Greek English French German Italian

ndd optim

Pin It
Αφράτα κουλουράκια με ταχίνι και μπαχαρικά που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει.

Χρόνος Προετοιμασίας:
30΄
Χρόνος Εκτέλεσης:
Ψήσιμο: 20΄

Υλικά:
▪ για 1 κιλό αλεύρι (περίπου)
▪ 950 γρ. αλεύρι απ (που φουσκώνει μόνο του)
▪ 200 γρ. ταχίνι
▪ 400 γρ. φυσικό χυμό πορτοκάλι, κατά προτίμηση βιολογικό
▪ 100 γρ. κονιάκ
▪ 220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
▪ 10 γρ. σόδα
▪ 10 γρ. κανέλα, σκόνη
▪ 5 γρ. γαρύφαλλο, τριμμένο
▪ ξύσμα από ένα πορτοκάλι, κατά προτίμηση βιολογικό
σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τη ζάχαρη, το ταχίνι, το κονιάκ και το μισό χυμό πορτοκαλιού μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Σε ένα ποτήρι, ανακατεύω τον υπόλοιπο χυμό με τη σόδα και προσθέτω το μίγμα στο μπολ. Προσθέτω τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ρίχνω το μισό αλεύρι και αρχίζω να ζυμώνω προσθέτοντας κάθε φορά και λίγο ακόμα μέχρι να φτιάξω ένα ζυμαράκι απαλό.
Πλάθω τα κουλουράκια σε ότι σχήμα μου αρέσει και τα αραδιάζω σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Τα αλείφω με ένα πινέλο με λίγο νερό και πασπαλίζω με το σουσάμι.
Ψήνω τα κουλουράκια για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

 Περισσότερες tips και νόστιμες συνταγές μπορείτε να βρείτε στο www.dinanikolaou.gr
Pin It