Greek English French German Italian

ndd optim

Pin It

 


Μία πολύ νόστιμη μακαρονάδα σόγιας με ελιές και κάπαρη μας προτείνει για σήμερα ο Δημήτρης Γρηγοράκης , κάνοντας και την διατροφική της ανάλυση.


 


Υλικά για 4 μερίδες


Χρόνος προετοιμασίας:


Χρόνος μαγειρέματος: 15΄


 Τα υλικά :




  •   500γρ. Σπαγγέτι με σόγια

  •   20 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι

  •   2 ντομάτες ψιλοκομμένες

  •   2κ.σ. φύλλα και ανθούς κάπαρης

  •   Μαύρο πιπέρι

  •   4κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο


Εκτέλεση:


1. Βράζουμε σε μία κατσαρόλα τα σπαγγέτι με σόγια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.


2. Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε τις ελιές, την ντομάτα και τους ανθούς της κάπαρης μαζί με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 5΄ περίπου σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.


3. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 2 κ.σ. από το νερό που έβρασαν.


4. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο σκεύος με τη ντομάτα, την κάπαρη και τις ελιές.


5. Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε και τα ανακατεύουμε καλά σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.


6. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τα φύλλα κάπαρης.


Πρόταση Σερβιρίσματος: Μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα μία κονσέρβα τόνο ή 6 γαρίδες.


 Διατροφικό σχόλιο:


Σύμφωνα με μελέτες η σόγια αποτελεί παράγοντα μακροζωίας για πολλούς λαούς, αλλά και καλής υγείας, αφού δρα αποτρεπτικά σε πολλές ασθένειες. Πολλοί ερευνητές υποστηρίζουν πως τα προϊόντα σόγιας λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε φυτοοιστρογόνα μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.


Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ελαφριά, χορταστική, παρέχει σύνθετους υδατάνθρακες για ενέργεια, και κάλιο, που συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.


Επιπλέον, εφοδιάζει τον οργανισμό με σημαντική ποσότητα μονάδων ORAC και με επιμέρους σημαντικές αντιοξειδωτικές ενώσεις όπως είναι οι βιταμίνες C, και Ε, το λυκοπένιο και η ολευρωπαΐνη. Οι συγκεκριμένες ουσίες προστατεύουν τα αγγεία, συμβάλλουν στην καλή κυκλοφορία του αίματος, τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα καθώς και την υγεία του δέρματος.


ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 3.100


Ποσοστό (%) επί του Μέσου Όρου Ημερήσιας Αντιοξειδωτικής Απαίτησης, βάσει της σύστασης του Αμερικάνικου Οργανισμού Γεωργίας & Τροφίμων (U.S.D.A.): 77,5%


 


Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ - ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε!


Κυκλοφορεί από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. 

Pin It