Συνταγές

Μακαρονάδα σόγιας με ελιές και κάπαρη

Μακαρονάδα σόγιας με ελιές και κάπαρη

 

Μία πολύ νόστιμη μακαρονάδα σόγιας με ελιές και κάπαρη μας προτείνει για σήμερα ο Δημήτρης Γρηγοράκης , κάνοντας και την διατροφική της ανάλυση.

 

Υλικά για 4 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας:

Χρόνος μαγειρέματος: 15΄

 Τα υλικά :

  •   500γρ. Σπαγγέτι με σόγια
  •   20 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
  •   2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  •   2κ.σ. φύλλα και ανθούς κάπαρης
  •   Μαύρο πιπέρι
  •   4κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1. Βράζουμε σε μία κατσαρόλα τα σπαγγέτι με σόγια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

2. Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε τις ελιές, την ντομάτα και τους ανθούς της κάπαρης μαζί με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 5΄ περίπου σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

3. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 2 κ.σ. από το νερό που έβρασαν.

4. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο σκεύος με τη ντομάτα, την κάπαρη και τις ελιές.

5. Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε και τα ανακατεύουμε καλά σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.

6. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τα φύλλα κάπαρης.

Πρόταση Σερβιρίσματος: Μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα μία κονσέρβα τόνο ή 6 γαρίδες.

 Διατροφικό σχόλιο:

Σύμφωνα με μελέτες η σόγια αποτελεί παράγοντα μακροζωίας για πολλούς λαούς, αλλά και καλής υγείας, αφού δρα αποτρεπτικά σε πολλές ασθένειες. Πολλοί ερευνητές υποστηρίζουν πως τα προϊόντα σόγιας λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε φυτοοιστρογόνα μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ελαφριά, χορταστική, παρέχει σύνθετους υδατάνθρακες για ενέργεια, και κάλιο, που συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Επιπλέον, εφοδιάζει τον οργανισμό με σημαντική ποσότητα μονάδων ORAC και με επιμέρους σημαντικές αντιοξειδωτικές ενώσεις όπως είναι οι βιταμίνες C, και Ε, το λυκοπένιο και η ολευρωπαΐνη. Οι συγκεκριμένες ουσίες προστατεύουν τα αγγεία, συμβάλλουν στην καλή κυκλοφορία του αίματος, τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα καθώς και την υγεία του δέρματος.

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 3.100

Ποσοστό (%) επί του Μέσου Όρου Ημερήσιας Αντιοξειδωτικής Απαίτησης, βάσει της σύστασης του Αμερικάνικου Οργανισμού Γεωργίας & Τροφίμων (U.S.D.A.): 77,5%

 

Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε!

Κυκλοφορεί από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.