεις βίας

Αυτοφροντίδα: Προστατέψτε την ψυχολογική σας υγεία από ειδήσεις βίας

Αυτοφροντίδα: Προστατέψτε την ψυχολογική σας υγεία από ειδήσεις βίας. Πριν από κάποια νέα από όλο τον κόσμο συνειδητοποιούμε ότι δεν θέλουμε να είμαστε εντελώς αδιάφοροι. Το να δείχνετε ενδιαφέρον και να αισθάνεστε λυπημένοι από την είδηση ​​της φρίκης της βίας είναι φυσικό και με έναν τρόπο απαραίτητο.

Ωστόσο, παρόλο που, όπως λέμε, είναι απαραίτητο να αμφισβητούμε τη συνείδηση ​​για να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να αλλάζουμε πολλά πράγματα, ώστε αυτός ο κόσμος να είναι καλύτερος, είναι εξίσου σημαντικό να επιλέξουμε τον τύπο, την ποσότητα και την ποιότητα των πληροφοριών που λαμβάνουμε, γιατί μπορούμε να τις κάνουμε.

Ένας ανθρωπιστικός, ρεαλιστικός και αντανάκλαση αξιών είναι σπάνια συνέπεια της προβολής και της ακρόασης λανθασμένων πηγών. Μπορούμε όλοι να παρασυρθούμε από το θυμό και τη θλίψη σε ένα σημείο, αυτό που είναι λάθος είναι να συνεχίζουμε να αντανακλάμε συνεχώς κάτω από αυτές τις καταστάσεις και υπό άγνοια: οι δύσκολες καταστάσεις απαιτούν λύσεις. Η παρακολούθηση περισσότερων από 6 ωρών την ημέρα στην τηλεόραση ή στο διαδίκτυο σχετικά με τις επιθέσεις αυξάνει τον κίνδυνο ψυχολογικών συμπτωμάτων ακόμη και αν δεν είναι άμεσα θύματα. Για παράδειγμα, ένα άτομο που εμπλέκεται σε μια κατάσταση βίας ως θεατής, ακόμα κι αν δεν είναι το άτομο που πάσχει άμεσα από την επιθετικότητα, μπορεί να αναπτύξει συμπτώματα αυτού που ονομάζεται «μετατραυματικό στρες» σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό.

Τελικά, αν νομίζετε ότι σας επηρεάζει, σταματήστε να παρακολουθείτε, πολύ ρητά, νέα ή εικόνες. Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι δεν σας επηρεάζει, προσέξτε εάν αυτή η προβολή επαναλαμβάνεται επανειλημμένα, ενδέχεται να εμφανιστεί μια μεταγενέστερη ενόχληση ακόμη και αν δεν γνωρίζετε επί του παρόντος. Μπορεί να παρατηρήσετε μια συγκεκριμένη αίσθηση απανθρωπιάς μετά από την παρακολούθηση πολλών συνεχόμενων βίαιων εκφάνσεων με καταστάσεις που έχουν συμβεί στην πραγματική ζωή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί πεινάω συνέχεια

Βελτίωσε το σεξ στη σχέση σου

Ο Άγιος Βασίλης από την Φιλανδία στέλνει το μήνυμα του

Τα οφέλη της χρήσης του χιούμορ στις σχέσεις σας

Πώς θα σου φαινόταν να πιεις ένα καφεδάκι πριν τον ύπνο σου

Καφεΐνη και ύπνος: Ένας καφές πριν τον ύπνο είναι τελικά εμπόδιο. Σε ό,τι αφορά στην καφεΐνη και τον ύπνο, οι περισσότεροι ειδικοί θα έλεγαν ότι αυτό το δίδυμο έχει βραχώδη σχέση, στην καλύτερη περίπτωση. Φυσικά, όλοι απαντούν στην καφεΐνη διαφορετικά (κάποιοι μπορούν να ανεχτούν μια απογευματινή σιέστα, άλλοι σίγουρα θα είναι ξύπνιοι όλη τη νύχτα), αλλά γενικά, το διεγερτικό συνδέεται με έναν κακό κιρκάδιο ρυθμό και διαταραγμένο κύκλο ύπνου.

Ποια είναι τα ορυκτά που σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά μετά την κολύμβηση

Ποια είναι τα ορυκτά εξαιτίας των οποίων αισθάνεσαι καλά μετά την κολύμβηση. Το πιο συνηθισμένο ορυκτό στο θαλασσινό νερό είναι το χλωριούχο. Για να μην εκληφθούν ως χλώριο, "Το χλωριούχο είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ηλεκτρολύτες στο αίμα", σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Ιατρικής Σχολής του Μίσιγκαν. Αλλά τι κάνει για την υγεία μας, συγκεκριμένα; Βοηθά να διατηρείται σε ισορροπία η ποσότητα υγρού μέσα και έξω από τα κύτταρα σας.

Αν νιώθεις χαμένος θέσε κάποιες ερωτήσεις στον εαυτό σου για να δεις πού βρίσκεσαι

Αισθάνομαι χαμένος: Οι ερωτήσεις που πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου. Όταν αισθάνεστε χαμένοι, μπορούν να σας συνοδεύσουν σπασμωδικά συναισθήματα για το ποιοι είστε ή για το πού πηγαίνετε. Αυτές οι κρίσεις μπορούν να προκαλέσουν φουρτούνες που νομίζατε ότι ήταν ήρεμες. Ωστόσο, η καλύτερη απάντηση μπορεί να ξεκινήσει με την υποβολή μερικών ερωτήσεων.

Δείτε την απάντηση στο δίλημμα "καρδιά ή λογική"

Πολλές φορές η καρδιά είναι τυφλωμένη από έρωτα και αρνείται να δει το αυτονόητο. Αν για παράδειγμα η συμπεριφορά του συντρόφου μας μάς ταπεινώνει σαν άτομο, η λογική πρέπει να μπει μπροστά και να βάλουμε ένα τέλος.