Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: Προστατέψτε την ψυχολογική σας υγεία από ειδήσεις βίας

Αυτοφροντίδα: Προστατέψτε την ψυχολογική σας υγεία από ειδήσεις βίας

Αυτοφροντίδα: Προστατέψτε την ψυχολογική σας υγεία από ειδήσεις βίας. Πριν από κάποια νέα από όλο τον κόσμο συνειδητοποιούμε ότι δεν θέλουμε να είμαστε εντελώς αδιάφοροι. Το να δείχνετε ενδιαφέρον και να αισθάνεστε λυπημένοι από την είδηση ​​της φρίκης της βίας είναι φυσικό και με έναν τρόπο απαραίτητο.

Ωστόσο, παρόλο που, όπως λέμε, είναι απαραίτητο να αμφισβητούμε τη συνείδηση ​​για να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να αλλάζουμε πολλά πράγματα, ώστε αυτός ο κόσμος να είναι καλύτερος, είναι εξίσου σημαντικό να επιλέξουμε τον τύπο, την ποσότητα και την ποιότητα των πληροφοριών που λαμβάνουμε, γιατί μπορούμε να τις κάνουμε.

Ένας ανθρωπιστικός, ρεαλιστικός και αντανάκλαση αξιών είναι σπάνια συνέπεια της προβολής και της ακρόασης λανθασμένων πηγών. Μπορούμε όλοι να παρασυρθούμε από το θυμό και τη θλίψη σε ένα σημείο, αυτό που είναι λάθος είναι να συνεχίζουμε να αντανακλάμε συνεχώς κάτω από αυτές τις καταστάσεις και υπό άγνοια: οι δύσκολες καταστάσεις απαιτούν λύσεις. Η παρακολούθηση περισσότερων από 6 ωρών την ημέρα στην τηλεόραση ή στο διαδίκτυο σχετικά με τις επιθέσεις αυξάνει τον κίνδυνο ψυχολογικών συμπτωμάτων ακόμη και αν δεν είναι άμεσα θύματα. Για παράδειγμα, ένα άτομο που εμπλέκεται σε μια κατάσταση βίας ως θεατής, ακόμα κι αν δεν είναι το άτομο που πάσχει άμεσα από την επιθετικότητα, μπορεί να αναπτύξει συμπτώματα αυτού που ονομάζεται «μετατραυματικό στρες» σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό.

Τελικά, αν νομίζετε ότι σας επηρεάζει, σταματήστε να παρακολουθείτε, πολύ ρητά, νέα ή εικόνες. Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι δεν σας επηρεάζει, προσέξτε εάν αυτή η προβολή επαναλαμβάνεται επανειλημμένα, ενδέχεται να εμφανιστεί μια μεταγενέστερη ενόχληση ακόμη και αν δεν γνωρίζετε επί του παρόντος. Μπορεί να παρατηρήσετε μια συγκεκριμένη αίσθηση απανθρωπιάς μετά από την παρακολούθηση πολλών συνεχόμενων βίαιων εκφάνσεων με καταστάσεις που έχουν συμβεί στην πραγματική ζωή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί πεινάω συνέχεια

Βελτίωσε το σεξ στη σχέση σου

Ο Άγιος Βασίλης από την Φιλανδία στέλνει το μήνυμα του

Τα οφέλη της χρήσης του χιούμορ στις σχέσεις σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Απελευθερώστε την καταπιεσμένη σας ενέργεια μέσω των πολεμικών τεχνών

Αθλητισμός Οφέλη Υγεία: Το άγχος δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική σας υγεία, αλλά έχει επίσης ορατές επιπτώσεις στο σώμα. Εάν είστε συνεχώς σε κατάσταση άγχους, οι μύες και το μυαλό σας είναι συνεχώς σε ένταση. Τα καλά νέα είναι πώς μπορείτε να κάνετε κάτι γι' αυτό. Ακολουθούν τρόποι με τους οποίους η εξάσκηση πολεμικών τεχνών μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε το άγχος στη ζωή σας.

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Λύσεις για να την πετύχεις

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Αν και εσείς ανήκετε στα άτομα με μείζονα κατάθλιψη και γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, και νιώθετε ότι έχετε προσπαθήσει να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Τότε διαβάστε συμβουλές για να το επιτύχετε.

10 συμβουλές για να απελευθερωθείτε από τους τοξικούς γονείς

Τοξικοί Γονείς: Οι τοξικοί γονείς μπορεί να ελέγχουν τη ζωή σας και να σας προκαλέσουν σημαντική ψυχολογική βλάβη. Δεν είναι ασυνήθιστο για πολλά ενήλικα παιδιά να είναι δυσλειτουργικά, αλκοολικά ή να νιώθουν παγιδευμένα από τους τοξικούς γονείς, χωρίς να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και να προσπαθούν μάταια να καθησυχάσουν τους γονείς τους.

Τι είναι η διαταραχή κοινωνικού άγχους και πως μπορείς να την ξεπεράσεις οριστικά

Κοινωνικό Άγχος: Η αυτοπεποίθηση είναι μια ιδιότητα που πολλοί από εμάς θα θέλαμε να έχουμε σε μεγαλύτερο βαθμό – ειδικά όταν βρισκόμαστε σε ένα νέο μέρος ή με μια ομάδα ανθρώπων που δεν γνωρίζουμε πολύ καλά. Για ορισμένους, αυτή η εσωτερική σιγουριά φαίνεται να έρχεται φυσικά. Αλλά τι συμβαίνει με τους υπόλοιπους;

Αυτοφροντίδα: Οι διάφοροι τύποι που χωρίζετε

Αυτοφροντίδα: Η αυτοφροντίδα, είναι μία έννοια η οποία βρίσκετε σε όλους τους χώρους και που πρέπει να μάθουμε να την αναγνωρίζουμε και εισχωρούμε στην καθημερινότητα μας για να επιτύχουμε την ευτυχία μας.

Το να είστε δίπλα στο νερό είναι καλό για το σώμα και μυαλό σας

Θάλασσα Οφέλη: Το να ξοδεύουμε χρόνο μέσα και γύρω από τα υδάτινα περιβάλλοντα έχει αποδειχθεί με ότι οδηγεί σε σημαντικά υψηλότερα ψυχικά και σωματικά οφέλη συγκριτικά με τους πράσινους χώρους.

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές για να την πετύχεις

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε σε καθημερινή βάση την αυτοφροντίδα σας και εσάς θα σας κάνουν να νιώσετε πολύ καλύτερα στην καθημερινότητα σας. Επίσης για να μπορέσετε να το επιτύχετε θα πρέπει πρώτα να βρείτε τις ανάγκες σας και να τα εφαρμόζεται σε καθημερινή βάση. Σου παρουσιάζουμε κάποιες από τις συμβουλές που […]